Úvodná stránka › Diskusné Fóra › INÉ › Recepty › So sebou na posed či do vačku
- This topic has 13 odpovedí, 1 hlas, and was last updated 24.02.2024/10:14 by .
-
AutorPríspevky
-
24/10/2019 o 18:23 #44539
Jednoduché – chutné – rýchle a spratné aj do sáčku a šup do vačku. Úplne jednoduché aj na rodinný výlet do prírody, keď sú malí hladoši na čerstvom vzduchu hladné ako tigri a treba jedlo rýchlo a hneď, lebo na výlete sa zbodne všetko. Toto je tak jednoduché, že to zvládne aj slobodný chlap a tiež mladá žena s malým deckom za pochodu. Z mála surovín za málo peňazí – úžasná chuť. Toto by som zaradil medzi “VOJNOVÉ RECEPTY”. Trochou mäsa ( salámy, klobásy) ovoňať kopu jedlého materiálu. A koreninami to môže byť zmenené na 10 rôznych variant.
<h1 class=”title style-scope ytd-video-primary-info-renderer”>Bramborový řízek – nebudete vědět, kdy přestat ujídat</h1>
https://www.youtube.com/watch?v=kjcPEoKHl8A03/11/2019 o 00:50 #44568<h2 id=”:w9″ class=”hP” tabindex=”-1″ data-thread-perm-id=”thread-f:1647005453927187405″ data-legacy-thread-id=”16db56bbf07603cd”>Vyprážané fašírky z mletého už nerobím, toto je stokrát lepšie: Mäso stačí zamiešať s kyslou smotanou, cibuľou a o 10 minút máte obed ako lusk!</h2>
<div id=”:vs” class=”pG” role=”img” data-tooltip-contained=”true” data-tooltip-align=”b,l” data-tooltip-delay=”1500″ aria-label=”dôležitá správa podľa algoritmov Googlu”>https://tojenapad.dobrenoviny.sk/vynikajuci-recept-na-stavnate-masove-placky/</div>
<div role=”img” data-tooltip-contained=”true” data-tooltip-align=”b,l” data-tooltip-delay=”1500″ aria-label=”dôležitá správa podľa algoritmov Googlu”></div>
28/05/2020 o 07:14 #45342niekedy sme na poľovke dlho – celú noc na posede cez spln – to je sedem dní, kedy treba riešiť škvŕkanie prázdneho žalúdka, lebo cez tieto zvuky dobre nepočujeme, čo sa vonku deje. Ľahko sa to dá riešiť nejakým chlebovým “lepeňákom”, ale sú aj iné jednoduché spôsoby. Toto sú osvedčené recepty, ktoré dokáže doma urobiť aj chlap, pretože sa to v trúbe robí samé – teda to robí trúba, chlap si to len pripraví. Teda – občas sa môže stať, že jedna trúba pripraví a iná trúba upečie. Je to zvyčajne tak jednoduché, že ak to raz skúsite – nikdy to nezabudnete. Uvariť dobrý guláš je oveľa väčšie umenie. Pozrite prílohu, ale aj linky sú dobré.
https://tojenapad.dobrenoviny.sk/11-najlepsich-receptov-slane-pochutky-listkoveho-cesta/
https://www.kamzakrasou.sk/najlepsie-slane-recepty-z-listkoveho-cesta-tieto-musis-ochutnat-/16541
Attachments:
16/03/2021 o 12:05 #46566Priatelia, zase niečo inšpiratívne. Nové videjko, ktoré ukazuje jednoduchosť, ale ktoré si vlastnou fantáziou viete dotvoriť. A takto viete urobiť hocijaký kus mäsa. Ak by bolo suchšie, obalíte ho plátom slaninky alebo ho ňou prešpikujete. AJ komentáre pod videom hovoria, že im to chutí. Stačí raz vidieť – potom také raz skúsiť a už to nezabudnete. Dobrú chuť všetkým ľuďom dobrej vôle.
Огромное спасибо. Das ist sehr gut!!! Stačí zabaliť mäso do papiera, bude to veľmi chutné a ľahké.
https://www.youtube.com/watch?v=QGI70UgPYvs&ab_channel=SchnellerKoch
15/04/2021 o 13:20 #46627Niečo chutné a inšpirujúce. Aj medzi chleba, aj do batoha – aj na turistiku, aj s deckami do lesa, či na brigádu ponúknuť kamošov. A dá sa ešte doplniť vlastnou invenciou. A dá sa aj z diviačika – odrať rebrá – ďalší spôsob užita rebier.
ako to nazvať? Plnený varený bôčik..
01/06/2021 o 19:15 #47027A SYR ! – si už nebudeš kupovať. Pikantný domáci syr. Urob si doma – vidíš, čo do toho dávaš a ako to zreje. Vyskúšajte to! #56
Syr si pikantný domáci syr nekúpite Vyskúšajte. Ľahký domáci recept na syr, len 3 ingrediencie a 10 minút úsilia. Recept na ľahký domáci syr obsahuje iba 3 ingrediencie a je ľahko vyrobiteľný doma. Pripravte si chutný syr a tento recept sa vám bude páčiť. Najdôležitejšia je vaša túžba a určite si môžete pripraviť vynikajúci domáci syr, stačí pridať papriku a budete mať syr s paprikou. Recept na varenie a prísady: Mlieko 3,3% tuku 1 liter. lyžička soli. Priveďte mlieko do varu. 3 vajcia. 200 gramov bieleho jogurtu. keď mlieko vrie. zalejeme vajcovou zmesou. Varíme 7 minút na miernom ohni. sušená mäta 1 polievková lyžica. Paprika 1 polievková lyžica. Varíme 1 minútu. Gázu 2 vrstvy. necháme vychladnúť. Oddeľte tekutinu a dobre ju vytlačte. Vezmite nádobu na syr a urobte do dna otvory. Syr nechajte zaťažený 3 – 4 hodiny. pikantný syr je pripravený. Dobrú chuť.
https://www.youtube.com/watch?v=yAZ_ppLXC60&ab_channel=meineleckerek%C3%BCche
20/06/2021 o 05:56 #47057blíži sa spln – a dlhšie sedenia na posede – čo so sebou? Pizza je celkom dobré riešenie – sám to dobre poznám. Toto je jedna cesta – skôr cestička – ale treba vyskúšať , či bude chutiť. Prekvapte doma a za pár chvíľ a s Vekou a vlastnou fantáziou ( rôzne šunky namiesto klobásy, možno nejaké zostatky pečeného mäsa, skúšal som aj fašírku na plátky nakrájať ! – a dobrééé – na hotové ešte trochu kečupu…mňam..) – kliknite na to ozubené koliečko pod videom, tam na titulky a dajte automaticky preložiť – a vyberte si jazyk): Nekupujte ju, urobte si ju za 5 minút sami doma – Chuť originálnej pizze
06/07/2021 o 11:03 #47125Toto je recept – polovegetariánsky – síce aj s mäskom – to je tá prvá polovica – ale druhá polovica je zeleninová. A máte so sebou aj mäsko a aj zeleninku v jednom. Vyskúšajte a dobrú chuť.
<span class=”style-scope yt-formatted-string” dir=”auto”>2 zemiaky, 1 mrkva, trochu mletého mäsa a vynikajúca večera je hotová! </span>#213
Ak si chcete pripraviť chutnú večeru a použiť čo najmenej surovín, na túto vynikajúcu večeru vám stačia 2 zemiaky, 1 mrkva a nejaké mleté mäso. Pre celá rodinu. Vezmite 2 zemiaky, 1 mrkvu a trochu mletého mäsa a prekvapte svoju rodinu chutnou večerou. Celá vaša rodina bude milovať recept na túto chutnú večeru. Každý si pochutí na vynikajúcej večeri, ktorú si môžete uvariť s 2 zemiakmi, 1 mrkvou a mletým (hovädzím) mäsom. Varte s láskou! Príprava a prísady: 2 zemiaky. 1 mrkva. 1/2 lyžičky soli. vytlačiť šťavu. 100 ml smotany, 1 lyžica paradajkovej pasty. štipka čierneho korenia, štipka soli, 50 ml vody. 300g mletého mäsa. 1/2 čajovej lyžičky soli, 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia, 1/2 čajovej lyžičky oregana, 1/2 čajovej lyžičky červenej papriky. Vyformujte fašírku ako vo videu. Rastlinný olej. Pečieme 2 – 3 minúty z každej strany, zakryjeme pokrievkou.. Petržlen. Dobrú chuť!
Ale to nemusí byť všetko! 3 zemiaky. Cibuľa. Zeleninový olej. 1/2 lyžičky soli. Smažíme, kým nebude hotové.
12/07/2021 o 18:21 #47219So sebou do vačku na posed cukinové buchty:
29/09/2021 o 04:58 #47628Toto so sebou do sáčku a do vačku – a máte všetko.
<span class=”style-scope yt-formatted-string” dir=”auto”>Vezmem 3 zemiaky, trochu mletého mäsa a o 10 minút uvarím chutnú večeru </span>#282
https://www.youtube.com/watch?v=RTe7DrZgQ08&ab_channel=LeckermitAnastasiyaZefirka
13/10/2021 o 11:59 #47668Dobrota so sebou v mikroténovom sáčku – tri kúsky – a je po hlade. A dá sa tým ponúknuť aj kamaráta. Inak – poznatok – celkom dobré mleté mäsko balené v ochrannej atmosfére v žlto-modrom obchode. Jedli ste už takto zemiakové fašírky? Odteraz budete vždy chcieť variť takto.Praktické ZEMIAKY.
NA RECEPT PRE MEATBALL 400 g mletého mäsa 1 cibuľa 3 lyžice strúhanky 1 vajce 1,5 lyžičky soli 1 lyžička tymianu 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia 2 čajové lyžičky papriky 4 lyžice slnečnicového oleja
na zemiakový obal: 1 kg zemiakov 50 g masla 2 lyžičky soli 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia 100 g syra čedar 1 pohár múky 1 šálka strúhanky 3 vajcia 1/2 ČL soli
Na omáčaciu omáčku: 250 g jogurtu 1 lyžica horčice 1 krabica varenej kukurice 1/2 čajovej lyžičky soli 1 lyžička cesnakového prášku 3 vetvičky kôpru čili paprička kukurica čerešňa paradajky kečup
23/10/2021 o 09:27 #47700Jéééj – včera som prepínal telku a čo nevidím? Staršia relácia o varení Varíš, varím,varíme a tam práve jedna zaujímavá mladá pani predvádzala – podlesníky ! Takmer som zabudol…mojej babky obľúbené – a tak dlho som ich nerobil. Jednoduchéééé – ako facka. Toto je vlastne zemiaková placka na 100 spôsobov – kto si len ako vymyslí. Tieto recepty by mali, či mohli byť hoci v Zemiakoch, či v kapuste ( hlavnou prísadou sú zemiaky, v mnohých variantách je v nich kapusta či ako kvasená, či pečené na kapustnom liste, ale aj sladké náplne z momentálneho, či sušeného ovocia – teda radšej som ich dal sem – aj v minulosti sa robili na jedlo pre robotníkov DO LESA – preto podlesníky, ale aj do poľa, na cestu (furmanom), do školy, na púte, výlety, na roboty do Vídňa a pod. Vydržia hodne. pre inšpiráciu začnem tým maškrtnejším – podlesníky na sladko so slivkami – výborné, mňamózne a pritom toto jedlo pekne čistí organizmus – je to zdravotné jedlo. Slivky majú očistnú funkciu čriev – na druhý deň fungujú ako črevná sprcha. A to potrebujeme každý.
Tu sú také bežné – podlesníky s kyslou kapustou – tak z tohoto sa určite neprežeriete!
https://varecha.pravda.sk/recepty/podlesniky-s-kyslou-kapustou-videorecept/73866-recept.html
23/10/2021 o 09:32 #47701Krásny úvod – snažím sa vyberať také, čo som robieval ja sám. Toto je ten základ, na čom som sa učil, resp. na čom ma moja babka učila – možno ako 7 ročného?
https://nasedeti.relaxmagazin.sk/vyziva-fitness/recept/podlesniky
No a tu ich máte vo všelijakých obmenách. Verím, že si aj sami dohľadáte mnoho iných variácií.
http://www.receptnajedlo.sk/podlesn%C3%ADk+%7C+recept
24/02/2024 o 10:14 #51022Dvoj-zeleninové fašírky? Ľahké a chutné. Aj na dlhšie výlety – ako predjedlo pred tým, kým sa dačo urobí v kotlíku:
A zemiaky v hlavnej úlohe – a vyskúšajte mnohé prísady na obmenu chutí…
Tieto dvojzeleninové rezne robím aspoň raz týždenne. Sú chutné a lacné
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.