• Toto téma obsahuje 3 odpovede, 2 hlasy, a bola naposledny upravená 08.06.2010/15:28 od .
Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
      @lovec

V krátkosti by som Vám chcel predstaviť nový model puškohľadu od firmy DDoptics – Nachtfalke 2,5-15×50 HDX II so svietiacim bodom druhej generácie. Tento puškohľad je vhodný na lov za šera a sťažených svetelných podmienok, kde poľovníkovi poskytne potrebný prehľad a istotu pri výstrele a bol vyvinutý na základe úspešného modelu Nachtfalke 2,5-10×56. Týmto novým modelom DDoptics poskytuje poľovníkom široko využiteľný puškohľad, ktorý spľňa požiadavky, ktoré sú naň kladené nielen počas lovu z posedu, ale aj pri nutnosti výstrelu na dlhšiu vzdialenosť, kde 15-násobné zväčšenie dáva potrebný prehľad o cieli a istotu pri zamierení.
      Zorné pole 13,5 metra pri 2,5x zväčšení uľahčuje prípadný výstrel na bežiacu/unikajúcu zver.
      Telo puškohľadu je z pevnej duralovej zliatiny a povrchová úprava je tvrdé eloxovanie, ktoré je veľmi hladké, odolné voči oteru a neumožňuje usadzovanie nečistôt v póroch. Samozrejme je puškohľad vodotesný a plnený inertným plnom proti vnútornému zaroseniu.
      Nachtfalke 2,5-15×50 je tiež vybavený bočnou korekciou paralaxy. Zámená osnova je typ č.4 so svietacim bodom a je umiestnená v druhej opt. rovine, čiže sa nezväčšuje.
      Svietiaci bod druhej generácie zo svetlovodných vlákien je veľmi jemný so 100% plynulou reguláciou intenzity podsvietenia. Pri 15x zväčšení prekrýva na sto metrov iba 0,25MOA na cieli, čo je cca. 7mm! Tým umožňuje aj veľmi presné zamierenie na dlhšiu vzdialenosť.

Tech. údaje:
      Zväčšenie: 2,5-15x
      Priemer objektívu: 50mm
      Priemer tubusu: 30mm
      Zorné pole na 100 metrov: 13,5-2,2m
      Stmievací faktor: 11,2-28,3
      Výstupná pupila: 10,56-3,04
      Dioptrická korekcia: -3 / +4
      1 klik na 100m: 1/4 MOA (ca. 7mm)
      Povrch. úprava: fine black
      Hmotnosť: 640g

Autorizovaný predajca:
      Igor Šallay
      0905 226 774
      igor.sallay@azet.sk

@wins

Igor, najprv som Ti chcel zavolať ale potom ma napadlo, že toto by mohlo zaujímať aj iných a tak sa pýtam tu na fóre – ako je to s možnosťou voľby typu zámernej osnovy
        na nemeckej stránke je pri II. generácii svietiaceho bodu uvedená možnosť troch osnov, jedna z nich je mil dot, potom duplex a 4 ak sa dobre pamätám; nemecky neviem, takže tam som sa nedozvedel – otázka je, že či si typ zámernej môžem vybrať, alebo je pre konkrétnu optiku len jeden…

inak pre moje podmienky a predstavu čo najširšieho použitia v praxi výborné parametre, ešte keby si mi potvrdil, že si môžem vybrať mil dot..

@lovec

Ahoj, pre tento model 2,5-15×50 so svietiacim bodom je k dispozícii momentálne len táto osnova:

Skúsim preveriť,či by bola možnosť aj inej osnovy. Momentálne majú ale 14 dní závodnú dovolenku, takže najskôr až potom.
          Ja osobne som na poľovné účely na MilDot už rezignoval, a aj na športové účely by som ho dokázal oželieť.

@wins

ďakujem, zavolám Ti

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
          • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.