1 bažant, 30g masti, 50g údenej slaniny, soľ, 80g cibule, 1 mrkva, 1 petržlen, kúsok zeleru, 1 bobkový lisť, celé čierne a nové korenie,
2,5dl kyslej smotany, 30g hladkej múky, citrónová šťava, trochu cukru.
Bažanta nasucho ošklbeme, vypitveme, umyjeme, pokrájame na porcie a osolíme. Masť s pokrájanou údenou slaninou roztopíme a bažanta na nej opečieme. Pridáme očistenú cibuľu, mrkvu, petržlen a zeler, všetko pokrájané na kolieska, bobkový list, celé čierne a nové korenie a spolu opražíme. Potom podlejeme horúcou vodou a prikryté pomaly udusíme do mäkka. V kyslej smotane rozmiešame múku, nalejeme na uduseného bažanta a necháme zovrieť. Nakoniec podľa chuti pridáme citrónovú šťavu a cukor. Podávame s knedľou alebo makarónmi.
🙂