• Toto téma obsahuje 54 odpovedí, 15 hlasov, a bola naposledny upravená 24.01.2011/18:04 od .
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 16 až 30 (z celkového počtu 55 )
  • Autor
      @jager68

vlad napísal:

BUBI ano cca 800-900 USD. http://www.ebay.com. Mam vela len dobrých skuseností.

Nasiel som to tam.Dobre ceny ale len na tie ,,americke“ modely.
      Ten co chcem ja tam stoji 1700€, a to kupim aj u nas.
      Vdaka za info,su tam a dobre pozorovacie dalekohlady.

Ja by som chcel vediet, ktory model zo serie VX III je 56? Myslim ze ani vyrobca nevie.

@jager68

RadoK napísal:

Ja by som chcel vediet, ktory model zo serie VX III je 56? Myslim ze ani vyrobca nevie.

Ja som Leupold 56 ani nehladal…ale tiez si myslim,ze Leupold vyraba max. 50 tku..

Reagoval som na prvy prispevok v tejto teme. Leupold robi 56 v serii VX-L, VX-7, ale to si kazdy vie pozriet na http://www.leupold.com/hunting-and-shooting/products/scopes/.

@oscarr
            @okor

oscarr napísal:

http://www.opticsplanet.net/leupold-rifle-scopes.html trochu pre porovnanie…

nezabudni na par detailov, ad 1 DPH v BA na colnici…plus 19% a ad 2 ani jeden dealer v SK ti neprevezme zaruku na vec z USA, najblizsi servis je v Nemecku…. inak je to v pohode….a este som zabudol raz som objednaval z USa cez E bay a nakoniec to islo 69 dni k nam….take kurvy ruske klamrske mali ten obchod….inak vascinu optiky na nete z USA predavaju ruski zidia…iba tak pre info, nejakeho poznam aj osobne a par veci sme uz poriesili….ale vystrel na slepo s platbo vopred to by som zvazoval!!! to je moj nazor na vec, no ale kazdy ma vlastnu hlavu a urobi podla seba, tak je to najlepsie.

@vlad

ok zavolal som do LEUPOLDU v Beaverton USA, uz mam doma katalog pre 2009, aneni problem poslu mi aj kuker. vibral som VX-L 4.5-14*56 ILLUMINATED+kruzki za 1079usd = 25500sk. Pre zaujmavost slabši model na slovensku 50000sk.

@okor

vlad napísal:

ok zavolal som do LEUPOLDU v Beaverton USA, uz mam doma katalog pre 2009, aneni problem poslu mi aj kuker. vibral som VX-L 4.5-14*56 ILLUMINATED+kruzki za 1079usd = 25500sk. Pre zaujmavost slabši model na slovensku 50000sk.

daj bacha nak to je Europska verzia!!!! pozor na prenos svetla v USA sa v noci nesmie polovat!!!!

myslis tento? za $979.99
                Leupold – VX-L 4.5-14x56mm Long Range Rifle Scope Black Matte Duplex
                → Leupold – VX-L 4.5-14x56mm Long Range Rifle Scope Black Matte Duplex FreeShipping! – Leupold – VX-L 4.5-14x56mm Long Range Rifle Scope Black Matte Duplex Leupold – 60360 Leupold VX-L Long Range 4.5-14x56mm Riflescopes feature all the benefits of a large objective riflescope in a package that mounts as low as a conventional 40mm. Leupold VX-L 4.5-14 x 56 LR Rifle Scope is ideal for the stand hunter, or anyone who likes to hunt when the light is lean and game is most active. A host of innovative features

@lovec

Okor,ako su znacene „europske“ verzie? Pokial viem,tak existuje jedine rada European-30,kde je na vyber z par modelov.

@vlad

hej tieto masiny ale osvetlena osnova, tie co si tam dal su bez“illuminated“.Je kopu novich modelov,katalog sa da objednat aj na http://www.leupold.com , pride cca 15 dni.

@vlad

a to s tín polova nim v noci posledná veta tvojho članku “ puškohlad je určený pre „stojateho strelca“ a pri znizenej viditelnosti ,večer ked je“hra,zver aktivnejšia“ preto tie modeli s osvetlenou osnovou asi maju zmysel?!!

@okor

lovec napísal:

Okor,ako su znacene „europske“ verzie? Pokial viem,tak existuje jedine rada European-30,kde je na vyber z par modelov.

mne to bolo vysvetlene tak ze europska verzia ma kliky po cm ma 100m, dalej ma vacsinou 30 tubus, a German4 osvetlenu osnovu,tolko mi povedal ten manik ked som si vyberal svoj puskohlad, nieco tam splietal o transmisii svetla pre USA a EU, ktora je rozdielna….ja som vyslovene napisal co hladam a on mi pomahal vybrat co potrebujem. radsej sa 2 x opytam predajcu ako budem plakat nad kukerom.

@oscarr

Nie je problém so zaslaním cez hranice USA? Ako sa dá dojednať objednávka z USA, resp. čo k tomu treba splniť?

@okor

oscarr napísal:

Nie je problém so zaslaním cez hranice USA? Ako sa dá dojednať objednávka z USA, resp. čo k tomu treba splniť?

v zasade nie je problem s nicim, mozem ti dat kontakt na mojho znameho v USA, je v pohode mozes mu na 100% verit, bral som od neho tak za 5000USD uz, u nas musis mat na Fedexe zmluvu o vycleni, k tomu treba OP a plnu moc, zaplatis iba DPH 19%, pride ti to az domov, na platbu je mat najlepsi pay pal, a na nete je aj fura podvodnikov ktory su velmi neseriozny!!!

Zdravim.
                            Radu „European“ amici vyrabaju ked si vsimnete skoro vo vsetkych pripadoch s 30mm tubusom a idu az do velkosti kukera(objektivu) 56mm, kde zvycajne takato velkost pre USA nie je zvykom. Zvycajne aj tam standartne davaju osvetlenu zamernu osnovu, bud bodku alebo tenky kriz ako je to tu zvykom v Europe. Rada pre USA je ako uz spominane, ze nemozu lovit v noci alebo do neskoreho vecera(neviem ako je to tam limitovane) väcsinou s 25 mm tubusom. Ale ako som tak prechadzal tymi USA znackami, tak som si vsimol ze väcsinou pri taktickych, benchrestovych a long range kukeroch su tubusy 30mm. Myslim si ze je to z dovodu umiestnenia mechaniky, ktora dovoluje väcsi rektifikacny rozsah puskohladu, nehladiac na väcsi tubus z hladiska prenosu svetla. Samozrejme vsak je, ze kuker s väcsim tubusom a objektivom da viac svetla ako mensi, ale toto je zalezitost skor opticka ako konstrukcna, kde prichadza na rad kvalitne sklo a povrstvenie sosoviek.
                            Sam si davam teraz poslat kuker Leupold VX III, 3.5-10×50 illuminated German #4 pre kolegu, myslim si ze na europske pomery bude dostatocne kvalitny a viditelnost za sera dostacujuca.Predava ho aj Frano v Nitre, tak si myslim ze je to „euro model“.
                            Toto je moj skromny pohlad na vec.

Vysli teraz nove modely VX III s novym oznacenim, vie niekto ake su zmeny oproti povodnym modelom?

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 16 až 30 (z celkového počtu 55 )
                          • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.