Úvodná stránka › Diskusné Fóra › Z B R A N E › Dlhé zbrane › kaliber 308W
- Toto téma obsahuje 50 odpovedí, 19 hlasov, a bola naposledny upravená 11.01.2011/18:08 od .
-
AutorPríspevky
-
30/12/2010 o 01:23 #15083
***** Editoval admin.
sailormoon81,tvoj príspevok som vymazal – porušoval pravidlá tohoto fóra. To čo si napísal vôbec nebolo k téme. Bol to osobný útok na pisateľa predchádzajúceho príspevku, a ešte k tomu plný vulgarizmov. Písal si to veľmi horúcou hlavou. Ja nie som proti kritike,ale všetko sa dá napísať aj kultúrne.
PS. (Nechválil by som sa o tým, že môj kamarát strieľa srnčie .22LR ! )
30/12/2010 o 17:05 #15085OK uznávam, len neviem prečo si needitoval príspevok aj Igorovi. Ten jeho príspevok tiež nebol celkom v poriadku. Keď chce niekoho zhadzovať nech sa potom, nečuduje keď samuto vráti.
30/12/2010 o 19:27 #15086Som poľovníkom len 11rokov vlastním ZKK601 308W,guľobrok308/12 a guľobrok6,5x55SE/12 .Strieľam srnčiu a diviačiu zver a na kal.308W môžem napísať ,len samé chváli .Používam strelivo S-B a som spokojný.Kolegovia používajú Prví partizán,Igman , Norma a chvália .Podľa mňa poľovnícka vášeň nepozná hranice,ale treba ju prekonať a s každým kalibrom treba rozumne strieľať .Poľujem v okr.Nitra a na kaliber 308W nedám dopustiť.
Strelivo používam 9,7g so strižnou hranou.V našom PZ 16 členov guľovú zbraň vlastní 10 a 308W má 6členou.Uznávam každý kaliber,ale stále 308W bude pre mňa na prvom mieste.Pozdravujem Lovu zdar a prajem všetkým,ktorý sa rozumne zapájajú do diskusie veľa poľovných zážitkov a presnú mušku.10/01/2011 o 21:18 #15174Nedá mi nevstúpiť do diskusie, nakoľko som 308-ku vlastnil od začiatku poľovania, čo bolo asi pred 13-14 rokmi ako absolvent. Vyskúšal som rôzne značky muničiek a samozrejme prvá bola SB. Potom som skúšal rôzne a mal som ten istý problém, že mi to neprestreľovalo. Nakoniec mi známy poradil Sako Moosehead (nie som si istý označením) a s týmto strelivom som bol nadmieru spokojný. Čo sa týka ranivosti, farbenia a tiež poškodenia diviny. Potom prestali moosehead ládovať do 308 a tak som prešiel na Sako Arrowhead, ktorý ma tiež sklamal, energiu síce odovzdal kvalitne, ale neprestreľovalo to divinu.A tak sa mi stalo pri pre mňa kapitálom kancovi(váha cca. 150-160 kg, zbrane 20 cm, obrus 6,3 cm), že odbehol 128 krokov, pričom čistá komorová rana(vysoká taktiež bez priestrelu). A tak som skončil pri Sako Hammerhead 13g a s tým sa mi nestalo, že by to diviačika, alebo vysokú neprestrelilo. To je len príklad Sako a sú rôzne kvalitné muničky, ale SB no neviem… Zdar
11/01/2011 o 17:44 #15195lubos2 to nie je o tom či to prestreluje alebo nie,ale o tom ako zver po použitom strelive farbí,ako odovzdá energiu a kde je umiestnená rana.Ja som strelil v r.1985 kanca rana vysoká lopatka farbil velmi dobre a odbehol mi cca60 metrov.Kaliber 308w strlivo S@B SPCE 9,7g.Kanec po vyvrhnutí bez hlavy a ratíc vážil 186 kg zbrane strieborná medaila.Dnes je aký výber streliva že každý si môže prísť na svoje a strielať značku akú len chce samozrejme podla finančných možností.Lovu zdar.
11/01/2011 o 18:08 #15196Zdar frido. Veď o tom som písal a ak mi zver neprestrelí, tak potom dostatočne nefarbí, alebo sa mýlim?! Farbilo mi to všetko dovnútra.
A mne ten Hammerhead spĺňal všetky, už mnou aj Tebou spomínané atribúty. Aj horšia rana a vysoká max. do 100 m s peknou farbou.
PS: nepovedal som, že to moje je to najlepšie(sako), alebo bolo. A nebolo to ani také drahé. Za krabičku som dával okolo 1000,-Sk. -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.