1 kg srnčieho chrbta, olej, soľ, roztlčené borievky,100g slaniny, 2 lyžice masla, 2 menšie cibule, 10 zrniek čiernoho korenia, 1 šálka vývaru, 200 g anglickej slaniny, 1 lyžica múky, maslo
Srnčí chrbát očistíme, potrieme olejom posolíme a pokoreníme tlčenými borievkami. Necháme ho dva dni odstáť v chlade pod závažím, občas ho obrátime. Potom mäso dôkladne otrieme, zbavíme borievok a pretiahneme prúžikmi slaniny. V pekáčiku rozpustíme maslo, pridáme pokrájanú cibuľu a čierne korenie a vložíme pripravený chrbát. Za stáleho podlievania vývarom pečieme 2 hodiny domäkka. Pred koncom pečenia obložíme mäso tenkými plátkami anglickej slaniny a dopečieme.
Hotový chrbát vyberieme a naporcujeme. Šťavu zaprášime múkou a ešte môžeme zjemniť maslom, po prevarení ju precedíme a nalejeme na mäso. Podávame s dusenou červenou kapustou a zemiakovou knedľou.