Úvodná stránka Diskusné Fóra INÉ Recepty KAPUSTA- Kvasená -Kyslá

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Autor
    Príspevky
  • #45004 Odpovedať
      @kiri

      V dobe, kedy sú na Slovensku dnes potvrdené 3 prípady corona vírusu – 2019-nCoV – je viac ako dôležité zdravé stravovanie. Kvasená kapusta s vysokým obsahom C vitamínu (oveľa vyšším ako je citrón), ktorý je jedným z najdôležitejších odporcov agensov proti organizmu je po celé veky základom zdravej zimnej stravy. Preto sa jedla v kombinácii s údeným mäsom v zime, lebo jej účinky sú laxatívne a preháňaním čreva čistia organizmus od škodlivín v údenom mäse. A preto je aj PôST – práve v tomto období začal – POZOR – PÚŠTNE židovské – teda: židovstvo verzia 2.0 – inak  nazvané kresťanské náboženstvo – s týmto nemalo žiadnu skúsenosť a tak prevzalo TU na tomto území zavedený na očistu organizmu po zime zavedený PôST – aby sa telo očistilo od – na zimu konzervovaných potravín SOLENÍM a ÚDENÍM. Preto mala kvasená – teda teda kvasením fermentovaná – KAPUSTA nenahraditeľné miesto v zdraví populácie. Dnes si toto ľudia neuvedomujú. Dnes populárny hamburger – robili výskum a klasický hamburger z tela vyšiel úplne až po 50 dňoch !!! Keby dotyčný jedol kvasenú kapustu, vyšiel by oveľa – oveľa skôr. Prehnala by ho a očistila by telo. Každá SRAČKA je veľmi dobrá vec – je to obrana organizmu – rýchla detoxikácia. Jedzte kapustu a – SERTE ľudia – vylučujte jedy z tela. Tak ako PRDU lekári po operácii hovoria krásna hudba orchestra – skrátka – po operácii už telo – orchester hraje tak, ako sa má hrať – a prdy sú toho najlepším dôkazom, že črevá – najdôležitejšia časť imunity človeka – už fungujú…a sračka – to je báseň – telo sa samé ozdravuje. Tak do toho – priatelia – po zime – čistite svoje telá – a aj ten vírus – dajte ho von a ozdravte svoje telo.

      p.s. – vraj v dobrých rodinách sa o tomto nehovorí…to je viac ako možné – dobré rodiny sú totiž dobrými zákazníkmi lekárov…

      …uvedomte si :  vyliečený pacient = stratený zákazník farmafiriem…

      https://recepty.aktuality.sk/clanok/1007/5-super-rychlych-a-uzasne-chutnych-jedal-z-kyslej-kapusty/?utm_source=azet.sk&utm_medium=magaziny-top&utm_content=clanok1&utm_campaign=HP-azet-new

       

      #45032 Odpovedať
        @sanchez

        <h2>Probiotiká</h2>
        Probiotiká sú zdravé baktérie nachádzajúce sa v rôznych potravinách, ktoré pôsobia podobne ako tie, ktoré sa prirodzene vyskytujú v ľudskom tele. Podľa University of Maryland Medical Center, probiotiká podporujú gastrointestinálne a imunitné zdravie tých, ktorí majú závažné vírusové infekcie, ako je vírusová hepatitída. Medzi cenné zdroje probiotík patria jogurt, kefír, cmar, fermentované sójové výrobky, kyslá kapusta a nakladaná zelenina. Aby ste znížili alebo zabránili tráviacim príznakom, ktoré sa vyskytujú v dôsledku vírusovej infekcie, do svojej stravy pravidelne pridávajte rôzne zdroje probiotík.

        https://vysetrenie.zoznam bodka sk/cl/1000654/1869673/Najucinnejsie-jedla-s-ANTIVIRUSOVYMI-ucinkami–Nakopnu-imunitu-a-infekcie-vyzenu-z-tela-von

        #47056 Odpovedať
          @kiri

          Ľahký a veľmi chutný letný recept aj pre chlapov – na východe cca takémuto hovoria “holúbky” inak – plnený kapustný list. Kombinácia čerstvej kapusty, ryže a mäsa…tiež dobré na spracovanie orezového mäsa…v podstate rizotom naplnená kapusta – v letných teplách je to naozaj svieže jedlo a pritom veľký podiel zeleniny:

          Kapusta a nejaké mleté mäso! Neuveriteľne vynikajúci recept pre celú rodinu! # 182

           

          #47220 Odpovedať
            @kiri

            Super kapustová omeleta – u nás vôbec nie bežné.

