Úvodná stránka › Diskusné Fóra › Z B R A N E › Strelivo do dlhých aj krátkych zbraní + prebíjanie … › 243w strelivo Geco?
- Toto téma obsahuje 23 odpovedí, 7 hlasov, a bola naposledny upravená 07.12.2011/22:02 od .
-
AutorPríspevky
-
01/12/2011 o 23:57 #17354
Pán Sallay musím vám odporovať používam strelivo
Geco 6,8g do kal.243W a som sním max.spokojný,dančia ostáva v ohni diviaky odbiehajú max.40m,kolega strelil jeleňa na 270m komorová rana odbehol 40m bol som pritom.Nakolko je ťažšia strela lepšie odovzdáva energiu a na balistika rozdiel oproti 6,5g strele žiadny.Každý strelec má svoje skúsenosti s iným druhom streliva aj gramážou a aj cenou.Federal Vital šok nemám skúsenosti ale cena okolo 45€ a Geco 20€.02/12/2011 o 15:04 #17356Odporovat netreba…..plati moja posledna veta: „ak je s tym uzivatel spokojny…“
Vsetci mame nejake priority (kvalitativne,cenove atd., atd.). Ja sa snazim na svoju lovecku vystroj pozerat v duchu hesla „Nepriatelom dobreho je lepsie“ a podla toho aj nakupujem (strely, zbrane a pod.).04/12/2011 o 14:30 #17360Lovec nemyliš si ty nahodou komoru s hlavou ?:) Ale teraz vážne,nie že by som ti neveril,že to po tej BTSP zostavalo v ohni,I ked tých 270m je už dosť,ja som ich prave z dovodu odbiehania danielok odložil a to si myslim,že potencial kalibru pri 650mm hlavni je využitý naplno.Problem som vyriesil použítím WIN.POWER POINT pri vzdialenostiach do 100m,na väčšie vzdialenosti už len KJG.Inak to GECO ma teda vobec neoslovilo,presne tak ako RWS-KS -v tomto kalibri.
04/12/2011 o 19:41 #17363Zdravím Bleiker smiem sa spýtať aké výhrady máš ku Gecu prečo ťa neoslovilo ja ich používam a zatial max.spokojnosť.Ďakujem za odpoveď.
05/12/2011 o 01:38 #17367BLEIKER napísal:
Lovec nemyliš si ty nahodou komoru s hlavou ?:) Ale teraz vážne,nie že by som ti neveril,že to po tej BTSP zostavalo v ohni,I ked tých 270m je už dosť,ja som ich prave z dovodu odbiehania danielok odložil a to si myslim,že potencial kalibru pri 650mm hlavni je využitý naplno……
Na hlavu zasadne nestrielam;)
270 metrov, moze byt aj pre niekoho dost, ja to vnimam ako beznu vzdialenost.
Tiez som nevedel, co od toho kalibriku cakat, ale ked tym kusom po komorovke len vyleteli nohy bokom a ostavalo to v ohni….nebolo co riesit. Inak 200grs. BTSPcko mi super fungovalo aj v 30-06.05/12/2011 o 20:28 #17370To FRIDO-GECO mi u väčších kusov diviačej zveri neprestrelovalo pri vzdialenostiach 130-150m,takisto poškodenie diviny bolo značné,tak som ho radšej odložil.Stabilizacia inak v pohode,moj twist to v pohode ustál.Ale ak tebe vyhovuje a si s ním spokojný,nie je dôvod na zmenu,pri polovačke u známeho si ho 2 pani v zelenoom vlastniaci ZKK-čko tiež chvalili.A potom že babo rad.I ked ja to vnímam ako užitočnú výmenu skúseností majitelov tohto šikovného a velmi účinného kalibru.
06/12/2011 o 22:00 #17377Zdravím ťa Bleiker ďakujem ti za odpoveď konečne niekto zdiela rovnaký názor t.j.nech každý používa také strelivo s akým je spokojný.Na diviaky,jeleniu zver používam 308W,na ostatnú zver 243W v pohode aj na diviaka z posedu dobre mierená rana hlava krk aj nad 100 m.Mohol by si mi opísať tvoje skúsenosti
so strelivom winchester ktoré používaš znehodnotenie diviny účinok a pod.Ďakujem za odpoveď s pozdravom Lesu lovu zdar.07/12/2011 o 00:15 #17379frido:Neviem ,či tie moje hodnotenia budú objektívne,nakolko strelivo WINCHESTER bolo mojou srdcovkou u tohto kalibru,pokial som neobjavil KJG.Spočiatku som používal WIN BALISTIC SILVERTIP,ten bol skutočne famozny,priestrel vždy aj u väčších kusov a na vzdialenosti okolo 150 m,poškodenie viac ako dobré,orez v podstate len v mieste vstrelu a v okolí rebier na výstrele,s týmto strelivom mam aj líšku z posedu cez den na 237m/nikon laser/.Nevýhodou bol ten ich LUBALOX na strelách,ktorý pri intenzívnom polovaní šiel z hlavne velmi ťažko.POWER POINT je výborný na vzdialenosti cca 100m,výborná presnost z mojej hlavne,priestrel v pohode a dva krát som vylovil krasne hríby so zbytkovou hmotnosťou cca 90%.No a potom som sa dostal ku KJG a musím len potvrdiť,že táto strela posúva243 do iných dimenzií,mám s ním odlovene pomerne vela a pri vzdialenostiach do 150m som nemal ešte problem.Musim však upozornit,že u velkých kusov jelenej a diviačej zveri je potrebné umiestniť zásah skutočne presne,detto u muflona v ruji.Tato strela určitú chybu pripúšťa,no presný zásah radím vždy na prvé miesto spolu s výberom kvalitnej strely.
07/12/2011 o 22:02 #17384Bleiker ďakujem pekne za odpoveď.
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.