Úvodná stránka Diskusné Fóra INÉ Recepty Recepty z jedného hrnca

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 24 )
  • Autor
    Príspevky
  • #43421 Odpovedať
      @kiri

      Ragú z diviaka – rýchle a jednoduché na chatu, posedenie, či na poľovačke

       

      #43422 Odpovedať
        @kiri

        Hovädzie na divoko – dá sa z vysokej, daniela,  srnčieho – všetko je to použiteľné.

        Neskúšal som presne toto z muflóna, ale asi to nebude zlé.

         

        #43423 Odpovedať
          @kiri

          Ak je kvalitné mäsko – toto je zábava robiť. Z hocičoho. Dokonalá súhra chutí.

          A príloha? S chlebom, horčicou, uhorkami, alma paprikami – aj len takými aj plnenými kapustou, s kápiou…fantázii sa medze nekladú – ja obľubujem kvasenú kapustu.

           

          #43583 Odpovedať
            @kiri

            Ľahký a rýchly recept – napr. na jarnú brigádu v revíri, ale aj na dlhší pobyt v prírode – napr. s kadetmi – základy prípravy jedla – výcvik a zásady rozkladania ohňa v prírode – vyčistenie horľavého okolo ohniska, rozkladanie ohňa na ceste, na kameňoch, pri potoku. Vždy sa mi veľmi páčilo a tešil som sa, ako moji priatelia – starí poľovníci na Kráľovej Holi vždy rozložili malý ohníček na ceste – zvážnici tam, kde cez cestu pretekala vodička – potôčik , keď sme sa čakali – hoci len na 10 min a už opekali slaninku a chleba, a zajedali žeruchou z potoka. Dokonalé…a nebolo treba opakovať bezpečnosť – boli z Horskej služby, ale hlavne – mali zdravý dedinský sedliacky rozum. Tento recept je dobrý v tom, že všetko zaberie málo miesta v bágli. Do jednej panvice dovnútra sa zmestí jedlo na dva dni. Kto chce cibuľu – pribalí aj tú.

            Žrádlo ATOM jeho složení velice jednoduché ŠPEK, SEKANÁ A PLATKOVÝ SÝR. Netreba ani soliť – soľ je v každej súčasti toho receptu.

            https://www.youtube.com/watch?v=ix92MP4lSs0

             

            #43606 Odpovedať
              @kiri

              Zajac po poľovnícky – jednoduché – podľa nás asi trošku naopak – cibuľa až potom – ale hodné vyskúšania. Najmä aj preto, lebo tých jednoduchých receptov na zajaca nie je veľa. Vyzerá to použiteľné aj na strešného zajaca – králika. Tak, ako aj na všelijaké mäso, čo je k dispozícii. Namiesto varených zemiakov by som skúsil chlieb, alebo aj kukuričné wrapy, čo sa celkom dobre nosí v hatyžáku.

              https://www.youtube.com/watch?v=VfZgAyy3c_c

               

              #43621 Odpovedať
                @kiri

                Dobré “objemové krmivo” – jednoduché a rýchle, urobiteľné v kotlíku, či hrnci pre viacerých, príp. v ešuse pre seba – výborné na záver brigády, tiež na šporáku v chate bez elektriny. Tu sú párkové klobásy – či klobásové párky – dobre sa to nosí v ruksaku, aj ostatné súčasti sa dajú ponosiť a nerozbiť. Toto dokáže ukuchtiť aj elév varenia – dobré na učenie mladých na prípravu potravy, lebo mladí dnes variť veľmi nevedia, pritom príprava potravy je  základ prežitia v prírode.

                (ochutené)  Zemiaky po poľovnícky

                https://www.youtube.com/watch?v=QWkF6g7eXN4

                 

                #43825 Odpovedať
                  @kiri

                  Zase jedna balada z jedného hrnca:    Kurča po poľovnícky – jednoduché aj pre učňa.

                  https://www.youtube.com/watch?v=9AgSBjAxWnE

                   

                  #43922 Odpovedať
                    @kiri

                    Kus dobrého BIO mäsa – kvôli tomu poľujeme. A ako by to bolo – neochutnať, čo sme si ulovili? A ako na to? Dve dobré a JASNÉ videjká, ktoré sa dajú urobiť aj v prírode na dobrej pahrebe či na plechu, či na kuse dráteného plota, či v hrnci, či na panvici.

                    Bavte sa krásou jednoduchosti – čo dodať?…pán kuchár, ktorý vie o čom hovorí.

                    https://www.youtube.com/watch?v=oWLDLoHM4Xc

                    A toto je úplne super – rozdelenie masa (mias) a jeho vhodnosť na steaky:

                    https://www.youtube.com/watch?v=19HZqCALepw

                     

                     

                    #44064 Odpovedať
                      @kiri

                      Jednoduché – ale chutné a svieže objemové krmivo na poľovnícku brigádu uklohnené v jednom hrnci hoci aj pocestným trubadúrom z úplne základných a lacných surovín. Fotorecept – v podstate ako prívarok, alebo hustá polievka, ktorú zvládne aj poleno.

                      https://www.svetvomne.sk/recept/dusena-kapusta-s-bravcovymi-parkami

                       

                      #44538 Odpovedať
                        @kiri

                        Zase niečo k poľovníckej brigáde – dá sa urobiť doma a na brigáde zohriať na pahrebe. Nie je to finančne náročné a celkom žravé. Len treba vyskúšať.
                        <h1 class=”title style-scope ytd-video-primary-info-renderer”>BBQ buřty na černém pivu</h1>
                        https://www.youtube.com/watch?v=r2vqxg33i_E

                         

                        #44552 Odpovedať
                          @kiri

                          Tak – čo už môže byť jednoduchšie na spracovanie mäsa z diviny? Či na loveckej chate – či na brigádu – či na spoločnú poľovku pre kamošov – či doma pre rodinu? V takejto jednoduchosti je krása – a toto iste zláka k vareniu aj tých, čo doteraz ešte nevarili. Toto je recept ako pre mladé gazdinky a samostatne žijúcich mládencov. Dokonalé…
                          <h1 class=”title style-scope ytd-video-primary-info-renderer”>Ražniči na plech – Domácí rychlovka</h1>
                          https://www.youtube.com/watch?v=hpY2jjgXRsA

                           

                          #44553 Odpovedať
                            @kiri

                            Toto je možno ešte jednoduchšia varianta toho vrchnejšieho receptu – ale je tu troška obmena – namiesto vody čierne pivo – čo môže niekomu viacej vyhovovať – chuťovo – lebo o alkohol nejde – ten sa odparí úplne prvý…a tiež trochu menej zeleniny – teda menej vody v pekáči plus ten alobal – a pečenie na nízkej teplote a dlho – mne sa to tiež páči. Stále platí – v jednoduchosti je krása…
                            <h1 class=”title style-scope ytd-video-primary-info-renderer”>Bravčové výpečky na čiernom pive</h1>
                            https://www.youtube.com/watch?v=z92PSDKLsAY

                             

                            #44562 Odpovedať
                              @kiri

                              Pre záujemcov o dobré varenie – základné informácie o všeobecne známych, ale niekedy nepoznaných jedlách a o ich rozdieloch. Zdroj internet.

                              Ragú je silné, korenisté dusené jedlo z hovädzieho alebo bravčového mäsa, no pripraviť sa dá aj z hydiny, diviny či rýb. Mäso sa však zásadne varí v hustej omáčke, ktorá má bohatú chuť a môže alebo aj nemusí obsahovať zeleninu.

                              Na soté sa hodia všetky druhy mäsa (okrem rybacieho), pričom je vždy pokrájané na tenké rezančeky.

                              <b>Tokáň</b> je tradičné maďarské jedlo a jeho podstatou je mäso pokrájané na širšie rezančeky. Kým soté sa nezvykne zahusťovať, alebo len minimálne, tokáň sa zahusťuje smotanou, rozmiešanou s trochou múky.

                              Rozdiel medzi perkeltom a paprikášom je zdanlivo jednoduchý. Obe jedlá sa dajú pripraviť z akéhokoľvek mäsa a majú rovnaký, paprikovo-paradajkový základ. Paprikáš sa však pred dovarením zahusťuje múkou rozmiešanou v sladkej alebo kyslej smotane.

                              https://prima.iprima.cz/iprima/prostreno/sms-soutez/jaky-je-rozdil-mezi-ragu-sote

                              http://madari.sk/magazin/gastromoda/gulas-a-jeho-pribuzni-perkelt-tokan-paprikas

                              http://madari.sk/magazin/gastromoda/gulas-a-madarsky-kovboj

                               

                              #44684 Odpovedať
                                @kiri

                                Vyprážané fašírky z mletého už nerobím, toto je stokrát lepšie: Mäso stačí zamiešať s kyslou smotanou, cibuľou a o 10 minút máte obed ako lusk

                                https://tojenapad.dobrenoviny.sk/vynikajuci-recept-na-stavnate-masove-placky/

                                 

                                #44899 Odpovedať
                                  @kiri

                                  A skončila poľovnícka sezóna, začínajú brigády. Jedni v revíri, druhí pri hrnci. Toto je recept priamo z mäsa – urobiteľný rovno v revíri priamo na brigáde – dovezie s kotlina, alebo stačí kotlík nad ohňom. Recept je z minima súčastí – mäso, zemiaky ( vďaka amerika), cibuľa, olej či masť – ja masť! – soľ a korenie, petržlenova vňať na ozdobu. Autorka hovorí, že recept je jej mamy – a od mamy to býva jednoduché a dobré. Zemiaky po Sibírsky:
                                  <h1 class=”title style-scope ytd-video-primary-info-renderer”>Картошка по Сибирски. МАМИН РЕЦЕПТ</h1>
                                  https://www.youtube.com/watch?v=AOirSKsgRDA

                                   

                                Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 24 )
                                Odpoveď na: Recepty z jedného hrnca
                                Vaše údaje: