1-1,2kg mäsa zo stehna, chrbta alebo pliecka, 2 stredne veľké cibule, 3 veľké strúčiky cesnaku, 6 zrniek čierneho korenia, 6 zrniek nového korenia, 2 vetvičky tymianu(alebo 1 lyžička sušeného), rozdrvené borievky, 100 g slaniny(polovicu v plátkoch), 80 g masla, soľ.
Mäso naložíme nasucho na 2 až 3 dno do rozdrvených borievok a zaťažíme. Každý deň ho obrátime. Z odležaného mäsa odstránime borievky, odblaníme ho, zbavíme tuku a opláchneme. Prešpikujeme ho kúskami slaniny a posolíme. V kastróliku roztopíme maslo a speníme na ňom cibuľu, pokrájanú na kolieska. Vložíme pripravené mäso, obložíme plátkami slaniny, pridáme koreniny, navrch položíme tymian a pečieme. Keď maslo zružovie, mäso podlejeme. Keď je zapečené, potrieme ho prelisovaným cesnakom a upečieme domäkka. Podávame so zemiakovými knedľami, s ryžou alebo so zemiakmi a šalátmi z čerstvej zeleniny (napr.hlávkovým alebo paradajkovým), z uvarenej cvikle s chrenom alebo s kompótmi a dusenými jablkami.