Úvodná stránka Diskusné Fóra INÉ Recepty Huby z lesa

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Autor
    Príspevky
  • #46190 Odpovedať
    @kiri

    Koľko razy sa vám stalo, že idete z lesa a nič mäsové nenesiete? To je realita. Ale – môžete priniesť huby – či tie obyčajné, alebo aj hríby. V lese aj na lúkach nás ako lampáše potešia bedle – ľahko sa hľadajú, lebo samé sa ponúkajú – a sú naozaj výborné – aj pre začiatočníka kuchára – ja ich milujem v klasickom trojobale ( múka-vajíčko-prézle) – ako klasické rezne, či šnicle – chutia báječne – aj s chlebom a tatárkou. Prestal som ich jesť len osmažené na oleji – na divoko, na prírodno – nie že by boli zlé – naopak – vždy som sa ich doslova nadžgal – a boli plné oleja – dva dni som nevládal ani jesť, ani robiť – katastrofálne prežratý – tak som sa ich vzdal. A čo je ešte jeden famózny recept z bedlí – je Držková ( falošná držková, držková z bedlí – nájdete spústu receptov..), kde bedle natrhané či nakrájané na prúžky nahradia držky – všetko ostatné robíte ako pri normálnej držkovej…tak to je druhé neskutočne chutné objemové žrádlo, ktorého sa nedá dojesť…tak vystríham – prežeriete sa. Ja vždy…Takže – bedle nájdete, aj keď nechcete..ak sa tak stane – ponúkam vám zopár receptov, ktoré sú aj jednoduché a aj chutné a sú podobne žravé, ako všetko z bedlí: Bedly na másle s kmínem

    Takže – trošku opakovania – dvojvidejko – aj s kmínom plus s Nivou, či Gorgonzolou

    Bedly na kmíně, bedly s omáčkou z modrého sýra

     

    #46191 Odpovedať
    @kiri

    Nedá mi, aby som vám neponúkol maškrtu ozajstnú – hádam by mohla byť aj v téme Pieseň divočiny – tatarák z bedlí – mňááám – toto urobíte (či ukážete doma) a budete hrdina z lesa. Možno si viacej zásluh urobíte týmto, ako hocijakou divinou. A budú za vami kričať – ak pôjdete do lesa – ako moja babka vždy za mnou – a dones huby! Takže „kabela sitofka mosela byť ve vačku“. Tatarský biftek z bedlí jaký jste ještě nejedli

     

    #46192 Odpovedať
    @kiri

    Iste sa stane, že ak rastú – je ich toľko, že človek sa prežerie…a má dosť. Ale čo s tým zbytkom? Škoda vyrúcit takú dobrotu – tak sa duševne nachystajte, že už dobre natlačení si ich – v dobrej náladičke – uchováte takto:  Zavařené bedle

     

    #46193 Odpovedať
    @kiri

    Bedľa v trojobale = bedľové rezne:  Bedlí řízky

     

    #46194 Odpovedať
    @kiri

    Bedľa je zdravé jedlo – aj pre celiatika – môžno sa tento recept zíde v budúcnosti:…a varí zase chlap…Klasiku – vyprážané bedle robí väčšina hubárov. Bedle sa ale dajú pripraviť aj inak. Skúste zapečené bedle s plnkou. Recept z húb je prirodzene bez lepku, prinášame ho v rámci videokanála celiatik v kuchyni.

    Plnené bedle sezónny recept z húb

     

    #47631 Odpovedať
    @kiri

    Začneme tým jednoduchým – huby – akékoľvek – s cesnakom. Huby s cesnakom # 97

    …aj s bielym vínom:  Garlic Mushrooms

     

    #47632 Odpovedať
    @kiri

    (akékoľvek) huby s krémovou omáčkou:  Creamy Mushroom Sauce Recipe

    s cesnakovým maslom a cibuľou – črevná sprcha s očistením krvi od cholesterolu: Garlic Butter Mushrooms & Onions

     

    #47633 Odpovedať
    @kiri

    Jesenné lesy sú plné húb – tak si naberte:  Sauteed Mushrooms and Onions

    A s hriankami? Mňamka…Garlic Mushrooms and Onions – Side Dish or Over Steak – PoorMansGourmet

     

    #47634 Odpovedať
    @kiri

    Azerbajdžanský recept na cesnakové huby – na otvorenom ohni – ako hlavné jedlo, či príloha: Absolútne vynikajúci recept na cesnakové huby! Jednoduchý a lacný recept!

     

    A niečo trošku iné – chlapskejšie: Mushroom pepper | pepper mushroom fry | foodie s |

     

    #47660 Odpovedať
    @kiri

    A k jesennému počasiu patria ako huby – tak hríby a tiež – také POLIEVKY. Výborne chutia a krásne zahrejú. Zopár ich je fakt odskúšaných. Túto robievala moja babka – je úžasná! Jednoduchá a veľmi dobrá. A veľa petržlenovej vňate – a je to ozaj dobrota.

    https://dobruchut.aktuality.sk/recept/9014/hlivova-polievka-na-posilnenie/

    A teraz krémová dobrotka:

    https://dobruchut.aktuality.sk/recept/9738/kremova-hubova-polievka/

     

    #47661 Odpovedať
    @kiri

    Veľmi obľúbené sú BIELE hubové polievky – to je trošičku vyšší level polievky – chudobnejšia – teda skôr pôstnejšia je len z mlieka, maškrtnejšia je aj so smotanou – či kyslou alebo s 10% na varenie, alebo až so šľahačkovou smotanou 33%. Každá má inú chuť a každá je výborná! A dochucovať môžete od výmyslu sveta – a od vašeho maškrtného jazýčka.

    https://tojenapad.dobrenoviny.sk/ta-chut-je-dokonale-lahodna/

    https://varecha.pravda.sk/recepty/mliecna-hubova-polievka/26647-recept.html

     

    #47662 Odpovedať
    @kiri
    #47663 Odpovedať
    @kiri

    A toto je tá jednoduchosť v praxi – Kulajda – videorecept. Toto dokáže každý! Jedlo drevorubačov, lesníkov, poľovníkov sedliakov – ale aj chudobných a bohatých rovnako. Staročeská kulajda, originál RECEPT

    Tu s POHÁNKOVOU múkou – vývar môže byť aj bujón z kocky. Tento recept nie je tak dozdobený a dochutený – či kôprovou vňaťou, či petržlenovou vňaťou…či inou – čo oku chýba, ale je to dobrý návod ako uvariť – dozdobenie je už na vás: Ako pripraviť Kulajdu Deluxe

     

    #47664 Odpovedať
    @kiri

    Jedna talianska polievočka s hubami ( tu šampióny kdekoľvek kúpiteľné) – samozrejme – ak talianske – tak aj s paradajkami ! a cesnakom s opečenou bagetkou, či chlebíkom – teda topinkou. Tu je kopa mrkvy – pre pánov radosť – a cesnak – výborné a zdravé! Talianska hubová polievka

    K tejto polievke toto – cestovinové guličky môžete smelo nahradiť jačmennými krúpami – sú to tzv.geršle – a chutia veľmi zaujímavo. Dávajú sa aj do kapustnice. Ešte poznámka – ja by som dal aj 3x viac cibule – nebojte sa jej – je veľmi zdravá! Čistí cievy od cholesterolu – tak ako cesnak! Hubová polievka z čerstvých húb

     

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
Odpoveď na: Huby z lesa
Vaše údaje: