Úvodná stránka Diskusné Fóra Z B R A N E Dlhé zbrane 300 Win. Mag. alebo 30-06

• Toto téma obsahuje 18 odpovedí, 9 hlasov, a bola naposledny upravená 26.08.2010/21:39 od .
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 19 )
  • Autor
      @bunngy

Ahoj neviem ktorý kal. prosím o radu
      Lesu a lovu zdar

@winmag300

Zdar ! Neviem čo všetci máte s tými magnum kalibrami ? Asi rok som mal tento kaliber. Kope ako sviňa ,náboje za normálnu cenu nezoženieš. Bál som sa vystreliť ,tak som predal. Lovím len srncov a to mi stačí aj 30-06

@lovec

Na srncov si si kupoval .300WM?…to ti staci aj 6,5x55SE…..;) nieeto este 30-06.
          Kaliber 300WM ze kope…..?? Hm, tak bud mas fakt anorekticku postavu,alebo si strielal z niecoho,co asi nebolo tvarom pazby najvhodnejsie na takyto kaliber. Mal som pomerne dost lahku Rem 700 XCR v kal. 300WM (vid clanok) a spatny raz nebol nicim vynimocny oproti inym gulovniciam, z ktorych som strielal.

Bunngy – zalezi od skladby zveri a typu reviru,ako sa tu uz asi viackrat spomenulo. Ak polujes v srncom reviri,tak ani jeden z nich – bolo by to zbytocne. Ked mas moznost polovat na vysoku a ciernu v prevaznej miere,tak obidva budu dobre,treba len kvalitne strelivo a dobreho strelca.

@bunngy

Ahoj lovec mame tu vysokú a čiernu v menšej miere srnčiu,tak vravíš že oba sú dobre.

@lovec

Urcite bez problemov. Nabojov je na vyber do jedneho aj do druheho habadej.

@bunngy

Ahoj lovec vidím že si skúsený čo sa týka zbraní a streliva chcem sa spítat aký máš názor na CZ550LUX

@lovec

Nebola by to moja prva volba,skor posledna. CZ nie je sice vyslovene zla, ale su aj ine v podobnej cenovej hladine,ktore netreba hned dorabat doma……Tikka T3, niektory z rady 700 od Remingtona, Rössler Titan 6 a dalsie, z fleku ma napadli tieto.
                  Napr. 550tka Medium s klasickym tvarom pazby by bola v 300WM vyslovene za trest.

@bunngy

dakujem ti za radu pozriem tu tikku

@lovec25

ja kebi som si mal vibrat tak308 wincester

@bunngy

dakujem za radu v sobotu si mam ist zastrielat s 308 tak uvidim

@dubak

Ak to ma byt tvoja prva zbran kludne si kup aj CZ 550 lux.Ja som si ju kupil ako svoju prvu zbran v kalibri 30 06 potom ako som si bol obzriet rosslera ktory je v luxe drahsi o 300 eur napinacik takisto priplatis a montaz na chabych srobikoch v lachkej zliatine ma neoslovilo.Priplatis si 400-500 eur oproti tomu co ma cz 550 v zaklade.To uz skor nieco od remingona toho mam tiez a som spokojny.Aj ta cz 550 bude stale lepsie strielat ako ty ked si zaciatocnik a na spolocnych udychany,v kopci na snehu a listi kde je zver v behu nebudes mat cas strielat medzi chlpi.Tej zveri je jedno s coho to kupi,hlavne aby kupila dobre.Tu uz je zvikom frflat na ceske zbrane a kazdy ju ma doma.

@jager68

300Win.Mag. Alebo 7rem.mag. Ale nieco lepsie..Mannlicher atd,…..

@durell

Bunngy, zhruba rovnaká skladba zveri ako u nás.
                              Ak strielaš do 200 až 250 m tak balistikou a výkonom vyhovie väčšina kalibrov od cca 6,5 mm

Ak máš chuť a čas pozri sa aj na staré dobré 8×57 JS a 9,3×62.
                              Ťažšie strely dobre držia krivku a s nejakou tou prekážkou si vedia poradiť.
                              Zvol vhodnú strelu a máš vyhraté a ani srnec vo vysokej tráve nieje v bezpečí a diviak v kríkoch to má už dopredu spočítané.

9,3x 62 má o cca 1 mm kratšiu nábojnicu ako 30-06. Výber streliva je tiež dosť široký Norma, RWS …. a o kopaní sa ani nemusíme baviť ak nevážiš pod 60 kg pri 1,9 m výšky.

Zbrane v poradí
                              Tika
                              CZ 550
                              Rosler – neodporúčam

Na každú túto zbraň tu isto najdeš aj sólo tému. Prečítaj a vytvor si svoj názor. Lebo čo je pre jedného super to by iný hodil do koša.

Ak začínaš so strelbou a polovaním pred kúpou
                              daj skúšku na strelnici. Na polovanie u nás je úplne jedno či to bude 300WM alebo 30 06. Podstatné je nech ti puška sedí a tvoje vnímanie výstrelu. Ak ti kaliber nesadne je určite lepšie kal. zmeniť za menej razantný, určite je lepšia trefa na komoru zo 7×57 ako na mako 300WM, to myslím aj pre teba a jednoznačne pre zver. Poloval som už kadečím od 223 po 45-120 Sharps ale to preto že som blázon a mám rád zaujímavé zbrane /zaujímavé pre mňa, koľko ľudí toľko chutí/, nie je v tom nič iné. Podľa môjho názoru je určite pre úspech pri polovačke dôležitejšia 100% trefa, čo ja viem, do 200m čo je aj tak pre veľa poľovníkov nepredstaviteľná vzdialenosť ako mať zbran v kal. čo strelec nezvláda a to vedie k veľkej nepresnosti pri strelbe, následne dohladávky atd… Dalej je treba poznať hranice, tak zbrane a kal. a aj svojej streleckej zručnosti.

@durell

Veľká pravda čo napísal Vajda.

Popros kolegov poľovníkov iste ti ponúknu skúšobnú strelu z rôznych kalibrov a tak si najlepšie vyberieš.

Lepšia malá diera na správnom mieste ako veľká tam kde nemá byť.

Bunngy počúvni Vajdu

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 19 )
                              • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.