Úvodná stránka › Diskusné Fóra › INÉ › Recepty › KAPUSTA- Kvasená -Kyslá
- Toto téma obsahuje 7 odpovedí, 2 hlasy, a bola naposledny upravená 25.12.2023/09:33 od .
-
AutorPríspevky
-
07/03/2020 o 19:33 #45004
V dobe, kedy sú na Slovensku dnes potvrdené 3 prípady corona vírusu – 2019-nCoV – je viac ako dôležité zdravé stravovanie. Kvasená kapusta s vysokým obsahom C vitamínu (oveľa vyšším ako je citrón), ktorý je jedným z najdôležitejších odporcov agensov proti organizmu je po celé veky základom zdravej zimnej stravy. Preto sa jedla v kombinácii s údeným mäsom v zime, lebo jej účinky sú laxatívne a preháňaním čreva čistia organizmus od škodlivín v údenom mäse. A preto je aj PôST – práve v tomto období začal – POZOR – PÚŠTNE židovské – teda: židovstvo verzia 2.0 – inak nazvané kresťanské náboženstvo – s týmto nemalo žiadnu skúsenosť a tak prevzalo TU na tomto území zavedený na očistu organizmu po zime zavedený PôST – aby sa telo očistilo od – na zimu konzervovaných potravín SOLENÍM a ÚDENÍM. Preto mala kvasená – teda teda kvasením fermentovaná – KAPUSTA nenahraditeľné miesto v zdraví populácie. Dnes si toto ľudia neuvedomujú. Dnes populárny hamburger – robili výskum a klasický hamburger z tela vyšiel úplne až po 50 dňoch !!! Keby dotyčný jedol kvasenú kapustu, vyšiel by oveľa – oveľa skôr. Prehnala by ho a očistila by telo. Každá SRAČKA je veľmi dobrá vec – je to obrana organizmu – rýchla detoxikácia. Jedzte kapustu a – SERTE ľudia – vylučujte jedy z tela. Tak ako PRDU lekári po operácii hovoria krásna hudba orchestra – skrátka – po operácii už telo – orchester hraje tak, ako sa má hrať – a prdy sú toho najlepším dôkazom, že črevá – najdôležitejšia časť imunity človeka – už fungujú…a sračka – to je báseň – telo sa samé ozdravuje. Tak do toho – priatelia – po zime – čistite svoje telá – a aj ten vírus – dajte ho von a ozdravte svoje telo.
p.s. – vraj v dobrých rodinách sa o tomto nehovorí…to je viac ako možné – dobré rodiny sú totiž dobrými zákazníkmi lekárov…
…uvedomte si : vyliečený pacient = stratený zákazník farmafiriem…
17/03/2020 o 14:09 #45032<h2>Probiotiká</h2>
Probiotiká sú zdravé baktérie nachádzajúce sa v rôznych potravinách, ktoré pôsobia podobne ako tie, ktoré sa prirodzene vyskytujú v ľudskom tele. Podľa University of Maryland Medical Center, probiotiká podporujú gastrointestinálne a imunitné zdravie tých, ktorí majú závažné vírusové infekcie, ako je vírusová hepatitída. Medzi cenné zdroje probiotík patria jogurt, kefír, cmar, fermentované sójové výrobky, kyslá kapusta a nakladaná zelenina. Aby ste znížili alebo zabránili tráviacim príznakom, ktoré sa vyskytujú v dôsledku vírusovej infekcie, do svojej stravy pravidelne pridávajte rôzne zdroje probiotík.18/06/2021 o 06:29 #47056Ľahký a veľmi chutný letný recept aj pre chlapov – na východe cca takémuto hovoria „holúbky“ inak – plnený kapustný list. Kombinácia čerstvej kapusty, ryže a mäsa…tiež dobré na spracovanie orezového mäsa…v podstate rizotom naplnená kapusta – v letných teplách je to naozaj svieže jedlo a pritom veľký podiel zeleniny:
Kapusta a nejaké mleté mäso! Neuveriteľne vynikajúci recept pre celú rodinu! # 182
12/07/2021 o 18:25 #47220Super kapustová omeleta – u nás vôbec nie bežné.
Takto kapustu ste ešte neskúšali!
09/08/2021 o 07:43 #47458Toto je tak jednoduché, tak ľahké a tak chutné – a ešte aj celkom zdravé, lebo to celkom dobre prečistí črevá zanesené všelijakým mäsom a sladkosťami. A dá sa pripraviť aj na otvorenom ohni v panvici – a cena je minimálna. Ako si vyrobiť vyprážanú kapustu. Ľahký a chutný recept na večeru
09/08/2021 o 07:48 #47459A ešte raz niečo na spôsob kapustovej omelety – tu cca kapustová PIZZA? Zábavné a jednoduché. Akokoľvek – kapusta je v črevách ako metla, čo vymetie všetky usadeniny – nejde to síce na jeden raz, ale je to jedna z tých zaiste zdravších potravín. Cabbage Recipe
12/09/2021 o 21:22 #47587Kapustové fašírky – a dressing na omáčanie si urobíte aký len chcete – či smotana s vegetou, či aj s paprikou, či kúpite stredomorský dressing, či bylinkový, či cesnakový – či si urobíte riadny caciky dressing – alebo ho kúpite v Lídli – alebo kečup? Pre každého iné…alebo ak v tureckom stolovaní – urobíte 6 dressingov do 6-tich misiek a každé sústo si urobíte iné: Kapustové fašírky mňam.
25/12/2023 o 09:33 #50938Zimná strava pre zdravie – kyslá – teda kvasená kapusta je zdrojom zdravia – či pre mladých – či pre starých. A čím starší – tým viac! A vedzte, že pri tej kapuste sa stroví aj hocijaká divina…aj tá zabudnutá staršia v mrazáku. Vďaka „mokrosti“ kyslej kapusty sa mäsko dobre podusí a nasiakne vodou do mäkka. Skúste – či podusiť spolu, alebo podusené pridať – či do tu menovaných halušiek, či do zemiakov. Na vysokej škole voľakedy začiatkom 80-tych rokov nám hovorili, že národné – považované za „chudobné“ jedlo – Varené zemiaky s kyslou kapustou a kyslým mliekom – bolo vlastne dokonale vyvážené, diétne a zdravé jedlo, vďaka ktorému ľudia mali silu žiť a pracovať. A prečo?
Kyslá kapusta je donátorom zdravých rastlinných bielkovín,
kyslé mlieko je donátorom živočíšnych bielkovín a
varené zemiaky sú donátorom sacharidov.
Tu sú bohatšie jedlá, ale zase nie moc – Halušky s kyslou kapustou, slaninou ( vylepšené môžu byť o mäsko či dusené, či pečené, či klobásu) a tiež zapečené zemiačiky s kyslou kapustou…a mäskom.
Vyskúšajte – je to tak jednoduché, že podľa návodu to urobí aj 15 ročný chlapec.
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.