• Toto téma obsahuje 23 odpovedí, 7 hlasov, a bola naposledny upravená 03.08.2011/13:36 od .
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 24 )
  • Autor
      @13pepko

zdravim mate niekto skusenosti s timto kalibrom.chcel by som to na skodnu.vyzera byt zaujima.ked neviem ma dost lahku strelu a vysoku rychlost okolo 800m/s.co si o tom myslite dakujem za nazory

@robo84

odporúčam .22LR su lacné náboje a veľky sortiment

@lanus

13pepko – podstatne „použiteľnejší“ je 22 WMR;napr.pri CCL poly-tip má 30gr a 670m/s ! 17 HMR má síce Vo=777m/s,ale hmotnosť len 17gr;čiže extrémna „závislosť“ od vetra !

@1lubos

Ahoj. Mám 17HMR a poviem ti ze WMR 22 sa s tym neda porovnat. Jak na sportovu strelbu tak i na skodnu. Výborna balistika v porovnani s 22-ou, znatelnejsi vykon a samozrejme min 2 násobná rýchlost. Jasne ze to nie je puška do veterného počasia , ale s 22kou strielas na 50 m a s tym v pohode na 100- kde polozis tam ide. A ked sme pri vetre, tak pri veternom pocasi aj malorazka robi co chce. Mam malorazku aj 17HMR- neda sa porovnat vrele doporučujem- kym bežna maloražka ma rychl okolo 300/nie spec naboje/ Hornady 17 HMR 800- plocha draha letu pri 100 m co ziadna malokalibrovka nedokaze. Zaobstaraj si ju budes spokojny.A na škodnú jak CUKRIIK DDD. Vies tí kt ti radia chvalia malokalibrovku a prednosti tohoto kalibru vsak asi z praxe nepoznaju takze zvazuj.Ak sa chces venovat skodnej- tak si prides na svoje Ahoj

@lanus

1lubos – prepáč,ale mýliš sa ! Energy, ft-lbs Load No. Caliber Muzzle 25 50 75 100
              0049 17 HMR 245 214 186 161 138
              0073 22 Win Mag 322 274 232 196 164

@13pepko

dobre dakujem a neviete co ma vynde noca cz 452 vamind v kalibri 17 hmr dakujem

@1lubos

Ved vravim bezneee- nie specialne naboje DD- a este nieco- musis napisat po lopate ))) dik

@1lubos

Ahooj- kamos pred rokom si ju kupil s hrubou hlavnou za nejakych 15 tis

@robo84

zavolaj si do martina a oni to dovazaju aj ti povedia presne ceny aj VO aj MO

@slavoslav

1lubos napísal:

Ved vravim bezneee- nie specialne naboje DD- a este nieco- musis napisat po lopate ))) dik

nemylis si ty 22WMR z 22LR? pretoze bezny WMR bude na polovanie vhodnejsi aj podla mna ako 17 HMR no kazdemu podla jeho vkusu

@wins

nemám, nestrieľal som, ale dávno som už ten patrón mal v rukách a obdivoval…
                          určite je to veľmi milá „hračka“, keď človeku nerobí problém na flintu veľmi úzkeho využita vybaliť niekoľko desať tisíc (lebo + optika)

širšie využitie bolo pre kalibre 5,6 s „veľkými“ nábojnicami (222, 223, 5,6x50RMag,5,6×52 Savage či 5,6×57)s ktorými sa škodná dala loviť krásne a pri rozumnom použití i vysoká či diviak; mnohí máme zaujímavé flinty týchto kalibrov no okrem terča niet na čo vystreliť – väčšiu zver sa už nesmie a líšku keď chcem kúpim hotovú za toľko, koľko stojí výroba, a to nemrznem a nebabrem sa so sťahovaním, neriskujem nebezpečné choroby…

chcem tým povedať, že keď ťa prestane baviť naháňať líšky (mňa prestalo), budeš mať peknú hračku v skrini

@lanus

wins – Zaspal si dobu !S 5,6-kami si už žiaľ okrem srnčej a škodnej, legálne u nás nezapoľuješ !!!
                            Výhodou 30gr WMR-ky je okamžitý rozpad striel pri náraze do prekážky a tým výrazne zmenšený ohrozený priestor čo je dôležitý bezpečnostný faktor v prímestských revíroch ! Pri použití striel 40gr a najmä 5Ogr sa zas zvyšuje ich priebojnosť !

@1lubos

Nemylim- ak si to pozorne precitas v uvode sa bavilo o 22LR a presviedcalo ake vyhody ma 22LR:S

@slavoslav

B) hned v tvojom prvom prispevku pises „s WMR 22“ preto sa pitam, a v reakcii ktoru som citaoval sa mi zdalo ze si reagoval na udaje pastnute lanusom a tam je tiez 22 WMR

@1lubos

A jeeeje ))) Hm, no neda mi cosi na to nenapisat. Kedze ta prestalo“ bavit“ nahananie lisok, verim ze mas v skrini len velke kanony na maso.. Hm zaujimave konstatovanie ak si spomenies ze jedna zo zakl povinnosti polovnika je starat sa o zver, tlmit skodnu a chranit pred… Co myslis ak by kazdeho z nas prestalo bavit „nahanat lisky a kupovat si kozu za naklady, ako by to potom v reviri vyzeralo?… Bavi ta polovat brokovnicou? Ano? A na co nou budes polovat ? … Jedine ta zachrania kolegovia ,kt maju iny nazor a budu aj nadalej tlmit skodnu bez ohladu ze sa neda zjest ci usit kozustek. O dalsich veciach je skoda sa rozpisovat ved to ucia v zakladnom kurze.
                                  A k HMR este dodatok- velmi vhodna zbran na tlmenie skodnej aj z hladiska bezpecnosti pri polovacke v primestskych oblastiach. Po 300 m jej vykon a energia prudko klesa doslova padne“ ako kamen takze plus VELKE aj v tomto smere

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 24 )
                                • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.