Úvodná stránka › Diskusné Fóra › Z B R A N E › Dlhé zbrane › Remington 700 CDL
- Toto téma obsahuje 21 odpovedí, 8 hlasov, a bola naposledny upravená 29.06.2010/12:50 od .
-
AutorPríspevky
-
17/03/2010 o 10:21 #13614
Máte niekto skúsenosti s touto zbraňou? Mám vážny záujem o ňu a mala by to byť moja prvá zbraň. Uvažujem nad kalibrom 270.
17/03/2010 o 12:22 #13615700vka je v pohode, akurat si vsimni,aby si to mal s nastavitelnou spustou X-Mark Pro (alebo aspon X-Mark). Kaliber je tiez OK.
17/03/2010 o 12:32 #13616Áno ma aj X-mark to som si všimol lebo bol som u Fraňa a držal som ju aj v ruke, celkom dobre mi sadla do ruky a myslím si že ako prvá zbraň je OK. Stoji okolo 1000 Eur. Len som videl obrázok Remington 770 to je taká za cca 500Eur a pri výstrele jej roztrhlo hlaveň na konci tak som sa trochu zľakol. Dúfam ale že keď 700-vka je 1000Eur tak to bude trošku inde kvalitou.
17/03/2010 o 14:23 #13617770 a 700vka su principialne rozdielne zbrane….aj kvalitou.
770 zamyka do hlavne, 700vka zamyka do oceloveho puzdra zaveru. Nie su to porovnatelne zbrane, 770 je Tesco model – farmar ide v Idahu do Tesca (Walmartu a pod.), hodi ju do kosika, k tomu rodinne balenie nabojov a je vybaveny.
700CDL je solidna puska.17/03/2010 o 16:25 #13618ja len malú poznámočku – nepoznám žiaden štandard, ktorý by pripúšťal, že zbrani pod určitú finančnú hodnotu môže bežne otvoriť hlaveň; s cenou to nemá nič spoločné, každú môže za určitých okolností otvoriť
17/03/2010 o 16:42 #13619To máš pravdu ale určite je väčšia pravdepodobnosť že sa ti to stane u lacnej zbrane…
17/03/2010 o 19:54 #13621netvrdil by som to, sama od seba sa neotvorí, o takej únave materiálu som ešte nepočul; otvárajú sa hlavne vystavené väčšiemu tlaku, na aký sú stavané, ale najčastejšie je príčina v zapchatej hlavni;
keď je strela tesne pred koncom hlavne, je v hlavni už dosť nízky tlak – preto si môže puškár dovoliť pri viachlavňových zväzkoch nechať na koncoch len „tenučké“ steny znižujúc tak celkovú hmotnosť zbrane na prijateľnú; na sólo hlavni sa necháva hrubšia stena jednak preto, aby ju človek ľahko neohol napr. pri páde, ale aj kvôli zmenšeniu vlnenia hlavne pri výstrele, ktorého výsledkom je väčší rozptyl;elimináciu nežiadúcich kmitov za účelom väčšej presnosti ako je u bežných poľovníckych zbraní potrebujú odstrelovačky či športové zbrane, preto majú hrubšie hlavne; pre časté nosenie sa našla cesta aj také odľahčiť, preto sa do nich frézujú pozdĺžne vonkajšie drážky (kalotovanie) výsledkom čoho sú tie „rebrované“ hlavne s vlastnosťami hrubej a s hmotnosťou tenkej hlavne ale priplatíš si;
zhrnuté podčiarknuté – aj na hlavni lacnejšej zbrane je až až dosť materiálu nato, aby zbraň za normálnych podmienok neotvorilo
17/03/2010 o 21:38 #13624nie kalotovana, ale kanelovana hlaven 😉
u hrubsej hlavni ide o viac veci ako len o utlmenie vibracii (ta az tak nevadi ak je pri kazdom vystrele rovnaka i ked hrubsie hlavne su vhodnejsie) ide skor o pomalsi ohrev hlavne kde sa tepena energia rozlozi medzi vacsiu hmotu, podobnu ulohu ma aj kanelovanie, zvysuje povrchovu plochu hlavne a tym zrychluje jej ochladzovanie, z toho isteho dovodu sa na gulometne hlavne svojho casu nalisovavali hlinikove rebra
17/03/2010 o 22:39 #13626jasne, kanelovana (dobre myslim blbo píšem)
netvrdil by som že dôležitejšie je chladenie, načo by sa potom robili hrubé hlavne na odstrelovačku, ktorá pri dobrej práci štekne raz, mimoriadne dva-tri krát po sebe
gulomet je niečo úplne iné; tam pri dlhšej strelbe môžeš tak rozpáliť celú zbraň, že už odpaľuje patróny aj keď spúšť nedržíš a buď dojdu patróny, alebo to skončí deštrukciou
18/03/2010 o 10:46 #13630…a ešte niečo zaujímavé k vzťahu kvality zbraní a ich výsledkom, citát z odborného článku o prebíjaní:
…“pri prebíjaní je možné dosiahnuť v prípade loveckej munície neobvykle vysokú presnosť. Z hľadiska presnosti streľby má kvalita náboja ďaleko väčší význam ako použitá zbraň a s dobrým strelivom sa dajú dosiahnuť vynikajúce výsledky aj z podpriemerne kvalitnej zbrane. Inými slovami, kombinácia kvalitné strelivo/nekvalitná zbraň dá znateľne lepšie výsledky ako nekvalitné strelivo/kvalitná zbraň.“…a nikde sa nespomína, že menej kvalitnej zbrani by mala zlyhávať hlaveň; kvalita zbraní je v niečom úplne inom ako je odolnosť hlavne na tlak; týmto celým neobhajujem zbrane nižšej kvality, len chcem vyvrátiť mylný pocit, že lacnejšia či menej kvalitná zbraň má väčší predpoklad na deštrukciu hlavne, alebo že je to automaticky zlá zbraň…
20/03/2010 o 22:30 #13640chcel by som len vediet co autor myslel tym „neobvykle vysokú presnosť loveckej munície“ a nekvalitna zbran ?? jednu mam v dielni na 40 m zo stojana rozptyl 25 cm(hovorim o gulovnici ((-:) pri nej ti nejake superpresne prebijane strelivo nepomoze ale aj tak si myslim ze najlepsia kombinacia je super zbran a super strelivo a samozrejme vyborny strelec a uspech je zaručený a co sa tyka lcnych zbrani aj tie musia vyhoviet tormentacnej skuske inac sa do predaja nesmu dostat takze na margo roztrhnutej hlavne bud vad materialu lebo prekazka v hlavni
21/03/2010 o 15:26 #13641myslím, že nie je obvyklé, aby lacná zbraň vykazovala také parametre ako píšeš, a že to ako je v poriadku, lebo je lacná; ono to bude mať svoju špecifickú príčinu a určite to nie je systémová vlastnosť tej značky zbrane, ale závada konkrétnej zbrane
myslím, že autor neobvykle vysokou presnosťou loveckej munície v prípade loveckého streliva myslí to, že pri bežnom (v našich končinách donedávna hlavne SaB strelive) je dobrá presnosť 5-6cm/100m rozptyl; s dobre prebitým strelivom tou istou zbraňou dosiahneš o polovicu menší kruh, aj lepšie – takže tie slová sedia podľa mňa dobre
s tým ďalším tvojim konštatovaním sa dá len súhlasiť
22/03/2010 o 00:20 #13644Kvalitnú zbraň ale nerobí iba „dobrá“ hlaveň, alebo záver. Ak mám kvalitnú 700 Rem., ktorá má už síce podľa mňa svoj zenit za sebou /od vojny vo Vietname predsa už troch zostarla/ a aby som zlacnil jej výrobu, začnem na spúšťový mechanizmus, mechanizmus poistky, nábojovú schránku a pod. používať lacný plast, tak je pravda, že cena klesne, ale nieje práve toto na úkor kvality ?
05/04/2010 o 23:55 #13748Ahoj lovec,
vlastnim 770 Remington a myslim že si to prehnal svojim citátom o 770 je to vinikajuca zbran mam s nej nastielane hodne vela a som s nou max spokojny je to vinikajuca zbran.Ako môžeš o nej tvrdit nieco take ked si ju ani neviskusal zrejme si ju videl iba na obrazku a to je vsetko lebo som si isty ze keby si ju mal tak sa vyjadrujes uplne inak pritelu.Viem ze si odbornik na zbrane to mi je jasne ale uvaz slova 770 je fakt slusna zbran a za tie peniaze.S pozdravom Vlado Brinak.
06/04/2010 o 11:42 #13751Nie,neprehnal. Na mnohych diskusnych forach je „zvykom“ obhajovat svoje zelezo do posledneho dychu a to je podla vsetkeho aj tvoj pripad. V rukach som 770tku mal, takisto aj predchadzajuci model 710,z ktoreho vychadza. Medzicasom som mal moznost si z kazdej z nich viackrat vystrelit na strelnici. Nabuduce uber emocie a skus sa najprv spytat.
Prekvapeny nemam byt z coho, ako som predtym napisal, 770 je spotrebny model,najdostupnejsi a najlacnejsi, zo vsetkymi z toho plynucimi dosledkami. Napriek tomu, keby som sa rozhodoval v tej cenovej hladine, urcite by som si ho osobne kupil. Ked sa da na to slusna optika s poriadnou montazou je to dobry nastroj do nepohody. Ale nebudem z neho robit nieco, cim nie je. Pred istym casom som mal Remington 700XCR ( https://www.horar.sk/index.php/remington-700-xcr ), momentalne mam okrem inych aj Remington 700 SFII Sendero,co je jeden z top modelov od Remingtonu vobec. Mozno keby som ta z neho nechal vystrelit,tak by si sa zase na oplatku cudoval ty. Co myslis,kolego? -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.