Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Autor
    Príspevky
  • #14631
      @volodo

      Poprosil by som skúsenejších kolegov o radu, ako naložiť s uloveným jazvecom. Teda viem že sa jazvec loví hlavne kvôli tuku. Ako ho správne vytopiť? Poprípade ak máte aj iné rady … ďakujem.

      #14632
        @jozo7x57

        Sadlo nakrájaj na kocky cca 3x3cm, daj do hrnca a trošku podlej vodou. Daj na mierny oheň a často premiešavaj, hlavne zo začiatku. Keď sa začne sadlo topiť, tak ho zberaj do pohárikov. Niekto obľubuje oškvarky a aj mäso z jazveca, ja to vyhadzujem.

        #14633
          @lanus

          Slaninu z jazveca (aj diviaka) kvôli urýchleniu topenia ako aj obmedzeniu prepalovania je vhodnejšie nakrájať na pásy a následne zomlieť na mlynčeku s väčšími otvormi ( Ø10+ mm). Pri tomto spôsobe netreba odoberať tuk v priebehu vytápania ,stačí len v dostatočnom predstihu odstaviť z plameňa .:)

        Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
        • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.