• Toto téma obsahuje 13 odpovedí, 8 hlasov, a bola naposledny upravená 16.10.2011/14:49 od .
Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Autor

Mate niekto skusenosti s RWS EVO 30-06 spring 11,9 g na srnčiu , diviačiu zver

web
      @web-2-2-2

Vrba napísal:

Mate niekto skusenosti s RWS EVO 30-06 spring 11,9 g na srnčiu , diviačiu zver

Ak si ešte EVO nekúpil, tak radšej nekupuj.

@bohus

Evo tiež neodporúčam, párkrát som pozeral kam to tá „zhasnutá“ zver uteká…
        Mám však inú otázku, najmä na skúsených prebíjačov – tatko má starú Zetku 30-06 s krátkou hlavňou, myslím že ca 51 cm. Samozrejme používa SB, ale poviem vám že mám stres mu ju nastreliť – kope ako šialená, plameň z hlavne a o presnosti asi ani netreba.
        Hľadám nejaké fabrické strelivo, predpokladám že potrebuje rýchlo horiaci prach – do experimentov na jeho puške sa mi nechce investovať euráče – poradíte mi nejakú muníciu, kedy by sa minimalizoval tento efekt?

@seky

Kamoš používa Eva v 308 Win. Strelil u mňa minulú sezónu srnca, danielicu a danielča. Srnca to takmer „vyzlieklo z kože“. Vyzeral,akokeby stúpil na mínu. Bolo to síce v jačmeni, ale aj tak by asi nemal po Eve mať tri vstreli a na výstrele ostať bez kože od krku až po bok. Danielica aj danielča strelené pekne na komoru, aj vsrel aj výstrel tesne na zadnom kraji lopatky. Bohužial zver odišla cca.30 metrov, ale okrem toho bolo vnútri komplet všetko pomiešané, teda rozbité plúca, srdce s pečeňou a obsahom bachora. Podľa vstrelu a výstrelu sa ale gula k pečeni a žalúdku vôbec nemala ako dostať. Prestal som teda veriť tomu, že nefragmentuje a zachová si 98% hmotnosti a odpručil som mu,nech to striela do terča.

@palo3006

do 30-06 sa mi osvedčili strely RN od Hornady 11,7 gramové

použivam federal soft point do 30-06 sping 11,7g zatiaľ nespokojnosť zvažujem o zmene na RWS ID classic , alebo Uni classic poradi mi niekto čo stoho ma lepšiu ranivosť?? 11,7 g strely

@crusher

Evo som mal aj ja. Po komorovej rane mi jelenica usla asi 500 metrov. Ale to sa moze stat aj s inym strelivom. Inak presnost do terca pri nastrelovani vynikajuca, ale ranivost-no ja tej strele velmi neverim. Videl som EVO aj u kamaratov v akcii -no nielen mna nenadchlo. Do 30-06 mam osvedcene strelivo norma oryx 13 gramove. Ja osobne idem skusit Labor fur ballistik 14,3 gramove. Vozi ich Frano-Nitra. Do svojej 375H&H mam objednane 22,7 gramove poloplaste. uvidime, jak pridu, co je to za strelivo. Mailom som dostal odpoved, ze nimi nastreluje svoje gulove dvojaky merkel. ja osobne som aj za Federal-je to lacne strelivo a kvalitne. Inak u mna zatial No.1 je Norma Oryx. Skus, co tebe bude najviac pasovat.

strelil si uz nieco s tym oryxsom 13 g ? ako sa sprava gulka ? je v celku? nema veky spetny naras ?

@crusher

Ano s mojou byvalou CZ 550 lux 30-06 som strielal hodne. No poviem ti tak, ze kazda rana je specificka. Pokial zver strelis cez lopatky, tak ti nikde neodide, pretoze nemoze chodit. Rana na komoru nebyva vzdy smrtelna. Inak mozem oryx pochvalit za to, ze vzdy prestrelil a zver vacsinou ostavala v ohni. No pokial o tebe zver nevie, tak sa pri zasahu sprava inak, ako ta zver, ktora o tebe vie a je vystresovana. V poslednej dobe ale citam vela prispevkov, kde si velmi chvalia Norma Vulkan. Tu som neskusal, takze neviem. Ja som bol s oryxom spokojny. Osobne mam rad tazsie strely a kludne by som isiel aj do Sako hammerhead 14,3 gramovej, alebo kukni stranku labor fur ballistik a tam tiez maju 14,3 gramovu strelu do 30-06. Vozi ich Frano Nitra. ja som si objednal do svojej 375H&H 22,7 gramove labor fur ballistik poloplaste. Uvidime, ako sa budu spravat. Dostal som odpoved, ze nimi nastreluju svoje gulove dvojaky Krieghoff. No este k tej Norme Oryx- jadro je spojene s plastom strely, takze nevyklzne ako napr. SPCE od S&B, zachovava si hmotnost. A o kopani sa ja nebavim, nakolko mam teraz 375H&H. Nikdy som sa zbrane nebal. Dakoho kopne aj 243 win-ja strelim kludne aj z dela. U kazdeho je to individualne.

@lovec

Zopar skusenosti s RS EVO z Nemecka (aby niektori fandovia neplakali, ze na EVO nadavaju len Slovaci, ktori na to vraj nemaju…..). Kto nevie po nemecky, moze pouzit Google prekladac, nebude to ono, ale snad sa z toho vymota:

klik sem

@brada

Ja používam do 30.06 Norma Vulkan 11,7 g už niekoľko rokov s absolútnou spokojnosťou, čo sa týka devastácie nehodnotil by som to vôbec tragicky, samozrejme, že záleži od miesta zásahu ale nikdy som nenašiel na zverovy nejaké extrémne devastácie, hematóm je samozrejmý ale je primeraný a väčšinou je na poslednej blane pod kožou, takže je ľahko odstrániteľný. Devastácia je neporovnateľne menšia ako pri tom istom kalibri s 9,7 g SB poloplášťom so strižnou hranou. EVO vrelo odporúčam nepoužívať po niekoľkých negatívnych skúsenostiach – (po komorovej rane o 16 hodin nás skoro zožral kanec, jeleň po zadnej komore išiel 2 km a iné pikošky, ktoré s iným strelivo nezažívam) Ešte som sa chcel spýtať na skúsenosti so strelivom Federal 11,7 g SP samozrejme že v 30.06, pretože ma zlákala cena a nejaké som si kúpil. Po to čo som ho otestoval na strelnici ma milo prekvapil rozptyl, ktorý je lepší ako pri Norme len som ho ešte nemal možnosť otestovať na zvery. Ak máte skusenosti budem vďačný ak sa podelíte.

Presnosť je super ale ta strela neni nič moc ,pri zasahu sa jadro oddeli od plašťa

Vrba napísal:
                    [quote]Presnosť je super ale ta strela neni nič moc ,pri zasahu sa jadro oddeli od plašťa / federal/

@brada

Dík, tak keď vyskúšam dúfam, že nebudem veľmi sklamaný, potom dám vedieť, či je to strelivo iba na strelnicu alebo sa s tým dá aj poľovať-

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
                    • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.