Úvodná stránka Diskusné Fóra INÉ Recepty Pieseň divočiny

  • This topic has 10 odpovedí, 2 hlasy, and was last updated 13.10.2021/12:20 by .
Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Autor
    Príspevky
  • #2071 Odpovedať
    @mirkaa80

    Takýto recept som raz našla na internete a robila som ho nedávno.

    Potrebujeme:

    jelenie stehno, červené víno, bylinková zmes, olej, divoké korenie, mleté čierne korenie, soľ, , Bylinkové maslo:, maslo, šampiňóny, uhorky, kapia, petržlenová vňať, tymian, soľ
    Ako na to:

    Z odležaného jelenieho stehna nakrájajte pravidelné rezne, zľahka ich naklepte, po okrajoch narežte, posypte bylinkovou zmesou a opečte na rozpálenom oleji. Rezne vyberte, výpek mierne podlejte vodou, pridajte soľ, divoké a mleté korenie a trochu červeného vína. Chvíľu povarte. Pri servírovaní položte na mäso plátok bylinkového masla.

    Bylinkové maslo si pripravte z uvedených surovín, ktoré premiešajte a vytvarujte do úhľadných valčekov, tie nechajte stuhnúť na chladnom mieste.

    #44066 Odpovedať
    @kiri

    Pre tento recept som chcel založiť nejakú novú tému, ale zistil som, že tento recept patrí do témy, ktorú založila Mirkaa80. Pieseň divočiny je úžasný názov – a sedí to. Aj toto je jednoduchý postup a dokonalý výsledok. Moje hodnotenie je také, či sa to dá jesť s chlebom, rožkami, Vekou – teda to najlepšie, čo sa do prírody hodí. Ak to chutí s chlebom – dá sa to s hocičím. Pobavte sa úžasnosťou postupu – niekto bol ozaj prírodný kuchár. Ešte chcem povedať, že cibuľu môžete nahradiť či doplniť aj kapustou – či kyslou, či bielou krájanou, či bielou – vložíte celé listy – pri pečení to tiež poskytuje vodu, tiež pór nakrájaný na drobno, aj kolieska mrkvy ( je sladká) a petrželu – ak by ste mali aromatické mäso ( muflón a pod). Ako úžasný hodnotím ten systém vkladania zeleniny. Samozrejme sa dá použiť hocijaké mäso – druh diviny a aj mäso z tela. Krkovička je prerastená, teda šťavnatá. Ak je suchšie mäso (stehno) vložte aj plátok slaniny. Mňam.

    https://www.youtube.com/watch?v=cBhJVYRpFAo
    <h1 class=“title style-scope ytd-video-primary-info-renderer“>Pečená krkovička low carb video recept</h1>

    #44122 Odpovedať
    @kiri

    Páni kolegovia – toto je ďalší recept z tejto témy. Vo svojej podstate jednoduchý – a práve preto úžasný. Či na teplo – či na studeno.  Vhodný na mnohé vyskúšanie. Pokiaľ máme ešte rebierka – z diviakov. A ak by neboli – ide to aj z danielčích a jeleních rebierok. Alebo – ak už nebude u nás diviakov a ani prasiat vlastných, hádam to pôjde aj z dánskych a belgických dovezených.

    https://www.youtube.com/watch?v=0xynMiCG9vU

     

    #44471 Odpovedať
    @kiri

    <h1 class=“title style-scope ytd-video-primary-info-renderer“>Nakrojte vepřové maso, zasypte a dejte ho na hodinu péct…Nic lepšího jste ještě nejedli,věřte mi</h1>
    https://www.youtube.com/watch?v=tbY9x9r09bk

     

    #44493 Odpovedať
    @kiri

    takmer totožný postup –
    <h1 class=“title style-scope ytd-video-primary-info-renderer“>Recept na to nejlepší pečené vepřové maso!</h1>
    https://www.youtube.com/watch?v=UzHmZYQe-zQ

     

    #44542 Odpovedať
    @kiri

    Je sezóna na všetky možné piesne divočiny. Toto je pieseň pre jelenie, dančie, hovädzie, všetky teľacie, srnčie. Diviačie by som takto nerobil – ak by sa stred tepelne nedostatočne prepiekol, mohlo by to znamenať silné zdravotné riziko..takto by som upravoval LEN bylinožravce. Ale posúďte tú maškrtu. Toto iste zláka aj tých, čo nevaria. Myslite na to, že UMENIE prípravy potravy je základom prežitia.
    <h1 class=“title style-scope ytd-video-primary-info-renderer“>Najlepšie hovädzie mäso Wellington</h1>
    https://www.youtube.com/watch?v=rF0d30gyGjU

     

    #46041 Odpovedať
    @kiri

     

    Srnčí stehno na víně – srnčí kýta po burgunsku – luxusný ale dlhý recept na prípravu. Ale vyzerá veľmi lákavo. Nuž – treba sa pohrať a ochutnať ten francúzsky prístup.

     

    #46098 Odpovedať
    @kiri

    Páni – doba lovu jeleňov a danielov – a doba hoci aj takéhoto „mäska s rúčkou“ – je to TIP pre náročných – a fajnšmekrov. Nepozerať večer pred spaním lebo toto narýchlo iste nehradíte párkami s horčicou…toto video spôsobuje masívne tečenie slín – teda gebrín – lebo počujete, ako to škvrčí na tej pahrebe. Neviem….k tomuto niet čo dodať: Wie du ein episches XXL Steak grillst

     

    #47586 Odpovedať
    @kiri

    Predstavte si toto z diviny. Vylepšenia sú možné…Neuveriteľne chutný recept na mäso, ktorý svojou jedinečnou chuťou prekvapí celú vašu rodinu.

    Príprava a prísady: 8 steakov z mäsa. Robte rezy krížom -krážom cez mäsko ako na videu. Soľ, čierne korenie, červená paprika. Cibuľa. 3 nakladané uhorky. 2 polievkové lyžice bieleho jogurtu alebo majonézy, 1 polievková lyžica francúzskej horčice. 150 g syra. Pečte 40 minút pri 180 ° C. 3 zemiaky. Robte rezy cez zemiačiky ako na videu. 3 strúčiky cesnaku 1/2 čajovej lyžičky soli, 1/2 čajovej lyžičky červenej papriky, 1/2 čajovej lyžičky talianskej bylinkovej zmesi, 2 lyžice rastlinného oleja. Zeleninový olej. Cesnak. Pečte 35 minút pri 200 ° C. Kôpor. Dobrú chuť!

    #47607 Odpovedať
    @kiri

    Mirkaa80 vytvorila túto tému a pokrstila ju tak, že slinky tečú už len pri prečítaní toho názvu – Pieseň divočiny. Dokonalééé…a pri mnohých receptoch, ktoré človek nevie zaradiť – hneď si predstavím, kam patria – práve sem. Toto je dobrý šniceľ – pozrite na začiatok to mäsisko – ale potom sa to zvrtne a zbalí tak, že jedna báseň. Povedzte – ako sa budú ľudia pozerať, keď im na stôl položíte takúto maškrtu? A poznáte to – viete čarovať s tou slaninkou, či šunkou, či prošutom, či s omáčkou na potretie, či s rôznym korením – nemusíte urobiť 2x tú istú chuť. A kľudne tieto „slimáky“ zbalíte so sebou aj do krabičky a ponúknete deckám hoci aj na výlete…ale je to v podstate jednoduchšie na prípravu ako rezeň, toto urobíte hocikde aj na chate – robí sa to na panvici, alebo v hrnci – vyskúšajte, zabavte sa a prekvapte doma.  Chutné ako kebab! Mäsové závitky na slávnostný deň, hostia budú prekvapení!

     

    #47609 Odpovedať
    @kiri

    Ešte dodatok k vyššie uvedenému receptu – platný vždy – všade a pre všetko – čo je Adika?  Pripravte si a používajte:
    <h1 title=“Adjika je korenené a slané korenie. Gruzínska klasika Adjika, recept na varenie“>Adjika je korenené a slané korenie. Gruzínska klasika Adjika, recept na varenie</h1>
    Adjika je korenené pikantné korenie, ktoré je medzi kaukazskými národmi veľmi populárne. Popularita tohto korenia na korenie, cesnak a bylinky však už dávno presiahla hranice kaukazských hôr. Dnes veľa ľudí rád pridáva do rôznych jedál prídavok, ktorý im dodáva pikantnú a bohatú chuť.
    <div id=“astr-p1″></div>
    <h2>Adjika – trochu histórie</h2>
    Slovo adjika má abcházsky pôvod a doslovne sa prekladá ako „soľ“. Podľa legendy sa toto šťavnaté a korenené korenie objavilo vďaka pastierom (pastierom), ktorí sa vybrali do hôr pásť ovce. Majitelia stád im dávali určité množstvo soli. Používalo sa to na kŕmenie zvierat, aby ovce prebudili smäd, zvýšila sa chuť do jedla. Ovce teda jedli viac a podľa toho priberali. Soľ na Kaukaze však bola v staroveku veľmi drahou komoditou. Aby ho pastieri nemohli ukradnúť, prišli majitelia stáda s nápadom zmiešať soľ s feferónkou. Napriek tomu sa pastierom táto zmes páčila, naučili sa do nej pridávať rôzne bylinky a cesnak. Pastieri nazývali túto zmes po rusky „apyrpyl-dzhika“ alebo soľ po korení. Tak sa zrodila slávna adjika, ktorá zaujíma významné miesto v kaukazskej kuchyni.

    Domáca adjika

    Zloženie korenia je dosť jednoduché a strohé. Jedná sa o cesnak (70%), horkú červenú papriku (20%), soľ (5%) a bylinky (5%). Ako bylinky sa používa koriander, koriander, kôpor a ďalšie bylinky. Na Kaukaze sa bez adjiky nepripravuje prakticky žiadne jedlo. Je však potrebné poznamenať, že na rozdiel od všeobecného presvedčenia, červené paradajky nie sú do korenia zahrnuté. Variant s použitím paradajok namiesto korenia už Rusi vymysleli, aby hotové dochucovanie bolo menej pikantné.

    https://obliznis.ru/sk/adjika-is-a-spicy-and-spicy-seasoning-adjika-georgian-classic-recipe-for-cooking.html

     

    https://psichapter.net/7319-adjika-without-tomatoes-a-recipe-for-the-winter.html?__cf_chl_managed_tk__=pmd_acq9lZjmf.rh25q3wdle2moRTSmHSvzJ4ELKAAUMSsA-1632495646-0-gqNtZGzNAvujcnBszQuR

     

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
Odpoveď na: Pieseň divočiny
Vaše údaje: