Úvodná stránka › Diskusné Fóra › INÉ › Recepty › recept na chlieb
- This topic has 7 odpovedí, 1 hlas, and was last updated 25.03.2022/18:17 by .
-
AutorPríspevky
-
16/04/2020 o 17:47 #45185
Zálesácky chlieb – ak by sa minul pri dlhšom pobyte na chate, ale aj doma – ak by zavreli obchody – kríza ukazuje, ako ľahko je to možné:
https://tojenapad.dobrenoviny.sk/zalesacky-chlebik/
Vynikajúci domáci chlebík s chrumkavou kôrkou a krásne nadýchaným a vláčnym vnútrom. Zvládne ho aj začiatočník.
<h2>Potrebujeme:</h2>
300 g hladkej pšeničnej múky
200 g hladkej žitnej múky
13 g vinného octu
13 g soli
15 g droždia čerstvého
3 g kmínu
350 g vody
<h2>Postup:</h2>
Vo vlažnej vode rozmrvíme droždie.Obe múky zmiešame, pridáme soľ a kmín.
<div class=”UIcD8Amc”></div>
Začneme miešať na stredných otáčkach, postupne pridávame vodu s droždím – necháme 10 minút miešať a potom v prikrytej nádobe necháme 30 minút odležať.Potom na pomôčenej doske cesto poprekladáme a vyformujeme do tvru bochníka (alebo podľa nádoby, v ktorej budeme chlebík piecť). Posypeme múkou a v ošatke pod utierkou necháme asi 50 minút podkysnúť pod utierkou. Nachystáme si hrniec vhodný do rúry, ktorý dáme do rúry vyhriať aspoň na 15 minút. Cesto na chlebík potom preložíme do vyhriateho hrnca, prikryjeme a dáme do vyhriatej rúry na 250 stupňov. Pečieme prikryté 10 minút, potom chlebík odokryjeme, stlmíme teplotu na asi 170 stupňov a necháme dopiecť ďalších asi 30 minút tak, aby sa na povrchu chlebíka vytvorila pekná kôrka. Riadime sa podľa rúry.
16/04/2020 o 17:50 #45186Ešte jeden chlebík – dobré je si to doma v pohodlí nacvičiť – potom je človek frajer.
https://tojenapad.dobrenoviny.sk/domaci-chlebik-ako-dych-2-2/
Fantastický recept na úplne jednoduchý domáci chlebík bez miesenia. Večer zamiešate a ráno len dáte na pekáč a šup do rúry. Výborný recept.
<h2>Potrebujeme:</h2>
3 hrnčeky (1 hrnček -2.5 dcl) múka hladká (1 hrnček môžete zameniť za grahamovú alebo špaldovú múku)1 lyžica oleja
1.5 hrnček vlažnej vody
1 lyžička sušeného droždia
1 lyžička semienok podľa chuti
1 lyžička rasce
1 lyžička soli
<h2>Postup:</h2>
Do misky dáme múku, sušené droždie, semiačka, rascu, soľ, olej a vlažnú vodu. Vymiešame riedke cesto, ktoré prikryjeme a dáme na noc kysnúť (8-12 hodín). Najlepšie je, ak si cesto urobíte večer a ráno chlieb upečiete, alebo ráno zamiešate cesto, cez deň vykysne a poobede upečiete chlebík.Keď je cesto vykysnuté, vymažeme pekáč olejom, dáme do neho cesto, posypeme semienkami a prikryté pečieme na 230 stupňoch pol hodiny. Nádoba môže byť akákoľvek, hlavne nech má vrchnák a môže ísť do rúry. Potom odokryjeme a pečieme ešte 15 minút, aby mal chlebík chrumkavú kôrku. Necháme vychladnúť a krájame. Chlebík je naozaj výborný, ak ho necháte v rúre trochu dlhšie, bude mať hnedšiu kôrku, je na vás, ako máte chlebík radšej.
23/04/2020 o 12:08 #45205Myslím, že bude veľa oslovených….ozaj jednoduché a ľahké – ako vraví autor videa:
<h1 class=”title style-scope ytd-video-primary-info-renderer”>Chlieb “Covid 19” pre lenivých aj sprostých – 5 min videjko</h1>
https://www.youtube.com/watch?v=HBKvL5Y5RuA06/07/2021 o 14:18 #47126Chlebové placky – chlebovníky?..aj tak sa tomuto hovorilo – tiež chlieb do poľa, a pod. Toto sme sa učili, pokiaľ sa išiel kúpiť veľký chlieb – tak na dokŕmenie .
Múka, voda, syr – a zázrak na stole❗ Neuveriteľne chutná večera! # 128
02/08/2021 o 15:22 #47424Aj so sebou na posed, či poľovačku – a viete, že je čerstvý a viete, čo ste do toho dali. Aj na výlet s deckami: Turkish Flatbread :: Bazlama :: Grilled Bread
23/01/2022 o 08:33 #48001Ak sa vám na chate minie alebo splesnivie chlieb – nijaký problém – toto je rýchle a jednoduché. A urobí to aj začiatočník podľa tohto receptu. Kľudne použite Pesto z medvedieho cesnaku..alebo vytiahnite z mrazáku zopár listov medvedieho cesnaku ( za pár chvíľ už porastie) – tak si to vyskúšajte – doma s maminou – a potom už ohúrite kamošov na chate. Takúto dobrotu ešte nejedli. A robí sa to rovnako dobre v trúbe na starom klasickom šporáku na drevo. Mne chutí ešte lepšie..možno to robí tá vôňa dreva – najlepšie kura, čo som kedy jedával bolo na chate nad cintorínom na Zochovej chate u môjho suseda Dušana – na pahrebe so záverečným zadymením kuracinky listami buka a hraba. Neskutočné vôňa. Nijaká trúba alebo bežný gril nič také nedokáže. Chýbajú tie listy. A zapíjali sme tzv. PravniNským strikom – to Dušan priniesol a naučil nás – dakde z Chorvátska – jednoduché: deci kyslého bieleho (Veltlín, Rizling), deci GREP džusu ( ale aj ananás – nebezpečnýý – vypijete 2x toľko!) a na vrch tejto zmesi polievkovou lyžicou pomaly asi pol deci červeného vína – to urobí takú čiapku – odpíja sa spolu a rovnako – dokonalé – vypijete kýbel, ani neviete ako..a s tým slaným voňavým kuracím – aj decká sa išli podláviť..ale tie len džusik pili…a lietali ako šarkani. Potom sme sa výýýborne všetci vyspali.. Také výlety na chatu boli nezabudnuteľné…
Tak dobrú chuť:
https://recepty.aktuality.sk/recept/8930/irsky-sodovy-chlieb-s-medvedim-cesnakom/
25/01/2022 o 19:21 #48009Aj toto je v podstate PITA chlieb – ako asi poznáte z kebabární . No posúďte, či to nie krása jednoduchosti sama o sebe. A čerstvý, kedy si zmyslíte – trvá to ozaj chvíľu. A dá sa naplniť všeličím dobrým so sebou, na cestu, na posed – v podstate sa toto pieklo doma priamo na šporáku voľakedy. S nástupom plynových šporákov sa to utlmilo, pôvodné ŠPORHELTY boli na toto úplne ideálne. Preto som si taký kúpil – aby bol doma v zásobe..jesť nepýta a tichúčko si tam stojí v trucovni. A všimnite si – takmer 10 000 komentárov! Chlieb za 10 minút! Žiadna rúra! Toto je to najchutnejšie, čo som kedy jedol! Zvládne to každý.
25/03/2022 o 18:17 #48336Chlieb – alebo koláč? Niečo podobné robievala moja babka ako “osúch”:
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.