Úvodná stránka › Diskusné Fóra › Z B R A N E › Dlhé zbrane › Merkel KR1 alebo Sauer 202
- Toto téma obsahuje 19 odpovedí, 11 hlasov, a bola naposledny upravená 15.05.2010/01:38 od .
-
AutorPríspevky
-
10/05/2010 o 10:27 #13958
Páni poprosím vaše názory. Čo si vybrať Sauer alebo Merkel ?
10/05/2010 o 11:39 #13959Ahoj. Tak skusim ti povedat par skusenosti so Sauerom 202. Mam Sauer 202 i Steyer Mannlicher/uz druhy/. Pred mesiacom som bol u Frana a siel som kupit dalsiu pusku a rozhodoval som sa medzi tymi dvoma. Co sa kvality tyka- obe su na tom stejne v tejto triede. Za mierny-fakt mierny priplatok mas k vyberu drevo č.3 ktore je vazne krasne/Sauer/. Sauer je troska lahsia zbran ale hlavny rozdiel by som videl v uzamykani zaveru a poistke a taktiez v zasobnikovej schranke. S Mannlicher ma poistku na krcku pazby kdezto Sauer pod lucikom kohutika. Odistenie na S Mannlicheri je prirodzenejsie/aspon pre mna/pohybom palca dopredu. U Sauera sa mi stalo parkrat ze som pri vyberani prsta z oblasti kohutika mimovolne odistil pusku, co pri S mannlicheri nie je mozne. /Mozno si na to neviem zvyknut-neviem-ale nevravim ze je to pravidlo/.
Pri kupe dalsej pusky po detailnom porovnani oboch pusiek s p.Franom predsa zasa vyhral Sauer. Obaja sme sa zhodli na tom ze na puske tejto triedy nema co robit plastova poistka- v porovnani so Sauerom je hlucnejsia a proste plast-nema tam co robit. I Ked na druhej strane za 5 rokov co mam S Mannlicher ani raz sa mi nestalo aby sa puska nejakou nahodou odistila. Ale vravim -vec zvyku. A co sa tyka polovnej praxe- v revire jedna ako druha-neni im co dohnat-skvele zbrane. Snad ten Sauer je trosicka fajnovejsi a lahsi…. Neporovnal som sice s Merklom ale S Mannlicherom ale snad si z toho nieco vyberies ahoj10/05/2010 o 11:56 #13962hospodar50 napísal:
Páni poprosím vaše názory. Čo si vybrať Sauer alebo Merkel ?
Ahoj, Merkel KR1 som nemal v rukách, tak to neviem. Sauer 202 mám, a v podstate som s ním spokojný. Na tú poistku čo tu písal 1luboš som si ťažšie zvykal aj ja, ale dá sa. U Sauera kritizujem firmu ako takú, že keď sa na nich obrátiš s prosbou o riešenie nejakého problému, tak na teba jednoducho kašlú … 🙁
10/05/2010 o 17:06 #13963MAUSER M03 Alpine. A mas to.:)
10/05/2010 o 17:07 #13964hospodar50…myslím,že ty to aj tak už máš poriešené a len skúšaš….
10/05/2010 o 20:32 #13965Na Merkli su pouzite lahke zliatiny takze proti celoocelovemu Saueru vyde lahsi . Ale aj Sauer robi zo zliatin a potom to vyde zajedno . Merkel je vsak vdaka svojej konstrukcii podstatne katsi pri rovnakej dlzke hlavne . Danou je vsak kapacita zasobnika 3 naboje a vacsi tam nedas . Konstrukcia to neumoznuje . Podobne je na tom napr. Blaser .
10/05/2010 o 22:54 #13966Ani Merkel ani Sauer. Drž sa originál Mauser systému. Samozrejme na čo by som si dával pozor je plast a dural….. NIKDY. to nemá čo na zbrani hľadať. Môj názor. :angry:
10/05/2010 o 23:27 #13967army9 co trepes..aky väcsi naboj nedas do Blasera alebo inej flinty???..ked je to magnum..napr 7RM..tak je konštrukcia zbrane na to prispôsobena.A z Alu zliatin dnes robia vsetky firmy.Mas na vyber.Aj Krieghoff ma na vyber ocel a Alu zliatiny.Magnum prevedenie je ale stabilne len Stahl…!!!..Dnes su tie materialy uplne niekde inde.Ja osobne preferujem poctive železo…ale ani zliatiny nemožu byť SHITT. Ine je,ked najdes plastové nahrážky tam,kde by si čakal poctivé železo.Tajfi by ti vedel pvedať.
Zdravim.11/05/2010 o 00:37 #13968hospodár50 – Merklovky s lôžkovým záverom patria medzi puškárske klenoty ;opakovačka KR1 je však podľa môjho názoru „uletená moderna“;poloha montáže puškohľadu je otrasná ,nepohodlná a v dôsledku dlhého previsu isto nie tak stabilná ako u Saueru či Mannlicheru .
11/05/2010 o 00:51 #13969Merklovky s lôžkovým záverom…. ktorý model máš na mysli. Snáď nie K4.
11/05/2010 o 00:53 #13970Jager68 napísal:
MAUSER M03 Alpine. A mas to.:)
Jager68,plne s Tebou súhlasím,aj keď táto téma nie je o M 03.
Mauser 03 je momentálne totálna špička medzi sériovo
vyrábanými loveckými guľovnicami a myslím si,že aj dlho bude!!!!11/05/2010 o 07:59 #139710303 Jožinko napísal:
Jager68 napísal:
[quote]MAUSER M03 Alpine. A mas to.:)Jager68,plne s Tebou súhlasím,aj keď táto téma nie je o M 03.
vyrábanými loveckými guľovnicami a myslím si,že aj dlho bude!!!![/quote]Čo sem pletieš M03? Prečo by mala byť M03 totálna špička medzi sériovo
vyrábanými loveckými guľovnicami ??? :ohmy: Totálna špička je Blaser! Pozri sa na konštrukciu záveru M03.Technicky zastaralé riešenie, celá puška vyzerá ako z 1 svetovej vojny 😛11/05/2010 o 09:41 #13973Mafián2 napísal:
0303 Jožinko napísal:
[quote]Jager68 napísal:
[quote]MAUSER M03 Alpine. A mas to.:)Jager68,plne s Tebou súhlasím,aj keď táto téma nie je o M 03.
vyrábanými loveckými guľovnicami a myslím si,že aj dlho bude!!!![/quote]Čo sem pletieš M03? Prečo by mala byť M03 totálna špička medzi sériovo
vyrábanými loveckými guľovnicami ??? :ohmy: Totálna špička je Blaser! Pozri sa na konštrukciu záveru M03.Technicky zastaralé riešenie, celá puška vyzerá ako z 1 svetovej vojny :P[/quote]Tému o Mauser 03 som presunul sem:
11/05/2010 o 11:26 #13974Celá ekonomika a trh u Sauera či Blasera nie je založená na špičkovej kvalite zbrane , železa( duralu) ako takého. Je to marketing , obchdy a zarábanie peňazí spojené s predajom tureckej koreňovice.Keď ti poviem , že ti spravím pažbu na zbraň s tureckého orecha za 1000€ tak mi povieš že také peniaze…? radšej sauer. no im za drevo dáš o 500€ viacej. Blaser ako skladačka stojí pár šupov. Veď čo by chceli za kus odliatej hlinníkovej zliatiny. 80% ceny zbrane platíte za drevo. Mafián ty si neni kompletný pretože zastaralí systém ako si ty nazval mauser s 1. sv. vojny dnes vyrába firma Golmatic a tie guľovnice sa pohybujú cenovo od 14000€. samotné púzdro záveru so záverom stojí viacej ako tvoj hlinníkový Blaser. A to je špičková kvalita kde sa montujú kalibre od 9,3×64 až po nejaké 500Jeffery. Daj si to do svojho Basera a ostanú ti s neho iba mieridlá na pamiatku.
11/05/2010 o 11:43 #13975Musím s tebou Tajfi súhlasiť, keď som videl „odstrojeného“ Sauera, tak som sa tiež divil, že za čo som to vôbec vyhodil prachy… 🙁 Sauer a určite aj Merkel, Blaser a aj iný, majú perfektný marketing a pomocou neho vedia predať svoje výrobky za šialené ceny.
Ale téma je : Merkel KR1 alebo Sauer 202 :side:
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.