Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    Príspevky
  • #47270 Odpovedať
    @kiri

    Priatelia – ako učiť detičky lásku k vareniu? Asi takto – jednoducho – niet čo pokaziť.

    Zemiakový Hot-Dog namiesto čínskych paličiek môžete použiť naše špajdle na jaternice

    trošku inak – možno sladšie od mrkvičky – Taký chutný zemiak ste ešte neochutnali! Pár minút a večera je hotová!

     

     

    #47271 Odpovedať
    @kiri

    V podstate dve možnosti jedného začiatku:  Ani netušíte, aké ľahké a chutné je to❗Neuveriteľne lahodný recept s klobásou # 158

    Berte to tak, že kým sa jedny urobia v trúbe – tými v oleji zasýtite hladošov a nedočkavcov:  Máte doma zemiaky? Lacné a chutné! Recept je chutnejší ako zemiakové lupienky! # 99🔝❗❗

     

    #47272 Odpovedať
    @kiri

    No a toto je úplne jednoduché:  Máte doma zemiaky? Tento recept chutí lepšie ako zemiakové lupienky, je ľahký a lacný a vynikajúci!

    A keď sa takto budete učiť hrou s detičkami – už nikdy sa nebudú báť varenia – je to hra!   How to make French fries

     

    #47585 Odpovedať
    @kiri

    Mňam – niečo ako „vylepšené zemiaky“ – jednoduché a vhodné aj pre začiatočníka. Dnes je dosť kvalitného mletého mäsa vákuovo baleného, ktoré sa dá zobrať do hatyžaku so sebou do lesa, na chatu či brigádu. Toto urobí aj 15 ročný chlapec – podľa tohto videoreceptu. A možno sa to hodí aj starým mládencom (ozaj voľakedy to bol muž po 33 rokoch – tzv Kristove roky = konská daň…a koľko je dnes „starý mládenec“ ? 50? ). Jednoduchý a rýchly recept, zemiaky s mletým mäsom, poteší celú rodinu

     

    #47912 Odpovedať
    @kiri

    Priatelia, tieto nasledujúce recepty sú vlastne najjednoduchším, čo sa dá. Niečo ako nesmierne zdravé zemiaky s kyslým mliekom! A ak pridáte k tomu aj kvasenú kapustu – už v r. 1980 nás na VŠ učili, že toto je ideálne jedlo, ktoré má aj živočíšnu bielkovinu ( mliečny tvaroh v kyslom mlieku), aj rastlinnú bielkovinu ( aj s vitamínmi bielkovina z kapusty!), aj rastlinný škrob = energiu – zemiaky. Dokonalé aj pre vegetariána, tiež pri rôznych zdravotných potravinových komplikáciách. A či požijete originál kyslé mlieko, alebo žinčicu, dnes obľúbený kefír na zapíjanie ( ja si ho dávam dobre osolený) – je to asi len podľa chuti.

    Toto sú pečené zemiaky s cibuľou a maslom ( aj tu sa dá lavírovať – či maslo, či masť, či rastlinný tuk je na chuti kuchára). Toto jedlo má francúzsky názov, ale je celosvetovo známe. Pre jeho jednoduchosť a zdravotné účinky. A či k nemu primiešate aj klobásu – je na vás. Ale aj tak chutí skvele. Kto toto neskúsi – nevie, o čo prichádza. Dobrú chuť.

    https://cz.sputniknews.com/20211216/brambory-ala-boulangre-pokrm-ktery-si-svou-chuti-podmanil-cely-svet-16876818.html

    A tu je dačo z YTB:

     

    #47913 Odpovedať
    @kiri

    Boulangere Potatoes:

    Tento zemiaky ani nešúpe, len ich dobre umyje a dáva ich so šupkou. A nezabudnite, že existuje struhák na uhorky – nemusíte krájať! No a sledujte to finálne vylepšenie. V jednom hrnci urobí aj prílohu a aj hlavné jedlo. A príloha iste voní a chutí hodne lepšie! Ale toto by sa oblizol aj macko z lesa. Boulangère potatoes, layers of potato and onion baked in stock

     

    #47997 Odpovedať
    @kiri

    Zemiaky v hlavnej úlohe – v podstate vegetariánske jedlo, ktoré ALE môžete vylepšiť, ak by ste pridali či klobásu, alebo mleté mäsko. Použite fantáziu a zmeňte recepty – doplňte a skúšajte. Gratinované zemiaky s údeným syrom a hráškom: Lacný obed pre celú rodinu chutí, aj keď vychladne!

    https://plnielanu.zoznam.sk/fotorecept-gratinovane-zemiaky-s-udenym-syrom/?utm_source=topky&utm_medium=box_desktop&utm_campaign=boxtopky_desktop_position1

     

    #47998 Odpovedať
    @kiri

    A za nie dlho toto bude veľmo aktuálne. Ak sa vám nechce robiť plech baby, môžete aj placky – alebo malé placky ako dlaň – sú ešte chutnejšie, lebo majú viacej chrumkavých okrajov. A očistíte svoj organizmus od plesní a možných parazitov v črevách. Tie cesnak nemajú radi. A znormalizujete si krvný tlak, lebo v tele uložený zlý cholesterol dostane z cesnaku SÍRU – a zmení sa na dobrý cholesterol a telo ho ihneď dá do spotreby. Cesnak a cibuľa – tiež pór sú vône zdravia. Púštne národy – napr. Izraeliti – používali cesnak každý  deň – hovorí sa, že cesnak je židovská vanilka – a ich plodnosť je neskutočná. Koľko národov zaniklo – a oni sa rozvíjajú stále – v hlavnej úlohe cesnak!    Zemiaková baba s medvedím cesnakom a bryndzou

    https://recepty.aktuality.sk/recept/8493/zemiakova-baba-s-medvedim-cesnakom-a-bryndzou/

     

    #47999 Odpovedať
    @kiri

    Kto sa chce hrať – má sa s čím – a aj detičky učiť – toto robia s veľkou radosťou – vidia, ako to vzniká a potom aj to, ako to chutí. Väčšina receptov zo zemiakov je absolútne vhodná a učenie sa umenia varenia – príprava stravy = prežitie. A zemiaky sa stále dajú nájsť aj na poli. Len či ich deti z mesta spoznajú?  Kedy ste vy naposledy videli zemiakovú vňať??? Nadýchané zemiakové guľky plnené krutónmi, prevoňané posekaným medvedím cesnakom a omastené opraženou slaninkou

    https://recepty.aktuality.sk/recept/8937/zemiakove-gulky-s-medvedim-cesnakom/

     

    #48002 Odpovedať
    @kiri

    Tento receptík je síce ako zeleninový – bezmäsový, čo iste poteší NAŠE neustále chudnúce dámy, ale kľudne si ho vieme vylepšiť o pokrájanú divinovú klobásu. To je už iná chuť. Teda zase jeden recept, ktorý sa dá ľahko doplniť, obmeniť a aj vylepšiť. Ale originálnym receptom sa viete blysnúť doma vcelku prekvapivo. Navyše sa tento recept dá robiť aj v kotlíku na pahrebe, či na jednej panvici – teda recept z jedného hrnca.  Korenisté zemiaky s karfiolom (Aloo Gobi)

    https://recepty.aktuality.sk/recept/7022/koreniste-zemiaky-s-karfiolom-aloo-gobi/

     

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
Odpoveď na: Zemiaky
Vaše údaje: