Úvodná stránka Diskusné Fóra INÉ Recepty Stroganoff

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #47756 Odpovedať
    @kiri

    Úprava mäsa a lá Stroganoff je niečo ako soté, kari či guláš – podstata spočíva v nakrájaní mäska na malé kúsky a jeho osmaženie. Teda sa dá robiť úplne z hocičoho. Nejaké tieto recepty už sú v téme Likvidácia bažanta – samozrejme existuje aj kurací ( teda z vtákov) stroganoff, hoci pôvodný je hovädzí. Ale dá sa urobiť mäsko aj z divého osla takto. Na menšie kúsky nakrájané mäsko sa na horúcom oleji, masti či masle lepšie prepečie z každej strany a je veľmi malá šanca, že nejaký parazit v mäse by prežil tie vražedné podmienky na panvici. A o to v tepelnej úprave ide – preto NAJPRV mäsko prudko osmažíme – teda dezinfikujeme vysokou teplotou – a potom dosýtime do mäkka nejakou vodou, či vodou s tukom. Vodu dodáva zelenina – napr. cibuľa, paprika, paradajky a pod, tuk dodáva či samo mäsko, či napr. smotana. Tuk aj vodu zároveň – vývar. A dochutenie – napr. podľa receptu – čo už mnohým chutilo, ale môžete skúsiť aj vlastnú variantu korenín. A príloha – podľa chuti, či možností. Bavte sa prípravou jedla z vlastnoručne získaného mäska:  Easy Beef Stroganoff Recipe

    Simple Chicken Stroganoff Recipe

     

     

    #47757 Odpovedať
    @kiri

    Stroganoff je v podstate originál ruské jedlo. Robí sa na masle – to je najstarší tuk – a všimnite si to pridanie brandy – to je zase zaujímavá príchuť. Alkohol sa síce rýchlo vyparí, ale mnohí pri tom okamžitom zasyčaní tie pary aj zapália – teda flambujú..pozor na požiarne hlásiče a na požiar v kuchyni!  <span class=“style-scope yt-formatted-string“ dir=“auto“>Best Beef Stroganoff (Authentic Russian Recipe)</span>

    tu Jamie Olivier predvádza to flambovanie…nooo…super sa na to díva. Má to v ruke!

    Jamie’s Quick Beef Stroganoff

     

    #47758 Odpovedať
    @kiri

    Pekné a rýchle videjko o príprave Stroganoff. Videonávod aj pre nemtavých. Podľa tohoto dobre uvarí aj 15 ročný. Stačí opakovať to, čo ukazujú.  Easy Chicken Stroganoff

    Jeden z ruských receptov. Priznávam, že ja osobne som prešiel na ruský spôsob prípravy mäsa – aj napr. pri segedínskom guláši, či pri ostatnom – na panvicu ako prvé dávam mäso – nie cibuľu. Mäso sa sprudka opečie, pustí šťavu a až na to pridávam cibuľu. Výhodou je, že ak robíte prvú cibuľu, musíte menej plameňa, aby sa cibuľa  nepripálila. Naopak pri mäse ako prvom – čím väčšie opečenie – tým lepšie – a na pustenej šťave sa cibuľa urobí veľmi dobre, rýchlo a nepripaľuje sa. Ale – učil som sa dávať najprv cibuľu – časom som to otočil a zistil, že v Rusku to robia takto. Neviem, či by bol dakto, kto by vo výsledku spoznal rozdiel. Možno dakoho inšpirujem, aby skúsil istotu nemať v guláši pripálenú zhorknutú cibuľu. Treba skúsiť doma v súkromí, lebo predsudky sú zvláštna vec…V tomto recepte je použitý aj olej a aj maslo. Priznávam, že podobne robievam aj ja – často miešam napr. olej a maslo, ale aj olej a masť. Dve chute, ktoré sa nebijú. Skúste tiež doma v súkromí. Takéto drobnosti sú často tým „tajomstvom šéfkuchára“. ktoré odlišuje to „bežné“ od iného. Ale priznávam – sám to síce robím, ale chutí mi aj z inej kuchyne. A tiež priznávam, že mám dvoch známych, čo sú profi kuchári vo veľkých kuchyniach – a veľa ľudí tam chodí. Tak občas kecáme aj o ich prístupoch. Шедевр русской кухни – настоящий БЕФСТРОГАНОВ!

     

    #47759 Odpovedať
    @kiri

    Keď som v úvode vymenovával jedlá s rôznymi názvami, ale s totožnou charakteristikou – mäso na slíže – prúžky – kúsky aby sa lepšie tepelne prehrialo ( vydezinfikovalo od vnútorných resp. svalových parazitov) tak som ešte nepomenoval jeden druh prúžkového mäsa – a to je TOKÁŇ. Ako hovorí wikipédia: Tokáň je pokrm z mäsa, pochádza z Maďarska a je podobný gulášu. Môže byť pripravený z hovädzieho ( vysoká – jeleň, daniel, antilopa), baranieho-jahňacieho (muflón a iné horské ovce), bravčového ( diviak – aj stredomorský malý – napr. korzický), ale aj iné kozľacina ( kamzík – obľúbená špecialita poľských pytliakov, ktorí v noci prechádzali na slovenskú stranu a lovili slovenské kamzíky a na poľskej strane ich za ozaj draho predávali v reštauráciách ako veľkú špecialitu..však nič, len byznys = biznys je byznys..tvrdý), a tiež vtáky. Čo bolo, to sa nakrájalo nadrobno a jedlo sa. V núdzi aj pes, mačka, jazvec, vlk, medveď, ťava, kôň a ostatné, ktoré začína na F – Fšetko. Dnes zakázané druhy mäsa – ale len do momentu kedy nastane KRAJNÁ NÚDZA. Vteda je dovolené všetko. Aj človek. Napr. sám pápež dal rozhrešenie a povedal, že nie je hriech jesť ľudské mäso, ak ide o prežitie – dal ho tým preživším rugbyového tímu, čo spadli v Andách a prežili tak, že zjedli mäso zo spoluhráčov, čo zomreli pri páde ich dopravného lietadla. Takže – na prúžky krájať a tak pripraviť. https://cs.wikipedia.org/wiki/Tok%C3%A1%C5%88

    Tento recept pochádza zo stránky nahuby bodka sk – recepty ( v recepte hore máte cestu). Práve teraz môžete či na spoločných či na vychádzkach nájsť na stromoch HLIVU a to je čisté BIO – a k BIO mäsu, čo behá bez veterinára po horách dokonalá príloha. K tomuto receptu mi nakoniec chýba tá smotana, ale zase tie zelené struky fazuľky sú zaujímavé osvieženie receptu. Skúste namiesto obligátnych šampiónov hlivu, alebo pôvabnicu fialovú, či dvojfarebnú, mne chutí aj Podpňovka – či letná bezprstencová, ale aj táto jesenná Michalka, Václavka či hromádka.

    https://www.nahuby.sk/recept_detail.php?recept_id=361

     

     
    <h2></h2>

    #47761 Odpovedať
    @kiri

    Tak toto je podľa môjho gusta – toto je to, čo som písal – na rozpálenú masť dám najprv mäso! Tento je bez húb…a bez uhorky. Ale hovorí pravdu – variácií na stroganoff je veľa a preto si urobím variantu akú len chcem – a mám práve chuť. Zároveň ukazuje problém mäsa z obchodu – je napichané slanou vodou, ktorá sa vysmaží, treba dať pozor a odpariť ju, aby sa mäsko opieklo. Zaprašuje polohrubou ( nie hladkou, ako bežne). Ja moc nie….ak ide návšteva, dám radšej Solamyl – zemiakový škrob..ale to je už na každom, ako to či dochutí, či zahustí ( aj strúhaný zemiak je iba celkom malé zlo). Bravčový stroganoff

    Recept z Hotela Savoy: mäsko priamo na rozpálený olej! Všetky možné huby – aj hliva – jedna z najzdravších húb ( dokonalá črevná sprcha! – vymetie črevá = protirakovinový účinok). Tiež červené víno, hustý paradajkový pretlak, kyslá uhorka plus jej nálev ! – smotana. Tu je dobrý nápad – s haluškami – tie dostanete hotové aj zamrazené – a už sa ich naučili robiť, sú dobré. Aj na bryndzové halušky, či halušky s vajcom. Treba mať doma – stačí nechať rozmrznúť a ide sa. Stroganoff z diviačej sviečkovice – Jozef Riska

     

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
Odpoveď na: Stroganoff
Vaše údaje: