Úvodná stránka Diskusné Fóra INÉ Recepty rebra z diviaka pecene

Táto téma obsahuje 4 odpovede, má 3 hlasy, a bola naposledy aktualizovaná používateľom 03.03.2018/04:02.

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #7664 Odpoveď

    Rebra najlepsie aj s bocikom, z diviaka dobre ocistime, osusime, potom si rozrobime grilovacie korenie na pecene kura s cesnakom, stipkou mleteho cierneho korenia, majoranky a troskou pikantnej vegety a s diviacim sadlom. Rebra dobre potrieme zmesou a nechame odlezat asi 3-4 hodiny.Maso ulozime do jenskej misy a podlejeme salkou vody a troskou svetleho piva a dame pomaly piect pri 180 C asi tak na 50 min, po 50 min maso skontrolujeme obratime a pridame k nemu na stvrtky nakrajene osupane zemiaky posypane rascou a vegetou, spolu dopecieme do zlatova, na finalne zapecenie odporucam pouzit grilovaci program v trube. Podavame s calamadou alebo kapustou. Dobru chut.

    #21239 Odpoveď

    Priatelia – sme v našej „žatve“ – a diviak je najviac poľovaná zver.
    Tak ako voľakedy na bitúnkoch žalúdky hovädzieho dávali žobrajúcim cigáňom aby mali od nich pokoj – aj tak by ich vyhodili – a preto mám v úcte cigáňov, lebo vymysleli z tých žalúdkov DRŽKY – otvorili ich – v potoku vyškrábali kameňmi, cez také nahrubo očistené nechali tiecť vodu aj tri dni ( každý deň zase šutrami vydrhli – potom narezali na pásiky a niekoľkokrát uvarili – a až tak potom pripravili jedlo, ktoré milujeme asi všetci…teda – tak bez nich by sme nemali držkovú..blahoslavení cigáni …a kto má doma wapku – ľahko si urobí aj z vysokej, danielej…či aj srnčej domáce BIO držky.
    Veľa receptov je jednoduchých – a urobiteľných hocikde.
    Jedným z takých sú aj diviačie rebrá – pri rozrábke veľarazy podceňované – každý chce stehno či nepoškodenú lopatku…rebrá – páni – to je bašta !

    A najmä – rebrá pečené na kyslej kapuste .
    Kto pozná – radšej si vypýta rebrá, ako stehno.
    Pritom jednoduché – na kapustu položíte rebrá a upečiete…výpek z rebier steká do kapusty – a tá je lepšia ako to ostatné…podľa môjho – treba dávať kapusty 2x toľko, ako si myslíte, že treba dať…lebo tú kapustu vám budú do seba doslova džgať aj bez mäsa…aj bez chleba…len tak idúc okolo hrnca – šup hrudu kapusty do pusy…je slaná..je úžasne kyselkavá…je mastná a chutí ako mäso…osviežujúca a maškrtná zároveň…..a neuveriteľne žravá…
    Príprava mäsa je jednoduchá – aj keby ste nič s ním neurobili len opláchli – aj tak bude super…nasoliť – to je jasné každému…korenie a rasca – to tam akosi patrí…nakrájaná cibuľa a cesnak – bez toho aké by bolo poľovnícke jedlo? …nuž a – ak rebrá namarinujete – akokoľvek – hoci aj tak, ako je v recepte vyššie od okora – určite nič nepokazíte – alebo akoukoľvek Vašou marinádou….podľa Vašej chuti. Všetky tie chute potom nájdete aj v tej pečenej kyslej kapuste…mňam…
    Fajnšmekrom poradím fintu mojej babky…a tiež mamy : na rebrá položte pár kúskov slaniny…alebo rovno ešte jeden bravčový bôčik – ten sa upečie s rebrami a bude super neskôr na olovrant nastudeno – ale dobre namastí tie rebrá a premastí kapustu.
    Práve mi tu jedny voňajú…tak reku – nech si skúsite niečo zaujímavé a ozaj jednoduché. Už sme to robili v liatinovom pekáči aj na pahrebe – a boli fantastické. Ony sú vlastne vždy fantastické…tá kapusta je hodne mokrá – a teda najprv sa dusia v pare a potom sa dopečú odokryté…takto voní správne „bljudo“ – ako Rusi hovoria – aj susedom potečú slinky…
    Dobrú chuť prajem, ale myslím, že to zožeriete aj bez môjho priania. A kapusty bude asi vždy málo…vyskúšajte.

    #21240 Odpoveď

    Urobil si mi neskutočnú chuť na také pečené rebierka s kapustou. Priznám sa, nepoznám ten recept, ale akurát presviedčam manželku, aby mi ich takto upiekla.
    Ďakujem za dobrý recept.

    #21241 Odpoveď

    Niet čo pokaziť – len riadne upiecť – podľa hrúbky rebier – aby sa dobre prepiekli. Nastrihaj – či nasekaj ich na kúsky – a keď ide ľahko vytiahnuť kosť – sú akurát. Dokedy som nepoznal toto – vždy končili v kotli na guláš…ale toto je luxusné využitie rebier…lepšie – teda chutnejšie – asi zatiaľ nepoznám. A či pod kapustu dáš pár zemiakov – alebo si o dáš s chlebom, či knedľou – to je na Tebe. Vravím – daj raz toľko kapusty, koľko si v prvom odhade myslíš,, že bude stačiť. Lebo stačiť nebude…a aj havinko si príde na svoje – môj je nervózny od chvíle, ako začnú voňať…už to pozná, že bude čo ohrýzať…
    A ešte poznámka – ako vravím aj v téme prežitie – varenie, pečenie či dusenie je príprava stravy – teda je súčasťou prežitia – je to vyšší level poľovníctva – spracovanie výsledkov chovateľstva diviny. Treba to študovať – lebo poľovník – tak ako mäsiar – ak nevie variť – je len polovičný poľovník.

    #21450 Odpoveď

    Krásne pečenie prajem – už sa teším, kedy si urobíme pec v zemi a pečenie s dusením a údením spolu….až sa bude mäsko rozpadávať.

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
Odpoveď na:rebra z diviaka pecene
Vaše údaje: