Úvodná stránka Diskusné Fóra Z B R A N E Dlhé zbrane brokovy dvoják ZP-45 16/16

• Toto téma obsahuje 23 odpovedí, 12 hlasov, a bola naposledny upravená 29.07.2010/11:13 od .
Zobrazuje sa 9 príspevkov - 16 až 24 (z celkového počtu 24 )
  • Autor
      @dedo

Takže predávajúci pýta 200,-€ za tu zbraň. Asi sa nedohodneme. Čo by ste mi odporúčali kúpiť na lov z nových brokovníc. Veľa za to nechcem dať, keďže u nás využijem skôr iba guľovnicu a tú už mám. Alebo si mam hľadať niečo z druhej ruky?

Nepoučujem, len konštatujem. Z terminológie rozdelenia dlhých poľ. zbraní podľa uloženia hlavní a kalibrov si nemyslím, že termín „brokový dvoják“, je správny. Správne pomenovanie, pokiaľ hovoríme o brokovnici ZP Brno, má byť podľa mňa : – broková dvojka a ešte presnejší výraz je: hamerlesová broková dvojka. Keď niekto povie na ZP, že má brokovnicu, tomu rozumie každý, ale naozaj termín „brokový dvoják“ je minimálne zvláštny a podľa mňa nesprávny. K brokovniciam ZP: záver je typ Purdey ( dva háky a kliny pod hlavňou za sebou s istiacim klinom zapadajúcim do čela lôžka ). Podľa referencií a z vlastnej skúsenosti je to veľmi odolný a spoľahlivý záver ( iní výrobcovia ho bežne používajú na guľové dvojáky ). Zámky sú postranné. Bicia pružina údajne vinutá, ktorá je podľa puškárov spoľahlivejšia, ako V perá. Uvádza sa, že baskula bola kovaná z Kladenskej ocele triedy 14. Podľa môjho názoru sa jednalo a jedná o veľmi kvalitný výrobok Mne jednoducho tieto brokovnice režú ( mal som dve a znovu chcem ďaľšiu ). Ak ju neberieš Ty, dohoď ju mne. Odmena istá. P.S.- inak tajfi je v tomto doma a ver mu.

@m-kruty

Dedo ak má dobrý vývrt je to taký cenový priemer. Idú aj za 350€ a zasa tvrdím , že vedia prečo. Za málo peňazí veľa muziky nedostaneš a ak áno bude v tom háčik ktorý neskôr možno preplatíš..Novým radšej daj pokoj ak nechceš za zbraň dať veľa peňazí.

@army9

Prave som pozeral stranku Zbrojovky Holice . Zaujal ma tam jeden oznam .“Pripravujeme maloseriovu vyrobu brokovnic na na baze ZP kal. 12″. No myslim , ze sa mame na co tesit .B)

@dada

Je to výborná zbraň, ktorá máva aj super krytie.Baskula je ešte kovaná a tým pádom nehrdzavie. Mám doma dve a som s nimi spokojná.
            Dokonca uvažujem,že si dám na jednu z nich urobiť gulový zväzok ráže 8x57JS.
            Ešte raz odporúčam!

@dusanlegin

ZP- 45 16/16 mi kúpil otec v r. 1989 na moje 30-tiny. Mám ju do dnes. Absolútna spokojnosť.

@mdok1

Ja som tiež majiteľom ZP 45 ( 16/70). Kúpil som ju v aukcii v Nemecku, zbraň 40 rokov stála v trezore, čo hovoril predajca. Ako mi prišla, tak to môžem len potvrdiť, akoby teraz vyšla z dielne Zbrojovky. Na začiatku ma trocha potrápila, ťažšie sa zlamovala, ešte aj zlamuje, ale asi to bude tým, že bola málo použitá, uzamykanie presné, tesné, no krása, ale určite menej než súčasná ruská IŽ. Vyskúšal som ju na strelnici, krytie vynikajúce. No čo k tomu dodať, chcel som ju,musel som si na ňu pár mesiacov počkať, ale stojí to za to. Ľahučká, s anglickou pažbou a lícnicou, uzamykanie jednoduché, ale pevné, ozaj kvalitné černenie,má taký do modra nádych. Ja som ju chcel jednak kvôli tomu, že postupne dopĺňam rôzne brnenské zbrane, ale aj na lov, no a aj na rady takých ako je tajfi::)) musím povedať, že keby sami naskytla možnosť kúpiť tak zachovalú 12/70, ani neváham. Už len kvôli veku, spôsobu opracovania, má dušu. Aspoň pre mňa. Osobne si ju veľmi cením.

@m-kruty

mdok môžem ti len ticho závidieť. rukami mi prešlo stovky zbraní od sériových výrobcov A-Z. Bohužiaľ nevybral som si. preto momentálne už šesť rokov nevlastním žiadnu brokovú zbraň a stále verím , že mi takýto kus príde pod ruku a ver mi nezaváham ani minútu.:S

@mdok1

Milan, to Ti verím, veď čítam tu od teba veľa príspevkov, aj od ostatných, ale teba považujem za znalca. Inak tá ZP to bola náhoda, ak keď som po takje, skoro novej išiel už veľa mesiacov. Pozeral som nemecké aukcie a náhodou tam bola, len bola uvedená pod názvom CZ Doppelflinte, nie Zbrojovka a nie ZP. Tak či onak, vydražil som ju za cenu 90,5 €, so všetkými nákladmi na administratívu a dopravu ma to vyšlo 180 €. Inak má uvedené choky 16,2 a 16,4 na dolnej časti zväzku, to mám chápať ako 1/2 a 3/4 zahrdlenie?? mne to tak vychádza… inak na pažbe ani škrabanec, čiernenie na 99,9% perfektné, zvnútra hlavne zrkadlovky, ani škrabanec. Rok výroby 1969. Pošlem Ti foto na tvoj e-mail, Milan Krutý, len sa mi musí vrátiť môj foťák. Ale viešo čo, cením si ju, veľmi, tú zbraň rýchlo a presne zalícuješ, rukoväť štíhla, presne sadá do ruky, ani na nej niet čo upraviť, rybyna drsnejšia než na terajších nových zbraniach, čo ma prekvapilo.

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 16 až 24 (z celkového počtu 24 )
                  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.