Úvodná stránka Diskusné Fóra INÉ Recepty Poľovnícke právo – recepty na vnútornosti z diviny

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Autor
    Príspevky
  • #44065 Odpovedať
    @kiri

    Jágerek trošku inak. Podľa výzoru sa môže urobiť aj z iných vnútorností – srdce na tenké plátky, ľadvinky – vyčistené od vnútorných ciev a riadne vypraných vodou.

    https://www.youtube.com/watch?v=-w1e0HzXDpY
    Vepřová játra luxusní

    #44068 Odpovedať
    @kiri

    Vážení priatelia, ako vždy a furt hovorím – poľovník, čo nevarí – je polovičný poľovník. Tak ako poľovník bez psa je polovičný poľovník – takže poľovník, čo nevarí a nemá psa – takmer nie je poľovník. Možno len a nič viac – len strelec…Na dôkaz toho – sám veliteľ najvyšší – Prezident SPZ p. T. Lebocký predvádza, že mu varenie z poľovného práva nie je cudzie a ukazuje tradičný recept na Jágerek…od svojej babky a mamy.

     

    https://www.youtube.com/watch?v=y-buqJutX38
    Varíme s Cash4Hunt – Tradičná divinová pečeň

    #44072 Odpovedať
    @kiri

    Pečeň na turecký spôsob – pre nás trošku nezvyklé, ale veľmi chutné. Treba si uvedomiť, že Turci zdedili kuchyňu aj arabskú, aj Sýrsku, aj Židovskú, aj Babylonskú, aj Perzskú a aj Egyptskú, tiež mnohé stredoázijské a africké  – ich ríša bola jednou z najväčších na svete – a tým, že obchodovali s celým svetom a s koreninami, ktoré ani v Európe neboli veľmi známe, sú to neskutoční gurmáni. Na mňa najviac zapôsobili ich K O F T E – čo sú mäsové guličky kvázi ako fašírky, len tam nieje rožok, len mäso a sú pečené v trúbe a nie smažené v oleji – ale sú famózne práve kvôli koreninám. Úžasné sú ich zeleninové pasty, servírované v miskách ako príloha k mäsám z všemožných zelenín, aké existujú. No a nemôžem nespomenúť ich grilované jahňacie rebierka. Dokonalé. Tu máte recept na smaženú pečeň alá jágerek – s medom – treba vyskúšať…
    Játra na turecký způsob – nejchutnější recept
    https://www.youtube.com/watch?v=s2z516m0Tp0

     

     

    #44121 Odpovedať
    @kiri

    Jazyk z jeleňa je ako hovädzí jazyk, jazyk z telaťa je teľací a jazyk z diviaka je bravčový – každý je pochúťka. Ale IBA pre majstra poľovníka. Pre dilina je to nezaujímavý odpad. Tu je štvorminútový recept – a dobrý – na panvici.
    Křupavý telecí jazyk s omáčkou gribiche si můžete snadno udělat doma na pánvi
    https://www.youtube.com/watch?v=RnVHYn4M-kA

     

    #44333 Odpovedať
    @kiri

    Už je „veľká sezóna“ a teda bude aj „veľkých“ jazykov. Toto je jedna z najlepších maškŕt z diviny – JAZYK – úplne čistá svalovina a aká mäkkučká. Dá sa aj zo srnčieho – niekoľko odložíte a urobíte ich spolu – je len menší, ale tiež veľmi dobrý. Tu je ukázané aj to jednoduché spracovanie.
    Uzený jazyk a křenová omáčka
    https://www.youtube.com/watch?v=YGnTLfEH-yg

     

    #44334 Odpovedať
    @kiri

    Ešte základ pre divinu – kto by nevedel – ako vyúdiť jazyk z diviny?

    Klasická pochoutka z každého prasete – uzený vepřový jazyk. Nasolený vepřový jazyk s i podjazyčím prohříváme v teplé vodě asi půl hodiny, teplota vody asi 50 stupňů. Předřízeme ostrým nožem otvor pro háček, nikdy ne ve špičce jazyku, a po okapání a osušení udíme 4-5 hodin do zlatohnědé barvy.

    Více zde: https://www.zabijacky.cz/konzervace-masa/uzeni-masa/domaci-uzena-masa/uzeny-veprovy-jazyk/

    #46094 Odpovedať
    @kiri

    jelenie, danielie…hocijaké HOVÄDZIE SRDCE, RECEPT

     

    #47011 Odpovedať
    @kiri

    Recept na inú pečeň – tu hovädziu – ale môžete skúsiť každú – jeleniu, dančiu, srnčiu, teľaciu a asi aj diviačia sa bude dať. Treba vyskúšať, tiež aj rôzne mňamky – normálna tatárka, pikantná tatárka, rôzne majonézy, kečup sladký či pikantný, alebo aj omáčky…už teraz cez víkend môžete vyskúšať. Ja k pečienke môžem kyslé uhorky, kyslú kapustu, alma papričky aj nakladané kápie – toľko rôznych chutí z jedného jedeného jedla. V podstate – takto vyzerá aj tajomstvo tureckej kuchyne – prinesú vám v malých mištičkách rôzne pasty – od výmyslu sveta – baklažánovú, paprikovú, mrkvovú, kalerábovú, olivovú, orieškovú…raz som napočítal 25 typov na tácke – ani pomenovať som ich nevedel. Každá urobí iné sústo. Teda jedno jedlo – ale veľa rôznych chutí – každé sústo toho istého jedla chutí týmto spôsobom inak. Nemusíte sa teda napchať tou istou jednou chuťou, ale môžete si jedno jedlo meniť priamo na vidličke na inú príchuť. A dá sa to urobiť vcelku s nie veľkými nákladmi. Skúšajte. Dobrú chuť prajem.

     

     

    #47762 Odpovedať
    @kiri

    V tejto hlavnej poľovníckej sezóne si pripomeňme, že naša lovná má aj poľovnícke práve – a toho súčasťou je aj Pečeň. Dôležitá potravina – môže sa aj cez pôsty – vnútornosti nie sú považované za mäso! A pečeň je veľmi dôležitá AJ pre ženy – lebo má najväčší obsah železa, o ktoré ženy prichádzajú každý mesiac pri menzese. A čím je žena plodnejšia, tým viac o neho prichádza – a veľmi častým dôsledkom je tzv. chudokrvnosť – ženy až odpadávajú. Takže páni – ak sa chcete starať o svoje polovičky – doneste jej divinovú pečeň v BIO kvalite z lesa. A urobte jej ju tak, aby jej chutila – a aj detičkám, ktoré potrebujú Fe na zdravú krv! Je to lepšie, ako strkať uvarené klince do jablka na noc a potom jesť to jablko..naučte sa chutne a dobre variť – a budete doma KING ! Bravčová pečeň na jablkách Suroviny: 500 g Bravčová pečeň 1 ks Cibuľa 2 ks Jablko 2 PL Paradajkový pretlak Olej Voda Soľ Korenie. Poznámka – použite rovnako hocijakú pečeň z diviny! POZOR ! Pečeň nikdy nesoľte v hrnci – AŽ NA TANIERI ! inak stvrdne!

     

    #48635 Odpovedať
    @kiri

    Zase jeden príjemný – a iný recept na pečeň..odlišné tým pridaním 4 lyžíc smotany a lyžice horčice – iná chuť, akoby na dobre omastenej šťavičke. Trošku zmena oproti obyčajnému jágerku.

    https://www.youtube.com/watch?v=Z6WowCuG52w&ab_channel=OlgasK%C3%BCche

    800 g hovädzej pečene. Umyte, odstráňte prebytočný tuk a nakrájajte na kúsky. Zalejeme vriacou vodou. Nechajte pôsobiť 3-5 minút. Na panvici rozohrejeme olej. 2 cibule. soľ a čierne korenie. 2 strúčiky cesnaku. Vyprážajte do mäkka. K cibuli pridáme pečeň. Varte prikryté 5 minút na strednom ohni. 4 lyžice kyslej smotany. 1 lyžička horčice. Trochu vody, ak je kyslá smotana veľmi hustá. Dobre premiešame. Prikryte a varte na strednom ohni 10-15 minút. Soľ a čierne korenie podľa chuti. Varte ďalších 5 minút a vypnite. 100 gramov strúhanky.

    Zaujímavá príloha – vysmažená cukina, zemiak a kápiová paprika: obaľovanie: strúhanka a 50 g postrúhaného tvrdého syra na posypanie zeleniny na pečiacom papieri. 1 cuketa. 1 červená paprika. 1 zemiak. soľ, čierne korenie. rozmarín, 3 lyžice olivového oleja. Dobre premiešame. Zeleninu posypte syrom.  Pečieme v rúre pri 180°C/356°F 30 minút. Naša chutná večera je pripravená!

    #48717 Odpovedať
    @kiri

    Tuto jeden recept na pečienku – tu síce kuracia, ale recept je načisto jágerek – a 700g pečienky je srnčia, alebo mladý diviačik..u srnčej však ako viete – veľký pozor na žlčník, lebo práve u srnčej sa hoodne ťažko hľadá! – a v spojení s lokšami ( dobre omastenými!) je to baštička – aj do ruky, aj na tanier. V Lídli dostanete lokše takmer stále – pri mliekach – takže toto sa dá kedykoľvek. A stále treba ženám pripomínať, že HLAVNE pre nich ten jágerek robíme, lebo mladé a plodné ženy kvôli menzesu prichádzajú o krv = strácajú veľa železa a práve v pečeni je najviac železa na liečbu chudokrvnosti, bledosti a odpadávaniu …( vždy si pripomeňte, že krv je červená kvôli železu – a hovno zase kvôli starej odumretej krvi zase hnedé= hrdzavé železo).

    https://plnielanu.zoznam.sk/kuracia-pecienka-v-loksi/

    Ak máte chuť na niečo sýte a tradičné, rozhodne si poďte urobiť tento skvelý recept. Zvládnu ho aj začiatočníci.
    Potrebujeme:

    • 1 kg zemiakov
    • 300g polohrubej múky
    • 80g roztopeného masla
    • soľ
    • 2 žlté cibule
    • 700 g kuracích pečienok
    • 3 cesnakové hlavičky
    • červená mletá paprika
    • čierne mleté korenie
    • sušená majoránka
    • čili podľa chuti
    • čalamáda

    Postup:
    Zemiaky uvaríme v šupke a po vychladnutí ich zo šupky očistíme. Pretlačíme ich na pomúčnenú dosku a zmiešame s múkou a soľou tak, aby sme vypracovali cesto. To vyvaľkáme do podĺžneho tvaru a nakrájame na približne 4-5cm kúsky. Tieto menšie kúsky vyvaľkáme a následne placky poopekáme z oboch strán. Na záver potrieme maslom z každej strany. Cibuľu si nakrájame na drobné plátky a len narýchlo opražíme vo veľkej panvici.
    (Zdroj: MZ)
    Kuraciu pečienku poriadne umyjeme, osušíme a odstránime z nej všetko, čo sa nám nepozdáva. Odporúčame ju nakrájať na menšie kúsky. Pridáme ju k cibuli a opatrne pomiešame. Dajte si pozor, aby sa nerozpadla.
    (Zdroj: MZ)
    Po približne 10 minútach pridáme na pečienku červenú mletú papriku, čierne mleté korenie a majoránku. Môžeme dať  z každej koreniny väčšie množstvo, pečienka si to priam žiada.
    (Zdroj: MZ)
    Po približne 3 minútach zmes posolíme. Pražíme ešte ďalších približne 5 minút, kým nie je pečienka mäkká. Hotovo!
    (Zdroj: MZ)
    Pečienku podávame v hotovej zemiakovej lokši, ktorú sme si pripravili. Môžeme ju doplniť to aj čili a čalamádou. Dobrú chuť!

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
Odpoveď na: Poľovnícke právo – recepty na vnútornosti z diviny
Vaše údaje: