Úvodná stránka Diskusné Fóra INÉ Recepty niečo pre zdravie – informácie

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 16 )
  • Autor
    Príspevky
  • #44621 Reply

    Po ťažkej výročnej, po plese alebo ak si naozaj chorý. Životabudič v stepi, kde nie je doktora na 500km. Používajte mlieko od kravy – NIKDY nie trvanlivé!

    https://domacaliecba.sk/ako-si-vyrobit-kumys-najlepsi-rusky-ludovy-liek-na-zaludok-a-traviace-tazkosti/

     

    #44622 Reply
    #44624 Reply
    #44635 Reply

    Ako svätená voda – ak nepomôže – neublíži. Ale čiste prírodné, jednoduché a používala to aj moja babka. Dobré po ťažkých pohonoch…ja som si ale vždy – to ma zase moja mama naučila – po veľkých výkonoch  ( 50km a 100km pochody. celodenné práce na stavbe pri ťahaní múrov, betónovanie deky, celodenné chystanie dreva, pílenie fúry, spratávanie 80q fúry uhlia  a pod, tiež ťažké pohony, ale aj po futbale, po tréningoch karate, sebaobrany a pod) dával hneď po a tiež na noc tabletku Acylpyrínu a dobre zapiť čajom. Ten riedi krv a zlepšuje prekrvenie svalov – a tým lepší odnos kyseliny mliečnej – ktorá po vychladnutí svalu a jej kryštalizácii spôsobuje svalovicu. Acylpyrín – či Aspirín je prvá tabletka vôbec na svete, teda liek, ktorý bol ako prvý daný do formy tabletky. A zároveň je to liek, ktorý naozaj funguje. Je to moc dobrý protizápalový liek. Treba prečítať jeho návod.

    https://ac24.cz/en/-/zabalte-si-nohy-do-zelnych-listu-na-1-hodinu-a-sledujte-co-se-stane-s-vasimi-klouby?redirect=%2Fweb%2Fac24%2Fuvod%3Fp_p_id%3Dcom_liferay_asset_publisher_web_portlet_AssetPublisherPortlet_INSTANCE_6LN4ieZ8eFrT%26p_p_lifecycle%3D2%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_resource_id%3DgetRSS%26p_p_cacheability%3DcacheLevelPage%26_com_liferay_asset_publisher_web_portlet_AssetPublisherPortlet_INSTANCE_6LN4ieZ8eFrT_currentURL%3D%252Fweb%252Fac24%252Fuvod%26_com_liferay_asset_publisher_web_portlet_AssetPublisherPortlet_INSTANCE_6LN4ieZ8eFrT_portletData%3D%26_com_liferay_asset_publisher_web_portlet_AssetPublisherPortlet_INSTANCE_6LN4ieZ8eFrT_portletAjaxable%3D1%26_com_liferay_asset_publisher_web_portlet_AssetPublisherPortlet_INSTANCE_6LN4ieZ8eFrT_doAsUserId%3D%26_com_liferay_asset_publisher_web_portlet_AssetPublisherPortlet_INSTANCE_6LN4ieZ8eFrT_cmd%3Dadd%26format%3Dfeed%26type%3Drss

     

     

    #44644 Reply

    Niečo na zamyslenie – úplne iný názor -toto často nepočuť. Až sa človek zamýšľa, či to vychvaľovanie otužovania nie je INÝ zámer – he-he…zase mi nejaký mudroš napíše, že konšpirácia. Ak by to vykecalo to, čo by sa malo tajiť – tak je jasné, že to treba pohaniť a spochybniť.

    Páni – ide zima – tak bacha na prechladnutia. Prechladnutie je strašne vážna vec. Zhustne krv a je zle. Neplní svoju funkciu zásobovať telo kyslíkom. Na to sa umiera. Toto je viacej biochemické vysvetlenie pochodov nasledujúcich v dlhšom horizonte. Zase tá istá otázka, ktorú kladiem už pomerne často – prečo sa poľovníci nedožívajú 100 rokov, keď sú často v čistej prírode a jedia BIO mäso? V čem délo?
    <div class=“gmail_attr“ dir=“ltr“>Strata tepla vedie k objaveniu sa nádorov, ktoré potom degenerujú do onkológie. Všetci vieme, čo je palivové drevo vo vykurovacom systéme a čo je popol. A čo je palivovým drevom a čo popolom v našom organizme? Náš organizmus má tiež vykurovací systém. Keby taký systém neexistoval, potom by teplota nášho tela bola taká ako teplota okolitého vzduchu, ako u žaby, ktorá nemá vykurovací systém. A keďže človek má vykurovací systém, je rozumné opýtať sa, čo je jeho palivom, čo popolom. Keď som sa rozprával s mnohými biológmi, lekármi s veľkými skúsenosťami, opýtal som sa: „Čo je palivom v ľudskom vykurovacom systéme?“ Hovoria: „Toto sme neštudovali, nevieme. Možno jedlo, možno cukor..“Existuje vykurovací systém a nikto nevie, čím sa ohrieva. Hovorím: „Keďže to neviete, tak ma počúvajte. Ja to viem. Palivom nášho organizmu sú aminokyseliny.“ Čo je to aminokyselina? Aminokyselina je skutočný zázrak prírody. Jedná sa o veľkú molekulu, ktorá sa skladá z dvoch menších vzájomne prepojených – z molekuly kyseliny a z alkalickej molekuly. Molekula kyseliny je charakterizovaná karboxy skupinou (COOH) a alkalická molekula je charakterizovaná amínovou skupinou – NH2. V tejto aminokyseline, rovnako ako u siamského dvojčaťa, existujú dva protiklady. Aminokyseliny sa môžu neutralizovať iba inými aminokyselinami. Molekula karboxilovej skupiny sa spája s molekulou amínovej skupiny inej aminokyseliny. Pri tomto spojení sa vytvorí molekula vody. A samozrejme, ak dôjde k neutralizačnej reakcii, vytvorí sa tiež teplo. Ako viete, molekula DNA pozostáva z desiatok tisíc molekúl aminokyselín.Takže na vytvorenie jednej molekuly DNA sa spotrebujú desiatky tisíc molekúl aminokyselín. V tomto prípade sa tvoria desiatky tisíc molekúl vody a desiatky tisíc častí tepelnej energie. Týmto teplom sa naše telo zohrieva.Teraz si predstavte, že spíme v chlade pri otvorenom okne. Hovoria: je potrebné dýchať čerstvý vzduch. Povedzme, že je to tak. Keď je okno otvorené, do miestnosti vstupuje chlad a telo ochladzuje. Receptory, ktoré sú zodpovedné za samoregulačný systém, signalizujú, že teplota klesá, telo sa ochladzuje. To znamená, že vykurovací systém vyžaduje spotrebu paliva, to znamená spotrebu aminokyselín. Pri spotrebe aminokyselín sa tvoria proteíny. Proteíny tvoria bunky. Navyše proteíny – navyše bunky.Koľko stupňov ste stratili, toľko navyše proteínov a navyše buniek ste získali. A kam tieto navyše bunky idú? Sú rozptýlené po celom organizme. Tam, kde je ich veľká akumulácia, vznikajú nádorové procesy. To znamená, že strata tepla nevyhnutne vedie k objaveniu sa nádorov, ktoré potom degenerujú do onkológie. Prečo hovoria: onkológia je nevyliečiteľná? Áno, samozrejme. Veď je možné prísť s tabletkou, ktorá by kompenzovala stratu tepla? Strata tepla sa kompenzuje iba teplom.Zaoberám sa tradičnou medicínou už 50 rokov. Videl som už toľko vecí.. Často prichádzajú ku mne pacienti otužilci – „mroži“: „Som mrož, zakalil som svoje telo a teraz mám adenóm.“ „Som mrož, ponáram sa do ľadovej diery a teraz mám nádor štítnej žľazy.“ „Som mrož a teraz mám nádor v pľúcach.“ „Som mrož a teraz mám metastázy.“ Keby ľudia videli to, čo videli moje oči, bola by to pre nich skutočná hrôza. Od chladu – stopercentná onkológia.Ľudia sú často ľahkomyseľní. Roľník, ktorý pracoval v chlade, vie, že stratil teplo. Čo robí večer? Ide spať na ruskú pec – tam je horúco. Keď je organizmu horúco, prebytočné bunky sa delia na bielkoviny a tie sa delia na aminokyseliny. Aminokyselina je reverzibilné palivo. Keď je zima, spotrebuje sa, keď je horúco, obnovuje sa…Profesor Boris Vasilievič Bolotov, autor viac ako 600 vynálezov a patentov.</div>
    <div dir=“ltr“>
    <div class=“gmail_quote“>
    <div dir=“ltr“>
    <div class=“gmail_quote“>
    <div>
    <div>
    <div dir=“ltr“>
    <div class=“gmail_quote“>
    <p align=“justify“>Boris Bolotov – „Zdravý člověk v nezdravém světe“</p>

    </div>
    </div>
    </div>
    </div>
    </div>
    </div>
    </div>
    </div>

    #44679 Reply

    Toto jazero má rozlohu 30 000 km2 – Slovensko čosi viac ako 48 000 km2. Takže dosť veľké jazero. Okrem tohto jazera, sa podobný parazit vyskytuje aj v Rudolfovom jazere a tam v okolí tiež. V dobe voľného cestovania – či na dovolenky, či na africké lovy – myslite ne toto vážne nebezpečenstvo. A nie je to jediné miesto takéhoto ohrozenia na svete – toto nebezpečenstvo je spomínané napr. aj vo filme Vitajte v džungli ( 2003 The Rundown) – kde Dwayne Johnson hľadá ujdeného syna milionára v brazílskej džungli, ale tam si z toho robia skôr srandu, hoci postihnutý sa už toľko obvykle nesmeje. Inak – jedno z mála, kde je Capoeira ukázaná aj realisticky bojovo.

    https://www.topky.sk/cl/13/1843061/FOTO-Mladik–32–sa-pocas-dovolenky-kupal-v-jazere–Prezil-horor–do-penisu-mu-vliezol-parazit

     

    #44685 Reply
    #44705 Reply
    #44707 Reply

    <h1 class=“title“>POZADÍ ZÁKAZU VEPŘOVÉHO MASA</h1>
    voľakedy som od jedného veľmi múdreho človeka – vojenský historik – počul pragmatickejšie vysvetlenie. Prasa má nízku využiteľnosť potravy – asi 50%. Preto sa na našich sedliackych dvoroch chovali sliepky, lebo z prasaťa výkalmi vychádzali nestrávené kúsky šrotu – teda šrotovaného obilia – asi polovica. Sliepky sa teda hrabali na hnoji a vyzobávali kúsky obilia a tak sa využívalo to, čo by inak zhnilo. Sliepka – ako hrabavec – je dôsledný likvidátor a zabije aj potkana – je to inak hodne dravý vták – keby bola veľkosti 1m bola by nebezpečná aj človeku. Práve pre nízku využiteľnosť obilia – ktoré je potravou človeka – a v období cca 600 n.l. bolo obilie v púštnych oblastiach vzácne a muselo sa dovážať, čo bolo dosť nákladné – a ak by sa obilím mali kŕmiť prasce – treba si uvedomiť, že na 100kg sviňu treba tak 400kg čistého obilia – v tej dobe bola výživnosť obilia niekde inde ako je dnes ! – a zo 400kg obila sa dalo udržovať hodne vojska! viac dní. Tak sa Mohamed rozhodol – veľmi uvážlivo, pragmaticky a – dobre – že bohatí nebudú jesť prasačinu a chudoby kozľacinu – čo by zakladalo vážne rozpory a triedenie v spoločnosti – a zakázal prasce takýmto náboženským nariadením. Dnes síce už nemá zmysel, ale ak by sa napr z dôvodu vojny zrušilo zásobovanie, už by sa to vrátilo do starých koľají – tak to platí stále. Je to podobné ako s obriezkou u púštnych národov. V Európe, kde je vody dostatok nebola potrebná..

    http://www.e-islam.cz/node/449

     

    #44708 Reply

    jeden za všetky – ako sliepka zabíje – uklove – patkaňa. A potom si užije víťazstvo hostinou. Výstraha – ako vidíte, páni – neserte sliepku.

    dávam ruské video anglické si dogúdlite, myšky sú obľúbenou maškrtkou sliepok.
    <h1 class=“title style-scope ytd-video-primary-info-renderer“>Курица против крысы</h1>
    https://www.youtube.com/watch?v=uzKkf43-I1Y

     

    #44709 Reply

    Niečo o MLIEKU a tiež mäse. Mäso – akože to, čo je produkované priemyslom – jatočné opracovanie je iné a mäso k predaju zase niečo iné. A obsah liečiv a POVOLENÝCH látok v mäse – to je úplne iná pesnička. Divina je vzácna preto, lebo to je – skôr môže byť – BIO mäso…ak sa nesprávnou praxou to BIO mäso neznehodnotí zastavením krvného obehu – rany na hlavu, krk, chrbticu. Potom už nie je BIO mäso.

    Neviem, ako ste študovali – hebrejci – mlieko pijú do 18 rokov. Vtedy – ako znak dospelosti – už mlieko nemusia piť. Zaujímavé je, ako na to došli. Čítajte súvislosti. Bohužiaľ, musel som v rámci rodiny bojovať s rakovinou, síce nie s rakovinou prsníka, ale aj tak som sa toto dozvedel hodne skôr, ako je písaný tento článok – a Číne a mlieku. Takmer žiadna rakovina prsníka oproti Británii. Tá postihnutá išla na to cez štatistiku rakoviny v jednotlivých krajinách a porovnávaním stravovacích zvyklostí. Ten p. profesor prišiel na to isté, ale pani nebola odborníčkou, len to študovala kvôli sebe. Myslím, že to publikovala (alebo hovorila) skôr, ako on.

    https://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000648/1372599/Cinanky-zahadne-neochoreju-na-rakovinu-prsnika–Ako-je-to-mozne-

    Jeden z vážnych dôvodov je, že mlieko obsahuje rastový hormón – čo je logické v dobe, keď telo rastie – napr. do tých 18 rokov. Potom čo urobí rastový hormón, ak už telo nerastie? Začne v ňom rásť niečo – iné…nádor. Takže mlieko ako dobrý pomocník, ale zlý pán. Ak už telo nerastie, nemá tam rastový hormón čo robiť…ak je tam, tak robí – ZLE.

    https://zpravy.dt24.cz/zdravi/rakovina-se-da-vylecit-tento-doktor-odmitl-mlcet-a-vyzradil-pravdu-ackoliv-se-u-jeho-dveri-objevili-agenti-cia/

    Strava aj našich predkov bola skôr rastlinná – strukovinové kaše a prívarky – hrach, fazuľa, šošovica ako najprv, ale aj mnohé iné, tiež kapustoviny – kvaka, kapusta a pod. Mäsa bolo málo – iba v Nedeľu, cez týždeň ak tak fašírka, párok, francúzske zemiaky. Žilo sa skromnejšie. Viacej vajec, domácich zajacov, domácich sliepok – vývar a následné rizoto s uhorkami – malinký % podiel mäsa.

    #44710 Reply

    Ešte trochu k tomu mlieku – trošku rozpísanejšie – aj pre pánov – mlieko a rakovina prostaty:

    https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/preco-zeny-v-cine-neochoreju-na-rakovinu-prsnika/

    Vedecký výskum dokazuje že Číňania alebo Japonci, ktorí sa presťahovali na západ, sa za jednu alebo dve generácie prispôsobili hosťovskej komunite, v zmysle že ich šance na ochorenie sa zvýšili a stali sa teda totožnými s našimi. Tá istá vec sa stane, ak orientálci začnú žiť západným životom v Hong Kong-u. V skutočnosti slangový výraz pre rakovinu prsníka v Číne sa dá preložiť ako “choroba bohatých žien”. Je to kvôli tomu, že v Číne len tí zámožnejší si môžu dovoliť jesť takzvané ‚Hong Kong food‘ alebo hong kong-ské jedlo. Číňania nazývajú západné jedlo, zahŕňajúc všetko od zmrzliny a čokolády, cez špagety a syr feta, ako Hong Kong food, kvôli dostupnosti v bývalých britských kolóniach a nedostatku vo voľakedajšom čínskom kontinente.
    Takže mi to dáva perfektný zmysel, že čokoľvek čo spôsobilo moju rakovinu prsníka a malo šokujúco vysoký dopad na túto krajinu vo všeobecnosti, malo takmer určite niečo dočinenia s našim životným štýlom ,,na vyššej úrovni“.

    Je tu však dôležitý bod tiež pre mužov. V mojom výskume som sledovala rovnako údaje vzťahujúce sa k rakovine prostaty ktoré viedli k podobným záverom.
    Podľa výpočtov zo Svetovej zdravotnej organizácie, počet mužov potýkajúcich sa s rakovinou prostaty vo vidieckej Číne je zanedbateľný, len 0,5 z každých 100 000 mužov. Avšak v Anglicku, Škótsku a vo Walese sú tieto čísla 70 násobne väčšie. Takisto ako rakovina prsníka, aj táto choroba postihuje väčšinou bohatších ľudí strednej triedy či vyššie sociálno-ekonomicky postavené skupiny, teda tých, ktorí si môžu dovoliť jesť výdatné druhy jedál.

    Kultúrne Číňania považujú našu zaujatosť mliečnymi výrobkami za veľmi zvláštnu. Spomínam si na pobavenie veľkej delegácie čínskych vedcov, krátko po skončení Kultúrnej revolúcie v osemdesiatych rokoch….
    Na radu od ministerstva zahraničných vecí sme požiadali dodávateľa jedla o zaobstaranie dezertu, ktorý obsahoval veľa zmrzliny. Po zistení čo dezert obsahuje, všetci Číňania, vrátane ich prekladateľa, slušne ale rozhodne odmietli jesť a my sme neboli schopný presvedčiť ich v opak. V tom čase sme boli všetci nadšení z porcií navyše!

     

    #44714 Reply
    #44725 Reply

    Pre priaznivcov prírodnej liečby – Čo pomáha na nádchu, chrípku a prechladnutie (26 prírodných vecí)

    https://domacaliecba.sk/26-prirodnych-alternativ-na-nadchu-chripku-a-prechladnutie/

     

    #44730 Reply

    Zase jeden životabudič – pre uzimených, zmoknutých a prechladnutých – po dlhej spoločnej poľovačke, alebo po dlhom sedení na studenom posede. Toto je podobné kapustnici – na podobný spôsob. Čo je s kyslou kapustou – to je zdravé a pomáha.

    https://plnielanu.zoznam.sk/recept-na-dnes-ruska-polievka-sci-vas-zasyti-ako-ziadna-ina-je-plna-masa-a-kapusty

    Kyslá kapusta predstavuje v zimnom období cenný zdroj vitamínu C. Svoje kúzlo má nielen sladkokyslý cibuľovo-kapustový šalát k pečenému mäsu, ale aj obľúbená kapustnica. Pre slovanské štáty smerom na východ je typický boršč (z červenej repy). Za pozornosť však stojí aj tradičná ruská polievka šči (shchi), ktorá je bohatá na rozmanitosť chutí a má všetky atribúty, nielen zasýtiť, ale aj dostať z nepríjemnej virózy.  Potrebujeme:
    <h2>• 300 g hovädzieho mäsa alebo údeného bravčového
    • 500 g kyslej kapusty
    • 100 ml paradajkového pretlaku
    • 2-3 mrkvy
    • 1 petržlen
    • 1 cibuľu
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 1 kyslú smotanu
    • za hrsť sušených hríbov
    • bobkový list
    • soľ, čierne korenie, cukor
    • rastlinný olej alebo masť</h2>
    Postup: Súčasťou tradičnej ruskej polievky je kyslá kapusta a hovädzie mäso. V našich končinách sa častokrát nahrádza aj údeným bravčovým. Mäso dáme variť spolu s očistenou a nakrájanou koreňovou zeleninou, soľou, celým čiernym korením (základ ako pri vývare) a bobkovým listom. Medzitým na panvici orestujeme cibuľu, ku ktorej pridáme kyslú kapustu aj so šťavou. Najskôr miešame, aby sa prehriala, potom podlejeme trochou vody, prikryjeme a necháme chvíľu podusiť. Ak je veľmi kyslá, trochu ocukríme. K polozmäknutej kapuste prilejeme paradajkový pretlak a necháme prehriať. Uvarené mäso vyberieme z vývaru, do hrnca presunieme zmes z panvice, pridáme sušené hríby a prelisované strúčiky cesnaku. Necháme variť. Na záver pridáme smotanu, premiešame, vložíme naspäť nakrájané mäso a dochutíme. Podávame s chlebom.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 16 )
Odpoveď na: niečo pre zdravie – informácie
Vaše údaje: