• Toto téma obsahuje 23 odpovedí, 7 hlasov, a bola naposledny upravená 07.12.2011/22:02 od .
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 24 )
  • Autor
      @durko

Má nikto nejakú skúsenost. Je to totiš najtažšia strela 6,8g

@lovec

A zaroven takmer aj najhorsia. Naco dehonestovat vyborny kaliber podpriemernym strelivom (ano, na skodnu OK). Ked ides po cene, hladaj Federal Power-Shok (je v tom strela Speer HotCor 6,5g).
        Ak nie je problem kupit nieco lepsie, tak Federal Vital-Shok bud so strelou Sierra BTSP 6,5g (s tym mam strelenych niekolko kusov danielok od 100 do 270 metrov, kazdy kus zostal v ohni. komorove rany) alebo tiez Federal Vital-Shok so strelou Nosler Partition 6,5g. Ani s jednym sa nepomylis.

@durko

Lovec asi si nepochopil otázku. Strelivo Federal poznám dobre ale mna zaujímali skúsenosti s gecom. Strelil si stým niečo? Inak dík za odpoveď.

@lovec

Prave naopak, pochopil. O Gecu nie je velmi o com debatovat, je to makky hnoj a jedine co na nom moze slovenskeho polovnika zaujat je nizka cena. Ak vies nemecky, precitaj si niektore ich diskusne fora (podla nich je dobre akurat do streleckeho kina – kde sa na platno premietaju rozne situacie a strielas z vlastnej zbrane, tam je super kvoli nizkej cene. Inak ho volaju obligatne Bleischuh – olovena papuca. Kvoli kvalite to ale nie je…. :laugh: )

@haky

s Nosler Partition mám veľmi dobré skúsenosti, nepodlieva robí prestrel a zver neodbehuje ďaleko, prebíjam si sám a čo sa týka 6,8g Siera mal som HPBT a na 50m mi všetko išlo bokom , ale mám iný vývrt ako eu štandard a tak zrejme strelu nestabilizovalo, mám aj spomínaný Federál, ale skúsenosť žiadna akurát sú presné

@durko

HAKY od ktorého výrobcu máš na mysli ten Nosler Partition?

@haky

Nosler Bullets, Bend,Oregon USA, kúpil som ich v Ba v Hermese, 100ks – 48,30E

@spartaktt

Strelivo Geco používam asi pol roku po neblahých skúsenostiach so strelami SB, kde nie je rovnaká prachová náplň a tým aj rôzne odchýlky. Ulovil som ním troch diviakov. Vždy došlo k priestrelu tela zvere. Najprv som ulovil lanštiaka v žite asi na 120 m – neurobil ani krok a ostal v ohni, následne som ulovil na druhý deň diviaka o hmotnosti 80 kg na 70 m , taktiež bol prestrelený a neurobil ani krok, tretí diviak asi 90 kg bol zasiahnutý v behu na 70 m na slezinu s priestrelom žalúdka. Takmer vôbec nefarbil, nakoľko bol dosť tučný a prebehol asi 50 m. Tiež bol prestrelený, ale našiel som strelu na druhej strane tela v koži. Strala bola v tvare hríbu a po prevážení nestratila nič zo svojej hmotnosti. Inak je strelivo veľmi presné. Je to tvrdšie strelivo ako SB a hlavne o dosť rýchlejšie. Srnčiu zver som ním ešte nestrelil.

@durko

SPARTAKTT ďakujem za odpoveď, ktorá je konečne k veci!! Práve takéto hodnotenie som o ňom počul už viackrát. Mám Iž 18 243W a GECO a prvý partizán jej chutí najlepšie. Skúšal som už kade čo NORMU, FEDERAL aj RVS. Kamarátov SAUER 200 pravý opak, ten je naučený na drahšie strelivo.

@lovec

SPARTAKTT napísal:

………….tretí diviak asi 90 kg bol zasiahnutý v behu na 70 m na slezinu s priestrelom žalúdka. Takmer vôbec nefarbil, nakoľko bol dosť tučný a prebehol asi 50 m. Tiež bol prestrelený, ale našiel som strelu na druhej strane tela v koži. Strala bola v tvare hríbu a po prevážení nestratila nič zo svojej hmotnosti…….

To je minimalne nie velmi doveryhodne – obycajny SP, ktory na 70m dopada rychlostou cca. 840m/s a nic nestrati zo svojej hmotnosti…..ak by sa jednalo o kvalitnu strelu s bondovanym jadrom, alebo monolit, tak povedzme OK. Nakolko ale ide o bezny poloplast, tak to vyzera skor na maly zazrak.

durko napísal:

SPARTAKTT ďakujem za odpoveď, ktorá je konečne k veci!! Práve takéto hodnotenie som o ňom počul už viackrát…….

Nehnevaj sa na mna, ty si skor cakal na odpoved, ktorou ti konecne to GECO niekto pochvali. To, ze z tvojej flinty to ide dobre je jedna vec, ucinok na zver zial vec ina a uplne odlisna….Urcite existuju aj pozitivne skusenosti, ale kazdy ma nastaveny stupen toho, co pri love zveri este akceptuje, trochu inak. U mna je to na rebricku uplne na spodu (prebijam, a ked musim kupit fabricke, tak radsej nieco poriadne a osvedcene).

@durko

Vobec nejde o pochvalu ale o praktickú skúsenosť.Ja som strelil jeleňa na nejakých 130m. Rana tesne za lopatku,čístý priestrel,odbehol možno 20m,veľký diviak rana pod oko a zase som guľu nenašiel. Preto diskusia“ praktická“ s gekom.

@spartaktt

Našiel som niečo o tejto strele:

http://www.myslivost.cz/Casopis-Myslivost/Myslivost/2010/Brezen—2010/Naboje-GECO—nemecka-kvalita-za-pristupnou-cenu.aspx

Treba vyskúšať, ja som s ním spokojný. A hlavne je presné.

Chem sa opytat ci maš skusenosti s normou oryx 6,5 g 243w ako sa sprava pri večšej zvery? ako je jelen velky diviak atd ?

@spartaktt

Ešte k tomu strelivu.
                              V júli som strelil ešte dvoch diviakov. Jedného som trafil na krk, ale guľa sa dnu zvrtla a spravila riadny výbuch, poškodila aj chrbticu aj prednú lopatku, ale diviak zostal na mieste.
                              Na druhého som strielal na vzdialenostť 20 m v noci, bolo tam asi 20 ks a po rane sa rozbehli všetci na rúzne strany. Strieľal som v žite. Na nástrele som nenašiel ani kvapku farby. Dohľadával som so psom v noci a aj s iným psom následne ráno. Diviaka sme nenašli. Našiel som ho o tri dni podľa zápachu, bol 50 m od nástrelu po tom čo vybehol zo žita, ale padol do takej jamy od kolies traktora, ktorá bola celá zarastená a tráva sa nad ním zavrela. Bolo to tesne vedľa plota a mysleli sme si, že tadiaľ nemohol po rane utekať. Jeden pes tam bol ale vodič psa ho odvolal preč. Diviak bol strelený presne na komoru. Moja veľká chyba, ale hľadali sme ho celkovo 4 hodiny a hľadali ho psy, čo už mali niečo za sebou. Ale toto sa stalo aj kamarátovi z toho istého posedu, ked mu tiež vybehlo viacej diviakov, pričom strielal drahými RWS-kami. Ale toho sme našli 60 m od nástrelu a začal farbiť až tesne predtým, ako zostal ležať.Aj to sa stáva a pritom dohľadávok som už absolvoval dosť. Ešte som tým nábojom strelil 4 ks srnčej zvere. Boli to čisté priestrely bez poškodenia diviny a zver neurobila viacej ako 10 krokov. Dva srnce po rane zostali stáť a vyzeralo to tak, ako by som ich netrafil ale asi po pol minute sa začali točiť okolo svojej osi a náhle padli na zem ako podťatí. Líšku som strelil tiež asi na 150 m ale bola dosť rozbitá. Ja si myslím, že je to presné strelivo a lepšie ako SB. Iné druhy streliva som neskúšal. Som s ním spokiojný. Aj keď sú určite náboje s kvalitnejšou strelou myslím si, že Geco za nimi nezaostáva.

@lovec

SPARTAKTT: k tvojmu kamosovi s RWS – nenapisal si sice, ktory konkretne pouzil, ale to nevadi. Su na vyber len dva – s beznym poloplastom, co je rovnaka gula ako GECO, akurat zabalena v krajsej skatuli za vyssiu cenu a druhy je Kegelspitz, co tiez nie je posledny vykrik v oblasti konstrukcie modernych striel. V podstate takmer jeden ako druhy.

Ja osobne, ak by som vsetko musel polovat s 243W, tak kupim najma kvoli tym diviakom bud Federal-Nosler Partition 6,5g alebo Norma Oryx 6,5g . Obidve su x-krat lepsia volba ako cele RWS aj s GECOm….ale ak si s nim spokojny, je to tvoja volba – snad sa ti budu dohladavky vyhybat.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 24 )
                              • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.