• Toto téma obsahuje 9 odpovedí, 3 hlasy, a bola naposledny upravená 04.05.2010/22:14 od .
Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
      @pohronie22

Patral som po info o Sauer 202, na vacsine miest ju chvalia, ale par krat som sa docital, ze moze dojst k nahodnym vystrelom, kvoli defektu spuste, kt. ma tendenciu si vybudovat. Napr.:

http://www.riffeljagt.com/forum/code/topic.asp?TOPIC_ID=3939

„All the Sauer 202 rifles I have handloaded for either had, or developed nasty faults in the trigger mechanism, causing unwanted and potentially dangerous discharges of the rifles.
      This is a problem that has been known for years.“

alebo:
      „If the shot don´t ring off, then just touch the bolt handle very gently and
      enjoy the recoil….“

Stretol sa s tym niekto alebo pocul o podobnych skusenostiach s 202-kou?
      Dik..

@volodo

V dnešnej dobe je všetko možné… Mne sa napríklad od istej doby stala „bezhlučná Sauer“ poistka odrazu hlučná. Stalo sa to po tom, ako som dobre zmokol aj s puškou a po príchode domov som preventívne celý mechanizmus vystriekal sprejom s olejom na zbrane… Od toho momentu už poistka cvaká. Predpokladal som, že som tým sprejom vyplavil z mechanizmu vazelínu. Zobral som pušku do predajne nech sa mi na to pozrú odborníci, ale ani po natlačení novej vazelíny „originál Sauer“ sa nič nezmenilo. Tak sa niekedy strojím, že to rozoberiem a skúsim sa na to pozrieť sám. Mám taký tušák, že by to mohlo byť nejakou gumičkou – okúžkom, ktorý by mal byť niekde na dosadacej plôške tlačítka poistky…
        Je možné že tú gumičku ten olej rozleptal…. Nechce sa mi veľmi do toho, nemám rád keď sa do takýchto vecí púšťajú amatéri, ale keďže som u odborníkov nepochodil, tak mi asi nič iné nezostáva….:(

No a to by mohla byť aj odpoveď na problém o ktorom tu píšeš. Možno s tou zbraňou nikto tak odborne manipuloval, tak ako sa priznávam aj ja, a to preto, lebo im „odborníci “ nevedeli pomôcť…

PS. Neodpustím si ešte jednu poznámku na margo firmy Sauer. O probléme „hlučnej poistky“ sme s kamarátom napísali email priamo do Saueru, myslíte si, že sa súdruhovia unúvali nám aspoň odpovedať ?

Uhádli ste …. 🙂

@frenki

Mal som ten istý problém, že po vystriekaní olejovým sprayom mi poistka začala silno cvakať.Nepomohli ani odborníci v predajni, tak som to zvládol sám.Musí sa vybrať celý spúšťový mechanizmus a na čelnú plochu odisťovacieho kolíka, ktorým odisťuješ, treba naniesť vrstvu hustejšej vazelíny. To je celý zázrak saueráckej pistky. Myslel som, že by bolo vhodnejšie nalepiť tam tenký krúžok gumy, ktorý by mal dlhšiu „výdrž“, ako rozpustná vazelína.

@volodo

Ďakujem frenki, presne to som predpokladal…

@volodo

Ak by niekto potreboval rozkres Sauera 202 tak je tu v prílohe:

[file name=Sauer_202.pdf size=367709]https://www.horar.sk/media/kunena/attachments/legacy/files/Sauer_202.pdf[/file]

@volodo

frenki prosím ťa, kam si presne dal tú vazelínu ? (pozri prosím rozkres)
                Dal si ju na 714 alebo na 210 ?

@pohronie22

Pytal som sa aj inde, vraj je mozne, ze sa nadsenci pidlikali s nastavenim napinacika, potom stacil aj jemny uder do pazby a puska odpalila. No neviem, nie som si isty, ze to je zrovna to, co sa spominalo na tom fore, co som uviedol.

Kazdopadne, Volodo, diky za .PDF-ko, prestudujem si ho, aj ked vrtat sa doma v puske je na povazenie, co ked poskladas pusku a ti zostanu v ruke dva srobiky navyse? :woohoo: :laugh:

@frenki

Bohužiaľ, momentálne nemám manuál k saueru lebo som ho dal do obchodu na predaj aj s papermi.

@frenki

Ospravedlňujem sa, že som si nepozrel predchádzajúce príspevky, kde je i výkres. Volodo je to čelná horná plocha súčiastky 714.

@volodo

OK, ďakujem frenki.

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
                      • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.