2 jarabice, soľ, 30g údenej slaniny, 30g masti, 50g cibule, 200g hlávkovej kapusty, 2 mrkvy, 1 mladý kaleráb, 40 g masla, 100g šunky, 2 rajčiaky, 2 zelené papriky.
Jarabice očistíme, vypitveme, umyjeme, pokrájame a osolíme. Údenú slaninu pokrájanú na kocky spolu s masťou roztopíme, speníme na nej cibuľau posekanú nadrobno, pridáme jarabice a dusíme vo vlastnej šťave. Keď sa šťava vydusí, trocha opražíme, podlejeme horúcou vodou a udusíme do mäkka. Očistenú kapustu a zeleninu pokrájame na rezance, dáme krájanú šunku, ošúpané a pokrájané rajčiaky, očistenú a pokrájanú papriku a všetko spolu udusíme do mäkka. Nakoniec mäkkú zeleninu primiešame k uduseným jarabiciam.