Úvodná stránka Diskusné Fóra Z B R A N E Dlhé zbrane Kaliber 7 krat 64

• Toto téma obsahuje 22 odpovedí, 16 hlasov, a bola naposledny upravená 18.03.2010/21:06 od .
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 23 )
  • Autor
      @choze23

ake su vase skusenosti s tymto kalibrom a ake strelivo mam pouzit na vysoku diviaciu srnciu

@simon4

zdravim mam cz 550 7×64 S@B HPC som velmi spokojny lovu zdar

@jager68

Pri tomto kal.nie je o com diskutovat. Jednoducho europska legenda.Vyber si nieco kvalitne od 9,1g. hore a parada.

@stevko62

otestoval som som za 15 rokov viacero kal. a zotrval som pri 7×64 nerieš kalibre nauč sa zasiahnuť zver taka zostala v ohni po zásahu …

Polujem sice este len cca 4-5 rokov s gulovnicou, ale od zaciatku mam tento kaliber. Mam Blaser 7×64 a som s nim maximalne spokojny. Doteraz som este ani raz nemal problem. Strelivo pouzivam ( aj ked ma uz vela ludi presviecalo ze by som mal kupit Dinamity alebo Nobel ) SB Sierra 11,2 g. Zatial nan nemozem dopustit, mam uz okrem muflona vsetku zver. A rovnako padol aj jelen srncia, dancia a aj diviak. A mozem povedat, ze je to dost dobra strela, ktora nesposobuje az take skody na divine .

@jaro1

Je známe, že už niekoľko desaťročí sa väčšina poľovníkov používajúc kaliber 7×64 pre lov zveri uznanlivo a pochvalne vyjadruje k tomuto náboju. Možno uzavrieť, že je to výborne konštruovaný a ladený náboj zo širokým uplatnením v poľovníckej praxi.

Môj skromný názor je, že dobrý strelec vie uloviť zver s ľubovoľným kalibrom. Samozrejme že vzdialenosť a umiestnenie strely bude záležať od toho použitého kalibru. Myslím si že vychvaľovanie a uprednostňovanie toho alebo iného kalibru v našich podmienkach nemá zmysel. Iné je to s lovom na exotické, alebo veľké zvieratá. (Slony, nosorožce, antilopy, ale aj medvede.) Ta diskusia o kalibroch je stále dookola a k ničomu nevedie. Naučme sa poriadne a presne strielať, ovládať svoju zbraň dokonale a nie stále hľadáme problém v kalibroch.
                K téme, áno kaliber 7×64 je skoro univerzálny do našich podmienok, tak ako aj 7×57, 300W, 308W a mnoho iných.

@308w

Si ma predbehla – máš to za 100 bodov 🙂

@hunter979

Ako to je s kopavostou u tohto kalibra ?? Ja som počul že dosť kope ,,je to pravda ?

@doktor70

Hunter979 napísal:

Ako to je s kopavostou u tohto kalibra ?? Ja som počul že dosť kope ,,je to pravda ?

Žiadny kaliber nekope.:)

môj naj osvedčenejší kaliber na vitálnejšiu zver používam zásadne strelivo 11,2 g.

@jager68

bonett napísal:

môj naj osvedčenejší kaliber na vitálnejšiu zver používam zásadne strelivo 11,2 g.

Preco zásadne 11,2g ??? a predpokladam ze česke SB. Vyskusaj Normu so strelou Nosler Accubond 9g a sam zistiš ako skvele funguje tato kombinacia.
                        Zdravím.

@slavoslav

tazsie strely vseobecne menej nicia zverinu, ale nemaju taky sokovy efekt ako lachsie rychlejsie strely, takze na srnciu by som napr lachku strelu neodporucal

co sa tyka 7×64 otec ju ma dlhe roky a naprosta spokojnost, vynikajuca balistika, pouzival 11,2g od S&B teraz presiel na RWS ID 11,5g (byvaly TIG) pri polovnickej strelbe to nieje az taka polozka a strely su o dost lepsie, rychla deformacia prednej casti, zadna si zachovava tvar a zabezpecuje dobre prenikanie do hlbky

ci kope, v pohode som z nej strielal ako 12-13 rocny svojho casu a aj ked nemozem povedat ze by som to necitil nieje to nic strasne a porovnatelne so standardom

@lovec

Vaha strely nema taky primarny suvis s poskodzovanim diviny ako jej konstrukcia. To RWS nie je zle, ale ja sa skor priklanam k tomu co pise jager68, zo serioveho streliva je NORMA s 9,1g Accubondom perfektna volba. Vyborna strela, naboj dokaze vyuzit balisticky potencial kalibru 7×64. Pokial domaca laboracia, je velmi dobre osvedcena s 10,4g Noslerom Accubond s Vo= cca. 865m/s.

@slavoslav

vaha nie, ale rychlost a ta suvisi s vahou kedze lachsie strely dosahuju vyssie rychlosti a tym je vecsi hydrodynamicky efekt ktory sposobuje masivny sok, posobi na nervovu sustavu a sposobuje vysoky smrtiaci ucinok, ale aj poskodenie zveriny, zacina sa prejavovat od cca 300m/s ale vyraznejsie ucinky su od 700-750 m/s dopadova rychlost, samozrejme zalezi aj od konstrukcie strely ktora ovplyvnuje hlbku a priemer docasnej dutiny vzniknutej hydrodynamickym efektom, no hlavna je rychlost, preto od lachsich, rychlejsich laboracii lepsie pada zver v ohni

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 23 )
                            • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.