Úvodná stránka Diskusné Fóra INÉ Recepty Poľovnícke právo – recepty na vnútornosti z diviny

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Autor
    Príspevky
  • #44065 Odpovedať
    @kiri

    Jágerek trošku inak. Podľa výzoru sa môže urobiť aj z iných vnútorností – srdce na tenké plátky, ľadvinky – vyčistené od vnútorných ciev a riadne vypraných vodou.

    https://www.youtube.com/watch?v=-w1e0HzXDpY
    <h1 class=“title style-scope ytd-video-primary-info-renderer“>Vepřová játra luxusní</h1>

    #44068 Odpovedať
    @kiri

    Vážení priatelia, ako vždy a furt hovorím – poľovník, čo nevarí – je polovičný poľovník. Tak ako poľovník bez psa je polovičný poľovník – takže poľovník, čo nevarí a nemá psa – takmer nie je poľovník. Možno len a nič viac – len strelec…Na dôkaz toho – sám veliteľ najvyšší – Prezident SPZ p. T. Lebocký predvádza, že mu varenie z poľovného práva nie je cudzie a ukazuje tradičný recept na Jágerek…od svojej babky a mamy.

     

    https://www.youtube.com/watch?v=y-buqJutX38
    <h1 class=“title style-scope ytd-video-primary-info-renderer“>Varíme s Cash4Hunt – Tradičná divinová pečeň</h1>

    #44072 Odpovedať
    @kiri

    Pečeň na turecký spôsob – pre nás trošku nezvyklé, ale veľmi chutné. Treba si uvedomiť, že Turci zdedili kuchyňu aj arabskú, aj Sýrsku, aj Židovskú, aj Babylonskú, aj Perzskú a aj Egyptskú, tiež mnohé stredoázijské a africké  – ich ríša bola jednou z najväčších na svete – a tým, že obchodovali s celým svetom a s koreninami, ktoré ani v Európe neboli veľmi známe, sú to neskutoční gurmáni. Na mňa najviac zapôsobili ich K O F T E – čo sú mäsové guličky kvázi ako fašírky, len tam nieje rožok, len mäso a sú pečené v trúbe a nie smažené v oleji – ale sú famózne práve kvôli koreninám. Úžasné sú ich zeleninové pasty, servírované v miskách ako príloha k mäsám z všemožných zelenín, aké existujú. No a nemôžem nespomenúť ich grilované jahňacie rebierka. Dokonalé. Tu máte recept na smaženú pečeň alá jágerek – s medom – treba vyskúšať…
    <h1 class=“title style-scope ytd-video-primary-info-renderer“>Játra na turecký způsob – nejchutnější recept</h1>
    https://www.youtube.com/watch?v=s2z516m0Tp0

     

     

    #44121 Odpovedať
    @kiri

    Jazyk z jeleňa je ako hovädzí jazyk, jazyk z telaťa je teľací a jazyk z diviaka je bravčový – každý je pochúťka. Ale IBA pre majstra poľovníka. Pre dilina je to nezaujímavý odpad. Tu je štvorminútový recept – a dobrý – na panvici.
    <h1 class=“title style-scope ytd-video-primary-info-renderer“>Křupavý telecí jazyk s omáčkou gribiche si můžete snadno udělat doma na pánvi</h1>
    https://www.youtube.com/watch?v=RnVHYn4M-kA

     

    #44333 Odpovedať
    @kiri

    Už je „veľká sezóna“ a teda bude aj „veľkých“ jazykov. Toto je jedna z najlepších maškŕt z diviny – JAZYK – úplne čistá svalovina a aká mäkkučká. Dá sa aj zo srnčieho – niekoľko odložíte a urobíte ich spolu – je len menší, ale tiež veľmi dobrý. Tu je ukázané aj to jednoduché spracovanie.
    <h1 class=“title style-scope ytd-video-primary-info-renderer“>Uzený jazyk a křenová omáčka</h1>
    https://www.youtube.com/watch?v=YGnTLfEH-yg

     

    #44334 Odpovedať
    @kiri

    Ešte základ pre divinu – kto by nevedel – ako vyúdiť jazyk z diviny?

    Klasická pochoutka z každého prasete – uzený vepřový jazyk. Nasolený vepřový jazyk s i podjazyčím prohříváme v teplé vodě asi půl hodiny, teplota vody asi 50 stupňů. Předřízeme ostrým nožem otvor pro háček, nikdy ne ve špičce jazyku, a po okapání a osušení udíme 4-5 hodin do zlatohnědé barvy.

    Více zde: https://www.zabijacky.cz/konzervace-masa/uzeni-masa/domaci-uzena-masa/uzeny-veprovy-jazyk/

    #46094 Odpovedať
    @kiri

    jelenie, danielie…hocijaké HOVÄDZIE SRDCE, RECEPT

     

    #47011 Odpovedať
    @kiri

    Recept na inú pečeň – tu hovädziu – ale môžete skúsiť každú – jeleniu, dančiu, srnčiu, teľaciu a asi aj diviačia sa bude dať. Treba vyskúšať, tiež aj rôzne mňamky – normálna tatárka, pikantná tatárka, rôzne majonézy, kečup sladký či pikantný, alebo aj omáčky…už teraz cez víkend môžete vyskúšať. Ja k pečienke môžem kyslé uhorky, kyslú kapustu, alma papričky aj nakladané kápie – toľko rôznych chutí z jedného jedeného jedla. V podstate – takto vyzerá aj tajomstvo tureckej kuchyne – prinesú vám v malých mištičkách rôzne pasty – od výmyslu sveta – baklažánovú, paprikovú, mrkvovú, kalerábovú, olivovú, orieškovú…raz som napočítal 25 typov na tácke – ani pomenovať som ich nevedel. Každá urobí iné sústo. Teda jedno jedlo – ale veľa rôznych chutí – každé sústo toho istého jedla chutí týmto spôsobom inak. Nemusíte sa teda napchať tou istou jednou chuťou, ale môžete si jedno jedlo meniť priamo na vidličke na inú príchuť. A dá sa to urobiť vcelku s nie veľkými nákladmi. Skúšajte. Dobrú chuť prajem.

     

     

    #47762 Odpovedať
    @kiri

    V tejto hlavnej poľovníckej sezóne si pripomeňme, že naša lovná má aj poľovnícke práve – a toho súčasťou je aj Pečeň. Dôležitá potravina – môže sa aj cez pôsty – vnútornosti nie sú považované za mäso! A pečeň je veľmi dôležitá AJ pre ženy – lebo má najväčší obsah železa, o ktoré ženy prichádzajú každý mesiac pri menzese. A čím je žena plodnejšia, tým viac o neho prichádza – a veľmi častým dôsledkom je tzv. chudokrvnosť – ženy až odpadávajú. Takže páni – ak sa chcete starať o svoje polovičky – doneste jej divinovú pečeň v BIO kvalite z lesa. A urobte jej ju tak, aby jej chutila – a aj detičkám, ktoré potrebujú Fe na zdravú krv! Je to lepšie, ako strkať uvarené klince do jablka na noc a potom jesť to jablko..naučte sa chutne a dobre variť – a budete doma KING ! Bravčová pečeň na jablkách Suroviny: 500 g Bravčová pečeň 1 ks Cibuľa 2 ks Jablko 2 PL Paradajkový pretlak Olej Voda Soľ Korenie. Poznámka – použite rovnako hocijakú pečeň z diviny! POZOR ! Pečeň nikdy nesoľte v hrnci – AŽ NA TANIERI ! inak stvrdne!

     

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
Odpoveď na: Poľovnícke právo – recepty na vnútornosti z diviny
Vaše údaje: