Možno poznáte – možno nie…toto je návod na spracovanie kostí diviny na niečo úžasné, čo sa hodí či ako polievka, alebo ako vývar – do gulášov, kapustníc a pre všetky príležitosti, kde sa používa vývar.
Lenže toto je niečo extra.
Toto je cesta ozajstného gurmána – a odborníka. Takto zužitkujete nielen vykostené kosti z diviny, ale aj napr. krky – z husí, kačíc, bažantov, moriek. Aj staré sliepky a kohúty , čo behajú po dvore a sú to teda športovci. Mnohé kosti končia v odpade a pritom by sa kuchári o ne pobili. Verte, že profi kuchári by taký vzácny materiál, ako sú kosti diviny nikdy len tak nevyhodili. Nuž – sú to profíci. Učme sa teda spolu…
Aby ste mi verili, že si nevymýšľam, dám vám recepty už zverejnené, ale skúste si dohľadať aj sami také, čo by sa vám páčili viac. Princíp je ale jednoduchý.
https://varecha.pravda.sk/recepty/vyvar-z-pecenych-hovadzich-kosti-fotorecept/32071-recept.html
A aby ste ozaj verili – jeden aj český recept:
https://www.albert.cz/recepty/peceny-vyvar