• Toto téma obsahuje 50 odpovedí, 19 hlasov, a bola naposledny upravená 11.01.2011/18:08 od .
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 51 )
  • Autor
    web
      @web-2-2-2

Aky nazor mate na kaliber 308W, niekto ho povazuje za univerzalny kaliber do nasich podmienok, iny ho zatracuje… ako to vlastne je?

S týmto kalibrom mám nastrielané nespočetne veľa zveri. Prevažne čierna,srnčia a zopár muflónov a jelenia. Je to dobrý kaliber.

@stano76

Ja mám 308 W už 3 roky, používam ťažkú strelu SB a padá mi to vynikajúco. Zver nespraví väčšinou ani krok. Po strele SB so strižnou hranou mi to dosť utekalo, ale teraz je to veľmi dobré.

@grulinko

Stano76 napísal:

Ja mám 308 W už 3 roky, používam ťažkú strelu SB a padá mi to vynikajúco. Zver nespraví väčšinou ani krok. Po strele SB so strižnou hranou mi to dosť utekalo, ale teraz je to veľmi dobré.

Ahoj Stano. Nevies mi dat viac informacii o tej tazkej strele? Myslim presne oznacenie, alebo gr. Velmi dakujem.

@stano76

Za málo peňazí veľa muziky. Otvor si stránku http://www.sellier-bellot.cz, nájdi kulové náboje, ďalej 308 WIN. a táto strela sa označuje 308 WIN. – SP a jej číslo je SB33143. Tu nájdeš veľmi veľa informácií o nábojoch 308 W. Za krabičku zaplatíš niečo cez 500,-Sk a sú veľmi kvalitné.
              S pozdravom Stano.

@volodo

Stano76 napísal:

Za málo peňazí veľa muziky. Otvor si stránku http://www.sellier-bellot.cz, nájdi kulové náboje, ďalej 308 WIN. a táto strela sa označuje 308 WIN. – SP a jej číslo je SB33143. Tu nájdeš veľmi veľa informácií o nábojoch 308 W. Za krabičku zaplatíš niečo cez 500,-Sk a sú veľmi kvalitné.
                S pozdravom Stano.

Stano aké súsenosti máš s týmto strelivom na srnčiu? Nerozbíja to?

@stano76

Na srnčiu zver je 308 W dosť tvrdý kaliber, preto je lepšie použiť buď slabší kaliber alebo strielať celoplášťom. Na jeseň som strelil srnca I. VT, nespravil ani krok ale 6 rebier bolo von.

@volodo

Stano76 napísal:

Na srnčiu zver je 308 W dosť tvrdý kaliber, preto je lepšie použiť buď slabší kaliber alebo strielať celoplášťom. Na jeseň som strelil srnca I. VT, nespravil ani krok ale 6 rebier bolo von.

Pozri moje fotky v galérii „účinky strely“
                    Je to 308w RWS EVO. 🙁 🙁 🙁

@jager68

Zmen strelivo.308W je o.k. EVO si nechaj na div. a vysoku a v rovnakej gramazi si kup nieco ine-Hornady,Norma,RWS-Doppelkernje dobry na srnciu.Tvrdsia strela co sa hned nedeformuje a hotovo.

@milos49

Bubi napísal:

Zmen strelivo.308W je o.k. EVO si nechaj na div. a vysoku a v rovnakej gramazi si kup nieco ine-Hornady,Norma,RWS-Doppelkernje dobry na srnciu.Tvrdsia strela co sa hned nedeformuje a hotovo.

bubi prosim ta čo je to RWS-Doppelkernje ?:dry:

@waldo

milos49 napísal:

Bubi napísal:
                          [quote]Zmen strelivo.308W je o.k. EVO si nechaj na div. a vysoku a v rovnakej gramazi si kup nieco ine-Hornady,Norma,RWS-Doppelkernje dobry na srnciu.Tvrdsia strela co sa hned nedeformuje a hotovo.

bubi prosim ta čo je to RWS-Doppelkernje ?:dry:[/quote]

To je RWS-doppelkern…RWS-doppelkern JE dobry na srnciu 🙂

@jager68

Pozri http://www.rws-munition.de dvojjadrova strela-trochu tvrdsia.Predna cast sa deformuje pri odpore a zadna ostava v celku.Slusne to prestreluje diviaky a nerozbija srnciu. EVO ma dobry marketing a reklamu.Preto sa to celkom slusne ujalo.Alebo skus RWS-ID.Byvaly TIG.
                            Info ti davam len orientacne-mrkni a rozhodni sa.

Nestrielaj Evo, bola to aj dosť špatná rana. Ja mám 308 30 rokov, strielal som všelico, od selieru až neviem po čo. Vždy som strielal ťažšie strely, lebo to bol taký trend a moje skúsenosti boli mizivé. 10 rokov strielam 9,7 g strely, náboje si robím sám. Perfektné výsledky na všetku našu zver a určite nie tak devastované ako tvoje. Na srnčiu KS a inak TIG- *ˇˇZiaden DK. nepočúvaj nikoho to je jedna z najhorších striel od Rws. Hybrid ani KS a ani Tig. DK veľmi dobré do abriky ale k nám nie. Selieri používam na nastrelovanie.Sú veľmi lacné. Myslím strely lebo si ich prebíjam. Ale len na nastrelovanie

baran napísal:

Nestrielaj Evo, bola to aj dosť špatná rana. Ja mám 308 30 rokov, strielal som všelico, od selieru až neviem po čo. Vždy som strielal ťažšie strely, lebo to bol taký trend a moje skúsenosti boli mizivé. 10 rokov strielam 9,7 g strely, náboje si robím sám. Perfektné výsledky na všetku našu zver a určite nie tak devastované ako tvoje. Na srnčiu KS a inak TIG- *ˇˇZiaden DK. nepočúvaj nikoho to je jedna z najhorších striel od Rws. Hybrid ani KS a ani Tig. DK veľmi dobré do abriky ale k nám nie. Selieri používam na nastrelovanie.Sú veľmi lacné. Myslím strely lebo si ich prebíjam. Ale len na nastrelovanie

baran nepochopil som co si mu potom vlaste doporucil na srnciu. Ty mu doporucujes namiesto rws SaB? To nemyslis vazne.!:ohmy:

@peto308

Ahoj, ja som z 308 W srelil veľa zveri. Používam strelivo S-B, 9,7g. Som s týmto strelivom spokojný. U nás lovím s tým srnčiu, diviačiu, muflóniu a jeleniu zver. v 90 % prípadoch mi zver odbhela max 10 metrov.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 51 )
                                • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.