Úvodná stránka Diskusné Fóra INÉ Recepty Recepty z jedného hrnca

Táto téma obsahuje 12 odpovedí, má 1 hlas, a bola naposledy aktualizovaná používateľom 30.10.2019/21:50.

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Autor
    Príspevky
  • #43421 Odpoveď

    Ragú z diviaka – rýchle a jednoduché na chatu, posedenie, či na poľovačke

     

    #43422 Odpoveď

    Hovädzie na divoko – dá sa z vysokej, daniela,  srnčieho – všetko je to použiteľné.

    Neskúšal som presne toto z muflóna, ale asi to nebude zlé.

     

    #43423 Odpoveď

    Ak je kvalitné mäsko – toto je zábava robiť. Z hocičoho. Dokonalá súhra chutí.

    A príloha? S chlebom, horčicou, uhorkami, alma paprikami – aj len takými aj plnenými kapustou, s kápiou…fantázii sa medze nekladú – ja obľubujem kvasenú kapustu.

     

    #43583 Odpoveď

    Ľahký a rýchly recept – napr. na jarnú brigádu v revíri, ale aj na dlhší pobyt v prírode – napr. s kadetmi – základy prípravy jedla – výcvik a zásady rozkladania ohňa v prírode – vyčistenie horľavého okolo ohniska, rozkladanie ohňa na ceste, na kameňoch, pri potoku. Vždy sa mi veľmi páčilo a tešil som sa, ako moji priatelia – starí poľovníci na Kráľovej Holi vždy rozložili malý ohníček na ceste – zvážnici tam, kde cez cestu pretekala vodička – potôčik , keď sme sa čakali – hoci len na 10 min a už opekali slaninku a chleba, a zajedali žeruchou z potoka. Dokonalé…a nebolo treba opakovať bezpečnosť – boli z Horskej služby, ale hlavne – mali zdravý dedinský sedliacky rozum. Tento recept je dobrý v tom, že všetko zaberie málo miesta v bágli. Do jednej panvice dovnútra sa zmestí jedlo na dva dni. Kto chce cibuľu – pribalí aj tú.

    Žrádlo ATOM jeho složení velice jednoduché ŠPEK, SEKANÁ A PLATKOVÝ SÝR. Netreba ani soliť – soľ je v každej súčasti toho receptu.

    https://www.youtube.com/watch?v=ix92MP4lSs0

     

    #43606 Odpoveď

    Zajac po poľovnícky – jednoduché – podľa nás asi trošku naopak – cibuľa až potom – ale hodné vyskúšania. Najmä aj preto, lebo tých jednoduchých receptov na zajaca nie je veľa. Vyzerá to použiteľné aj na strešného zajaca – králika. Tak, ako aj na všelijaké mäso, čo je k dispozícii. Namiesto varených zemiakov by som skúsil chlieb, alebo aj kukuričné wrapy, čo sa celkom dobre nosí v hatyžáku.

    https://www.youtube.com/watch?v=VfZgAyy3c_c

     

    #43621 Odpoveď

    Dobré „objemové krmivo“ – jednoduché a rýchle, urobiteľné v kotlíku, či hrnci pre viacerých, príp. v ešuse pre seba – výborné na záver brigády, tiež na šporáku v chate bez elektriny. Tu sú párkové klobásy – či klobásové párky – dobre sa to nosí v ruksaku, aj ostatné súčasti sa dajú ponosiť a nerozbiť. Toto dokáže ukuchtiť aj elév varenia – dobré na učenie mladých na prípravu potravy, lebo mladí dnes variť veľmi nevedia, pritom príprava potravy je  základ prežitia v prírode.

    (ochutené)  Zemiaky po poľovnícky

    https://www.youtube.com/watch?v=QWkF6g7eXN4

     

    #43825 Odpoveď

    Zase jedna balada z jedného hrnca:    Kurča po poľovnícky – jednoduché aj pre učňa.

    https://www.youtube.com/watch?v=9AgSBjAxWnE

     

    #43922 Odpoveď

    Kus dobrého BIO mäsa – kvôli tomu poľujeme. A ako by to bolo – neochutnať, čo sme si ulovili? A ako na to? Dve dobré a JASNÉ videjká, ktoré sa dajú urobiť aj v prírode na dobrej pahrebe či na plechu, či na kuse dráteného plota, či v hrnci, či na panvici.

    Bavte sa krásou jednoduchosti – čo dodať?…pán kuchár, ktorý vie o čom hovorí.

    https://www.youtube.com/watch?v=oWLDLoHM4Xc

    A toto je úplne super – rozdelenie masa (mias) a jeho vhodnosť na steaky:

    https://www.youtube.com/watch?v=19HZqCALepw

     

     

    #44064 Odpoveď

    Jednoduché – ale chutné a svieže objemové krmivo na poľovnícku brigádu uklohnené v jednom hrnci hoci aj pocestným trubadúrom z úplne základných a lacných surovín. Fotorecept – v podstate ako prívarok, alebo hustá polievka, ktorú zvládne aj poleno.

    https://www.svetvomne.sk/recept/dusena-kapusta-s-bravcovymi-parkami

     

    #44538 Odpoveď

    Zase niečo k poľovníckej brigáde – dá sa urobiť doma a na brigáde zohriať na pahrebe. Nie je to finančne náročné a celkom žravé. Len treba vyskúšať.
    <h1 class=“title style-scope ytd-video-primary-info-renderer“>BBQ buřty na černém pivu</h1>
    https://www.youtube.com/watch?v=r2vqxg33i_E

     

    #44552 Odpoveď

    Tak – čo už môže byť jednoduchšie na spracovanie mäsa z diviny? Či na loveckej chate – či na brigádu – či na spoločnú poľovku pre kamošov – či doma pre rodinu? V takejto jednoduchosti je krása – a toto iste zláka k vareniu aj tých, čo doteraz ešte nevarili. Toto je recept ako pre mladé gazdinky a samostatne žijúcich mládencov. Dokonalé…
    <h1 class=“title style-scope ytd-video-primary-info-renderer“>Ražniči na plech – Domácí rychlovka</h1>
    https://www.youtube.com/watch?v=hpY2jjgXRsA

     

    #44553 Odpoveď

    Toto je možno ešte jednoduchšia varianta toho vrchnejšieho receptu – ale je tu troška obmena – namiesto vody čierne pivo – čo môže niekomu viacej vyhovovať – chuťovo – lebo o alkohol nejde – ten sa odparí úplne prvý…a tiež trochu menej zeleniny – teda menej vody v pekáči plus ten alobal – a pečenie na nízkej teplote a dlho – mne sa to tiež páči. Stále platí – v jednoduchosti je krása…
    <h1 class=“title style-scope ytd-video-primary-info-renderer“>Bravčové výpečky na čiernom pive</h1>
    https://www.youtube.com/watch?v=z92PSDKLsAY

     

    #44562 Odpoveď

    Pre záujemcov o dobré varenie – základné informácie o všeobecne známych, ale niekedy nepoznaných jedlách a o ich rozdieloch. Zdroj internet.

    Ragú je silné, korenisté dusené jedlo z hovädzieho alebo bravčového mäsa, no pripraviť sa dá aj z hydiny, diviny či rýb. Mäso sa však zásadne varí v hustej omáčke, ktorá má bohatú chuť a môže alebo aj nemusí obsahovať zeleninu.

    Na soté sa hodia všetky druhy mäsa (okrem rybacieho), pričom je vždy pokrájané na tenké rezančeky.

    <b>Tokáň</b> je tradičné maďarské jedlo a jeho podstatou je mäso pokrájané na širšie rezančeky. Kým soté sa nezvykne zahusťovať, alebo len minimálne, tokáň sa zahusťuje smotanou, rozmiešanou s trochou múky.

    Rozdiel medzi perkeltom a paprikášom je zdanlivo jednoduchý. Obe jedlá sa dajú pripraviť z akéhokoľvek mäsa a majú rovnaký, paprikovo-paradajkový základ. Paprikáš sa však pred dovarením zahusťuje múkou rozmiešanou v sladkej alebo kyslej smotane.

    https://prima.iprima.cz/iprima/prostreno/sms-soutez/jaky-je-rozdil-mezi-ragu-sote

    http://madari.sk/magazin/gastromoda/gulas-a-jeho-pribuzni-perkelt-tokan-paprikas

    http://madari.sk/magazin/gastromoda/gulas-a-madarsky-kovboj

     

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
Odpoveď na: Recepty z jedného hrnca
Vaše údaje: