Úvodná stránka › Diskusné Fóra › Z B R A N E › Dlhé zbrane › Kaliber 7 krat 64
- Toto téma obsahuje 22 odpovedí, 16 hlasov, a bola naposledny upravená 18.03.2010/21:06 od .
-
AutorPríspevky
-
16/12/2009 o 17:49 #12927
Od akych 300m/s???? …..taktiez mam dost slusny objem skusenosti s tazkymi/tazsimi strelami,aby som vedel,ako to po nich pada….. To by zase bola diskusia od prvopociatku a na to nemam energiu ani chut.
18/12/2009 o 19:17 #12947ved ja ta nepresviedcam aby si presiel na tazsie strely ak si spokojny stym co mas, som zastancom hesla ze kazdemu co jeho je
priblizne 300m/s dopadova rychlost je hranica od ktorej sa pri zasahu zacina prejavovat hydrodynamicky efekt i ked este nevyrazny, od tych 700-750 m/s dopadova rychlost je uz zase dost vyrazny, ale vsetko je to len teoria, prax je casto ina a mne sa osvedcili ohladom poskodenia diviny skor tazsie a „pomalsie“ laboracie
22/12/2009 o 09:33 #12968Zdravim,prepačte,ze odbacam od temi ja sa len chcem spytat Použival som naboje SB poloplašt 11,7g no teraz som si zakupil Norma vulkan 11,7g musim to znovu na normi nastrelit???Dakujem velmi pekne.
22/12/2009 o 11:50 #12969Ty mas tusim 30-06 a sme v teme 7×64,ale aj tak….musis to znovu nastrelit. Rovnaka vaha strely zdaleka neznamena rovnaky bod dopadu strely. Preco si nezastrielat popri tom nastrelovani? Lepsie ako potom gulat ocami niekde v lese na nastrele,ze kde je to prasa,ved som mu dal na komoru….;)
12/01/2010 o 17:27 #13059Vo svojej praxi som vyskúšal viacero kalibrov, ale na 7*64 nedopustím, je to spolahlivý a univerzálny kaliber do našich re:) vírov…doporučujem:laugh:
02/02/2010 o 01:18 #13203S týmto názorom plne súhlasím.
02/02/2010 o 11:11 #13207Adelka33 napísal:
Môj skromný názor je, že dobrý strelec vie uloviť zver s ľubovoľným kalibrom. Samozrejme že vzdialenosť a umiestnenie strely bude záležať od toho použitého kalibru.
áno, presne tak to je
rovnako je pravda, že kto chce do našich podmienok spoľahlivý kaliber so širokým využitím, alebo má málo skúseností pre inú voľbu, kúpou 7×64 rozhodne nič nepokazíale sú tu aj „fajnšmekri“ a tí hľadajú viac a radi poľujú aj s nepreferovanými kalibrami
najviac ma sere, že aj v novom zákone pokračuje demagógia s obmedzovaním používania niektorých kalibrov, čo napr. v minulosti vyradilo 7,62×39 a dnes zas kalibre 5,6; sú medzi poľovníkmi ľudia, ktorých cieľom je niečo viac ako len uloviť zver, ktorí majú vedomosti aj cit pre použitie daného kalibra a nestrieľajú za každú cenu; takí nepotrebujú obmedzenia v zákone, vedia situáciu vyhodnotiť a keď treba, „obmedziť sa“ z vlastného rozhodnutia a ich cieľ je zver uloviť čistoreči o poškodzovaní zveriny malými rýchlimi či výkonnými (magnum) kalibrami považujem slušne povedané za nezmysel, každý kaliber vie narobiť aj paseku, ale s každým sa dá loviť z hľadiska poškodenia zveriny šetrne, len treba vedieť umiestniť ranu; že sa aj majster môže občas utnúť, je ok
nedá mi ešte nepripomenúť jednú vec – všetci by sme chceli, aby nám zver ostávala v ohni, ale súčasne, aby bola zverina nepoškodená; to ale celkom dokopy neide, veď stop efekt je zakliaty práve v rozsahu zranenia – samozrejme nielen v tom viditeľnom prejavujúcom sa poškodením zveriny…
18/03/2010 o 21:06 #13634Zdravim som tu novy ale uz par rokov polujem. Tiez mam 7×64 a zatial mi stacila co sa tyka ucinnosti. Ja kupujem naboje Norma Vulkan. Je pravda ze obcas nieco odide od nastrelu ale ved nic neni dokonale. Psik predsa pomoze ked je problem „dobre“ streleny kus najst. Nemam skusenosti s inymi vyrobcami, toto mi doporucili a zatial menit nebudem.
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.