• Toto téma obsahuje 25 odpovedí, 5 hlasov, a bola naposledny upravená 28.02.2011/16:04 od .
Zobrazuje sa 11 príspevkov - 16 až 26 (z celkového počtu 26 )
  • Autor
      @pulie

chalani vedeli by ste mi povedat ako postupovat pri prihlaseni zbrane npr. mauser k 98, keby najdem na povale po pradedovi ktory bol partizan, a chcel by som ju mat na polovne uceli co vsetko by som musel preto spravit a ake su podmienky. dakujem za radu,,, :dry:

@kubes

No neviem či sa ti to podarí. 🙁

@pulie

ale snaiper9 ma taku vecicku a ten to ma origosku z wermachtu a ma to napisane na polovne uceli, tak ako je to mozne ?
          kuknisa na tu jeho masinku ma ju fotenu v foto galeria, pod zlozkou zbrane a strelivo…..
          aaach jooo preco sa to neda ?

@kubes

Prihlásiť bi sa to aj dalo, ale potrebuješ tomu nejaký papier(o pôvode zbrane) ale nie som si istý, skús sa opýtať snaipera9

@schill

NA taketo zbrane bola amnestia aby si ju mohol prihlasit

@pulie

no uz to vidim, ako pojdem na policiu s karabinou v ruke po nemcoch, kde mi ju zoberu na tlakovu skusku a tam ju roztrhne a potom mi povedia ze nevydrzala a niaky zeleny curak ju potom streli, to sa presne stalo mojmu dedovi za bolsevika, bol antikomunista- polovnik, prisli knemu gestapaci zobrali mu belgicku kozlicu velmi cennu a drahu a ked si ju ziadal naspat tak mu povedali ze nepresla tlakovou skuskou ze jej hlaven roztrhlo :laugh:
                uz to vidim ako mi ju curaci :silly: prihlasia ked bude mat na sebe vyrazenu orlicu s hakenkrajzom :dry:

@arko

Ahoj P@ulie nechce sa mi pisat,ale nakolko pišeš totalne bludy,tak ti musim niečo napisat. Aby bolo jasne žiaden policajt ti neposle nikdy pusku na tlakovu skusku.Ak hoci aj dnes prihlasiš pusku ako Nalez po dedkovy ,tak musi na nu prebehnut dedicke konanie aj ked ju mal starý otec na čierno.Pušku ti pošlu na kriminalnu expertizu a to može trvat maximalne 60 dni zo zakona ale spravidla to je do 1 neho mesiaca.Po tejto krym. expertize da kriminalno expertizny ustav pisomne potvrdenie že so zbranou nebol spachany žiaden trestny čin, a potom ti tuto zbran normalne zapisu a vydaju ti kartu zbrane.tie orlice by tam nemali byt ale ak si rozširiš zbrojak aj na zberatelstvo tak ti ju zapišu aj na polovne aj na zberatelske uceli.A až potom ta oficialne pisomne vyzvu aby si dal urobyt tlakovu skusku,čo je zakona.Ubezpecujem ta ze doteraz sa ani jedna mauserka v povodnom stave nerozletela. Tak že sa nemaš coho bat.Dalej čo sa tika toho tvojho deda a tej belgickej kozlice,ak ho ojebali o nu tak len preto že si neprecital zakon alebo sa neporadil s pravnikom.Viem o tom ze vtedy sa niektory policajti nabalili zbranami o ktore ojebali starych dedkov alebo babky vdovy. Ale to len vtedy ak sa ty ludia ojebat nechali.dnes to už tito ojebavaci take jednoduche nemaju.Ak zomrie stary dedko polovnik,zbran moze byt v uschove a ked si vnuk spravi polovny listok tak mu ju musia vydat ci sa im paci alebo nie.Ešte co sa tyka toho prihlasovania tiež ti to može urobyt aj nejaka zbrojarska firma.Cau

@pulie

arko dakujem ti velmo pekne za tieto drahocenne informacie ktore mi pomozu, ako postupovat v takomto pripade. Ja som zaciatocnik priznam sa ti nemam ece dost dobre skusenosti ohladom zbrani z vojnya preto som ziadal o pomoc niekoho kto by mi povedal ako nato a ty si mi helfol ece raz ti dakujem,

@kyblik28

Arko chcel by som sa spytat preco by mal byt problem s orlicami na K98 ked ju chces na Dcko prihlasit??? (viem ze zbran so vzhladom vojenskej by nemala byt prihlasena na Dcko) Mam viacero znamych co kupili K98 a jedine co nanej zmenili bolo ze si dali spravit druhu pazbu na nu a na policii nikdy kvoli tomu nebol problem. Ď.

@kubes

Zdravím.
                        Počul som že zo zbraňou nemohla biť spáchaná vražda… Ale ako to je zo zbraňou z 2sv.v. Veď s takou bolo určite zavraždených niekoľko ľudí. Alebo to sa neráta?

@kyblik28

Vacsina K98 co kupis su skladovky s ktorych nebolo nikdy strielane a aj keby presla frontou neni iste ci snou niekto bol zabity ak aj ano tak to uz nikto nikdy nepotvrdi… A vlastne v case vojny je vrazda sluzba vlasti takze tazko povedat podla mna to kvoli tomuto urcite nebude

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 16 až 26 (z celkového počtu 26 )
                        • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.