Úvodná stránka › Diskusné Fóra › Z B R A N E › Dlhé zbrane › Sauer 303
- Toto téma obsahuje 23 odpovedí, 12 hlasov, a bola naposledny upravená 14.04.2011/23:39 od .
-
AutorPríspevky
-
12/08/2010 o 18:29 #14360
Samozrejme, kazdy ma svoj nazor. Akurat ten moj je zalozeny na realnych skusenostiach pri rieseni konkretneho problemu s S202.
Pokial ide o S303, dizajnovo je skutocne velmi vydarena a menej skusene oko ju na prvy pohlad alebo z dialky moze povazovat za klasicku opakovacku. O dizajne niet pochyb, ten je pre drvivu vacsinu ludi OK. S303 ma ale na materskom trhu (Nemecko), velmi zlu povest, co sa tyka spolahlivosti. A ako iste sam uznas, to je velkostne trosku ina referencna vzorka ako tych par kusov predanych na SK. Samozrejme, ak niekomu S303 sluzi spolahlivo, bez zavad, taky clovek nema preco o nej pochybovat. Problem vsak nastava, ak mas takmer sustavne namiesto semi-auto gulovnice iba jednoranovku. Kde tkvie problem v jej nespolahlivosti samonabijacieho cyklu? Neviem….ak by som to dokazal spolahlivo vyriesit, v Saueri by ma vyvazili zlatom ( :woohoo: to by bola ina porcia zlata,vsak!?). Uz som to tu kdesi spominal – cloveka zarazi, ako moze gigant ako Sauer dodat na referencnu novinarsku polovacku, kde chce predstavit svoju top novinku, zbran kde zlyhaju dva ci tri kusy z desiatich a to do tej miery,ze strelci namiesto nich dostanu ine???!!! (najdes aj spomenute v niektorom z prvych cisel casaku lovuzdar, mozno ho mam aj kdesi doma). Potom si precitas niektore nemecke weby a diskusne fora, kde maju majitelia kupodivu velmi podobne problemy – namiesto semiauto iba jednoranovka s rucnym natahovanim (silne mi to pripomina moj byvaly turecky brokovy semiauto, fungoval obdobne, akurat stal niekolkonasobne menej.).Takze aj preto na opacnom konci spektra stoji ako etalon kvality a spolahlivosti prave zmienovane Benelli Argo.
12/08/2010 o 22:20 #14361Páni ani sa nehnevajte ale ani jedna s týchto zbraní nie je súúúúper. čas ukáže , že ten … puškár čo ich haní mal pravdu. Dnes som riešil problém s guľovnicou KRICO. Na pohľad krásna elegantná zbraň až kým som sa jej ako sa vraví nepozrel na zuby.vtedy som si povedal jedno :môj starý dobrý systém mauser (celo oceľový…!!!). nebudem tu rozoberať ich problematiku nakoľko nadšencom to nepomôže a tá druhá skupina poľovníkov to nepotrebuje. Jedno viem ak by sa mi takáto zbraň dostala do ruky , veľmi rád ju podarujem. To nevravím o dvojákoch ako je Merkel so sústrelom 80cm na 100m kde pravá hlaveň križuje ľavú( zbraň vyrobená na objednávku , nie štandard) a veľa podobných problémov. Vy sa tu dohadujete o zbraniach ale vaša znalosť je len veľmi , veľmi povrchová a beriete len to čo má krajší obal. Obsah Vás nezaujíma lebo tomu nerozumiete a ani nemáte prečo.:blush:
13/08/2010 o 00:21 #14363Lovec veľa záleží aj od druhu použitého streliva a hlavne tvaru strely. Počul som že niečo tvarovo ako SPCE seká dosť veľa ale ak použiješ niečo ako Nosler Partition, Sieru a podobne tak to neseká. Poviem pravdu že keď to bolo nové tak než sa to trocha vychodilo tak mi to seklo z 10 nábojov asi 2 ale keď som sju bol naposledy prevetrať tak mi nesekla z 20 ani jeden. Možno som mal ozaj šťastie na vydarený kus. Ale je pravda že pri puške v základnej verzii kolo 2000 Eur by sa nemalo stávať že niektoré druhy streliva seká.
13/08/2010 o 09:15 #14365ako uz povedal army, urobit dobru samonabijaciu zbran je tazke, spravit taku co bude fungovat so vsetkym strelivom prakticky nemozne a ten co si taku zbran kupi by s tym mal ratat, aby nebol nemilo prekvapeny ked prave ta jeho oblubena laboracia fungovat nebude
13/08/2010 o 10:12 #14366Beriem vaše názory na Sauer a omlúvam sa že som nesprávne napísal Saver.
Myslel som si že Sauer robí najkvalitnejšie zbrane,ale ako čítam tak to asi nebude pravda. To som si chcel práve jedného kúpiť. No asi sa poobzerám aj po iných značkách.06/10/2010 o 17:49 #14573na margo vazho boja ZA a PROTI benelli je benelli ja ju vlasnim asi rok vystrielal som zhruba 200 nabojov lapua norma pmc federal aj S B a zrovna S B boli jedine ktore sa zasekavali inak maximalna spokojnost a pokial sa jedna o krasu pusky je benelli aj v lepsiej vybave ktora uz stoji za to :cheer:
06/10/2010 o 17:53 #14574Novela pripravovaného zákona zakáže sauer303 aj tvojho beneliho 🙁
17/02/2011 o 00:34 #15577tajfi aky problem bol s kricom? ake su to zbrane?
14/04/2011 o 23:39 #16398Jožko7x57 zapamätaj si že tak ako S&B robí náboje na export a na tuzemský trh , tak ak Sauer , Blaser , Manlicher a iné ( menom známe firmy) vyrábajú zbrane ktoré doslova a do písmena, ich export rozdeľujú pre ,,západ a východ“. chybné , nedokonalé a lacné kusy idú na východ. viem že múr je zhodený no mi sa radíme k východu, ale pre nás chudobných sú aj tieto ,, drahé kusy“ dobré.Na poľovačke máme prsia vypnuté akú haraburdu(zbraň) mám na remeni. Tak isto funguje aj Remington.A Rusi so Srbmi sa pridali. Veď čo sa vo svete nepredá , to kúpi sprostý Slovák. Také je pravidlo a takto ako vidím to funguje.
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.