• Toto téma obsahuje 49 odpovedí, 15 hlasov, a bola naposledny upravená 11.02.2014/14:27 od .
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 50 )
  • Autor
      @zizkam

Jaký názor máte na ráži 7,62×39

U nás nie je táto ráž povolená na raticovú zver. Škoda.

@zizkam

Tak to je škoda já mám SKS Simonov

@jager68

Ako vojenska je o.k.Ale tlacit to do polovnictva asi len preto,ze je ,,vonku" milion lacnych nabojov v tomto kal.,, to nemusim.,,Nie je to pre mna to prave orechove-ako sa vravi.V poloplasti je to ale urcite lepsia varianta ako 222+223Rem., a mnohi polovnici po tom siahnu.Na vysoku a diviaciu a srnciu zver o.k. Kludne by to nasi zakonodarcovia mohli povolit.

BUBI ja mám informaciu, že sa uvažuje o zlegalizovaní streliva 7,62×39 aj na raticovú zver. Samozrejme musíš potom používať strelivo na polovné účely a nie vojenské strelivo s ocelovým jadrom.

@jager68

Samozrejme.Ale bojim sa klasickej slovenskej ,,setrnosti??",ked je mozne zohnat tolko voj.streliva….ved vies ako to myslim.Kto a kedy to bude kontrolovat co mas vo vrecku,ked ides von?
                Uz som pocul mnoho x majitelov tychto zbrani-nehadzem vsetkych do 1dneho vreca-ako budu setrit.
                Urcite su medzi nimi ozajstni slusni a poctivi polovnici,ktori budu pouzivat strelivo urcene k lovu.Ja som za to aby to povolili.

@horarstevo

Mam IZ 18 v tomto kal., bezne nou strielam aj raticovu primeranej vahovej kategorie/ protizakonne/ a nikto ma nepresvedci, ze Rem.223 ano a 7,62×39 nie.

Určite túto ráž na raticovú používa viac polovníkov, ale neviem či je dobré sa s tým chváliť takto verejne.

@zizkam

Brácha s SKS Simonov strelil na naháňce asi 50kg lončáka , čistý prustrel dobre barvilo a používáme oba dva strelivo Barnaul poloplášť 8,1g

Ale áno, ja netvrdím že je to zlé strelivo, škoda len že nie je legalizované.

daj si fotku do profilu, lepsie to potom vyzera.

@jager68

Suhlas.

Ja tiež premýšľam o tomto kalibry v podaní CZ 527 Carbine, len sa obávam tej krátkej hlavne. Nemáte s ňou skúsenosti?

@jager68

Pravdepodobne to zakazu-nie kaliber ale samonabijacie zbrane.Inak chlapi ja by som ten SKS vzal akurat na strelnicu.Nosit to ako polovnu zbran?Co ste srbsky dobrovolnici?;) Trosku to polovnictvo berme ako nejaky stav a nech to ma formu a uroven.Nemusime chodit vystafirovany ako z katalogov,ale trosku tej polovnickej urovne by nam neskodilo.Vid vojenske maskace atd.;)

@jager68

Kratkej hlavne sa neboj.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 50 )
                              • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.