Úvodná stránka Diskusné Fóra INÉ Recepty Muflónia roláda

Zobrazuje sa 1 príspevok (z celkového počtu 1)
  • Autor
    Príspevky
  • #7758
      @zuzana-mrlianova

      1-1,2kg mäsa z pliecka alebo zo stehna, 50g na kocky pokrájanej šunky, 2 veľké cibule, 3 rožky, 1/4 mlieka, mleté čierne korenie, 1/2 lyžice tymianu, 40g masla do plnky, 100g dobre vyúdenej slaniny alebo anglickej slaniny (v tenkých plátkach), 80g masla, 2dl bieleho vína, 1 menšia cibuľa

      Plnka: Cibuľu ošúpeme, pokrájame na kolieska a uvaríme vo 1/4 l vody. Keď zmäkne, vyberieme ju, roztlačíme a zmiešame s pokrájanými rožkami, namočenými v horúcom mlieku a vyžmýkanými. Pridáme pokrájanú šunku. Zmes posolíme, ochutíme mletým čiernym korením, pidáme tymian a dôkladne premiešame. V kastróliku roztopíme maslo, vmiešame plnku a zohrievame asi 3 minúty.
      Odležané mäso očistíme, vykostíme a dôkladne opláchneme. Rozrežeme ho na plát, ktorý naklepeme, posolíme a poukladáme naň plátky slaniny. Potrieme ho pripravenou plnkou, zvinieme a obviažeme niťou. V pekáči roztopíme maslo, vložíme roládu, posolíme, po povrchu a dookola posypeme pokrájanou cibuľou. Opekáme, a len čo sa cibuľa sfarbí do zlatista, prilejeme trochu vína, prikryjeme a upečieme domäkka. Pri pečení podľa potreby podlievame vínom a potom vodou.
      Podávame s varenými alebo opekanými zemiakmi, ryžou, kompótmi (hruškovým, ringlotovým, slivkovým) alebo s dusenými jablkami.

    Zobrazuje sa 1 príspevok (z celkového počtu 1)
    • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.