            Takto kapustu ste ešte neskúšali!

             

            #47458 Odpovedať
              @kiri

              Toto je tak jednoduché, tak ľahké a tak chutné – a ešte aj celkom zdravé, lebo to celkom dobre prečistí črevá zanesené všelijakým mäsom a sladkosťami. A dá sa pripraviť aj na otvorenom ohni v panvici – a cena je minimálna.  Ako si vyrobiť vyprážanú kapustu. Ľahký a chutný recept na večeru

               

              #47459 Odpovedať
                @kiri

                A ešte raz niečo na spôsob kapustovej omelety – tu cca kapustová PIZZA? Zábavné a jednoduché. Akokoľvek – kapusta je v črevách ako metla, čo vymetie všetky usadeniny – nejde to síce na jeden raz, ale je to jedna z tých zaiste zdravších potravín. Cabbage Recipe

                https://www.youtube.com/watch?v=IgzRlO295YU&ab_channel=%ED%95%98%EC%9D%8C%EC%BF%A0%ED%82%B9HaeumCooking

                 

                #47587 Odpovedať
                  @kiri

                  Kapustové fašírky – a dressing na omáčanie si urobíte aký len chcete – či smotana s vegetou, či aj s paprikou, či kúpite stredomorský dressing, či bylinkový, či cesnakový – či si urobíte riadny caciky dressing – alebo ho kúpite v Lídli – alebo kečup? Pre každého iné…alebo ak v tureckom stolovaní – urobíte 6 dressingov do 6-tich misiek a každé sústo si urobíte iné: Kapustové fašírky mňam.

                  https://www.youtube.com/watch?v=ORQd1W9n4TA&ab_channel=%ED%95%98%EC%9D%8C%EC%BF%A0%ED%82%B9HaeumCooking

                   

                  #50938 Odpovedať
                    @kiri

                    Zimná strava pre zdravie – kyslá – teda kvasená kapusta je zdrojom zdravia – či pre mladých – či pre starých. A čím starší – tým viac! A vedzte, že pri tej kapuste sa stroví aj hocijaká divina…aj tá zabudnutá staršia v mrazáku. Vďaka “mokrosti” kyslej kapusty sa mäsko dobre podusí a nasiakne vodou do mäkka. Skúste – či podusiť spolu, alebo podusené pridať – či do tu menovaných halušiek, či do zemiakov. Na vysokej škole voľakedy začiatkom 80-tych rokov nám hovorili, že národné – považované za “chudobné” jedlo – Varené zemiaky s kyslou kapustou a kyslým mliekom – bolo vlastne dokonale vyvážené, diétne a zdravé jedlo, vďaka ktorému ľudia mali silu žiť a pracovať. A prečo?

                    Kyslá kapusta je donátorom zdravých rastlinných bielkovín,

                    kyslé mlieko je donátorom živočíšnych bielkovín a

                    varené zemiaky sú donátorom sacharidov.

                    Tu sú bohatšie jedlá, ale zase nie moc – Halušky s kyslou kapustou, slaninou ( vylepšené môžu byť o mäsko či dusené, či pečené, či klobásu) a tiež zapečené zemiačiky s kyslou kapustou…a mäskom.

                    Vyskúšajte – je to tak jednoduché, že podľa návodu to urobí aj 15 ročný chlapec.

                    https://www.cas.sk/clanok/2879115/recepty-s-kyslou-kapustou-ktore-este-nepoznate-vsetko-co-potrebujete-uz-mate-doma/

                     

                  Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
                  Odpoveď na: KAPUSTA- Kvasená -Kyslá
                  Vaše údaje: