• Toto téma obsahuje 22 odpovedí, 13 hlasov, a bola naposledny upravená 08.12.2009/15:17 od .
Zobrazuje sa 8 príspevkov - 16 až 23 (z celkového počtu 23 )
  • Autor
      @robo84

ze je tam viac dreva a tym padom je to to normalne ze to je haklivejsie s toho vypliva ze sa to skor doskrabe

@bublik

robo84, asi si nikdy celopazbu nemal, tak preto ich odsudzujes, ja ju mam uz sest rokov a nemam do doskriabane a nieje to ani neprakticke, ale ked teba sa to nepaci, tak ostatnych od toho neodhovaraj, je to kazdeho vlastne rozhodnutie

@robo84

to je tak je to kazdeho rozhodnutie mas pravdu ale aj tak je to podla mna dost neprakticka vec a hakliva

@seky

Neviem či to bola náhoda, ale už som sa stretol s dvomi /možno z desiatich/ celopažbených guľovníc,ktoré nedržali nástrel.Prejavovalo sa to tak, že po prvom výstrele išiel ďalší /v krátkom čase/ o niečo vyššie a takto sa to opakovalo až a niekoľko cm po každej rane. Nakoniec sa zistilo, že to zrejme spôsobovalo uloženie hlavne,konkrétne kúžok v samom predu pažby u ústia hlavne. Keď sa toto uvolnilo tak sa to už neprejavovalo. Po vychladnutí hlavne bol nástrel zase na nule. S celopažby by som mal obavu asi len z tohto dôvodu, ale málo kedy na poľovačke za sebou vystrelíš 5 rán. Inak je podľa mňa celopažbená puška elegantnejšia ako polo pažbená.

@m-kruty

je to dosť možné ale veľké percento zvýšeného rozptylu u celopažby má aj kvalita hlavňoviny, čo u CZ-UB je celkom známa vec. Čo sa týka celopažby je to veľmi elegantná vec ale nie UB kde je nadbytok dreva a samotné spracovanie tiež nie je bohvie čo.Ak by som ja chcel novú guľu určite by som si kúpil starého vystrieľaného podstivého komunistu s Čiech a dal tam puškárovy osadiť kvalitnú hlaveň , pažbárovy štíhlučkú celopažbu , trúglo pevné mieridlá a otočnú montáž.Ale to je len môj názor získaný pracovnou skúsenosťou.A kaliber 8×57 prípadne 9,3×62. Investícia bez dalších a dlhodobích zásahov.

@bublik

tajfi, uplne s tebou suhlasim, mam CZ550FS v kalibri 308W, pazbu som si musel davat upravit, ale ta zbran sa zmenila na nepoznanie, ked sa mi podari, tak dam aj fotku do galerie.
                Lovu a lesu zdar.

@mdok1

Ja ako začínajúci som si zaobstaral 7×57.., voči 7×64 žiadna výhrada myslím

@slavoslav

pricina moze byt v nerovnomernom chladnuti hlavne kde hlaven je zospodu po celej dlzke itolovana pazbou, pre polovne ucely kde nestrielas ako na fronte to prakticky neprekaza

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 16 až 23 (z celkového počtu 23 )
                  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.