• Toto téma obsahuje 56 odpovedí, 20 hlasov, a bola naposledny upravená 28.01.2009/16:23 od .
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 57 )
  • Autor
      @fermar

Ake su Vaše skusenosti s tymto kalibrom? Ake naboje používať na diviačiu zver?

@milos49

Mam CZ550 v tomto (30-06)kalibri. Mam ulovene cca 20ks diviacej zveri. Niektore ale dost daleko od nastrelu. Mozno by som na diviaciu zvolil silnejsi kaliber. (8)

@fermar

Som zacinajuci polovnik a tiez mam CZ 550. Mal som na vyber 7.64 alebo 30-06. U nas v zdruzeni maju viacery 30-06 a su spokojny.Podla nich je to aj o strelive. Videl som na vlastne oci ako jednou ranou strelil 2 lanstiakov. Prvi zostal v ohni a druhy spadol po 20 metroch. Pouziva 11.7 gramove od S@B.

@hospodar50

30-06 je dobrá ráž, kto tu na ňu nadáva? Sem s ním nech ho zjem. :woohoo:

@jager68

milos49 napísal:

Mam CZ550 v tomto (30-06)kalibri. Mam ulovene cca 20ks diviacej zveri. Niektore ale dost daleko od nastrelu. Mozno by som na diviaciu zvolil silnejsi kaliber. (8)

Silnejsí???;) 30-06 ti je malo?:woohoo: Skôr skusit ine strelivo.;) Zdar.

@lovecc

Neviem co mate vsetci s tym silnejsim kalibrom??? Vsetci chcu mat dobre ze nie 9 kaliber !!! Ako pisal Bubi, spravne zvolenym strelivom, dosiahnes ovela viac ako len velkym kalibrom.

@waldo

Mozno taka 700 nitro express by aj stacila ;laugh;

@horarik

Uvedomte si ze spravnym vyberom strely sa daju robit zazraky. Ono to treba len vyskusat ze. B)

@fermar

Urcite je pravda že na smrtelny zasah netreba ťažky kaliber ale presnu zbraň a pevnu ruku.

@jager68

Ale 9mm je dobry. Tak 9,3×62, 9,3×74 atd. to su fajn kalibre.,,Pomale“ ale velmi ucinne. 👿

@fermar

Nemam skusenosti a preto sa pytam či ťažke kalibre neznehodnocuju divinu. Pre niekoho je dôležite aby zostal v ohni aj ked sa jedna štrtina vihodi. Nie som pečienkar ale moc sa my nepači pohlad na zver po vibuchu.

@fermar

Nenarobia velke kalibre na zvery velke škody? Nemam rad ľudi ktory sa tešia iba tomu ak im neodbehne zver ani o meter a pritom jednu štvrtinu musia vihodiť psom.

@jager68

Prave naopak.Take 9,3×62, 8×57, menej znehodnotia div. ako velmi rychle a lahke kalibre.Nie vsetko je v rychlosti strely.Konstrukcia,hmotnost,kaliber,atd-to vsetko ovplyvni vysledny efekt;) .

@fermar

Ktore naboje su dobre do 30-06 na srnciu alebo na lišku. Počul som o redukovanych strelach.

@mikikua

Bubi napísal:

Prave naopak.Take 9,3×62, 8×57, menej znehodnotia div. ako velmi rychle a lahke kalibre.Nie vsetko je v rychlosti strely.Konstrukcia,hmotnost,kaliber,atd-to vsetko ovplyvni vysledny efekt;) .

Konečneeee normálny názor na veľké kalibre. Bubi je to pravda, veľký kaliber má dostatok energie, aby prešiel telom zvieraťa bez veľkého poškodenia. Zver je prestrelená a dobre farbí von a nie do vnútra.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 57 )
                                • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.