Úvodná stránka Diskusné Fóra Z B R A N E Dlhé zbrane skusenosti s kalibrom 8,5 x 63

• Toto téma obsahuje 19 odpovedí, 6 hlasov, a bola naposledny upravená 04.02.2011/01:32 od .
Zobrazuje sa 5 príspevkov - 16 až 20 (z celkového počtu 20 )
  • Autor
      @belson

arko, tú knihu som spomenul len preto, aby som sa utvrdil v tvojej identite. Quick Load nepoužívam, ale poznám ho z počutia. Na externú balistiku som si už pred rokmi zakúpil omnoho lacnejší program (teraz je už toho plný inet). Ale na niektoré vnútrobalistické veci už nejaký čas uvažujem o Quick Loade.
      Ten náboj čo spomínaš nepoznám, podľa tabuliek C.I.P. nevyzerá zle ani čo sa týka prierezu strely ani výkonu. Ja si k svojmu trojáku chcem dorobiť dvojákové hlavne a momentálne študujem kalibre. Aj keď mám už vyriešené nábojnice 338-06 s okrajom (originál 338-06, žiaden Reb 😉 ), kvôli menšiemu namáhaniu záverového uzla v tejto zbrani musím hľadať niečo iné. Vyzerá to na nejaký vlastný wildcat. Ale to je zas na dlhšie, lebo teraz mi výdatne berie čas čosi iné a intenzívnejšie sa tomu budem môcť venovať až koncom roka.
      Ale k veci. Ako ťa už vyzýval lovec, mohol by si tie výmeny radšej doložiť nejakými praktickými poznatkami ohľadom kalibru 8,5×63. Aj keď nie vlastnými, aj sprostredkované potešia (pokiaľ budú autentické a žiadna latina)…

@arko

Belson pokial som nemal Q.loud. tak som mal a este aj mam vsetky možne balisticke softvery ,Sierra,Lee, Hornady a neviem co vsetko. nikdy mi to pri laborovani streliva nebolo absolutne na nič. Ja som vsetky tieto softvery dostal zadarmo od zastupeni renomovanych firiem.Vždy som uprednostnoval knihu Rws, Norma Acurate , Wihta Wuori Hodgon,aky som mal prach taku knihu som použil ,a fungovalo to . Bol so maximalne spokojny a myslel som si že som majster sveta v prebijani nabojov. To trvalo dovtedy kym ma nepozval k sebe na exkursiu Johan Samereier vyrobca redukovanych nabojnic a streliva, tam som vydel čo je to Q.Load. bez tohoto programu ,dnes vo svete nikdo neprebija. Okrem polovnikov co robia jeden alebo 2 kalibre len pre seba. Neviem si predstavit ako si chceš robit vildcat.Ked budeš nahodou niekedy v bratislave tak sa mi ozvy pozvem ta na pokec ku mne. S pozdravom Arko

@belson

Arko, ja QL nehaním. Ja som práve TEN poľovník, čo si prebíja 3-4 kalibre (aj to nie súčasne) a bez QL som dobre dokázal vyžiť. Merač rýchlosti strely mám už pomaly desať rokov. Wildcat idem odvádzať z existujúcich kalibrov, takže aj tam sú vyhovujúce postupy, ale s tým QL to bude určite lepšie.

Myslím, že sme sa už vzdialili dosť od pôvodnej témy. Toto už je na samostatnú tému, resp. súkromnú linku.

@arko

Belson ospravedlnujem sa ti za blbost ktoru som napisal v minulej sprave ešte raz sa ospravedlnujem .

[color=#0000FF]*** Arko ja som tú „problematickú“ časť tvojho príspevku radšej vymazal.
            Dúfam že to nepochpopíš v zlom, ale bolo to v tvojom záujme.
            admin[/color]

@lovec

arko napísal:

…… Osobne sa poznam S Wernerom Reebom …..

arko, ten tvoj znamy…..to je dobry vtipalek. Posledne dni mu na fore Wild und Hund riadne vyprasili kozuch pomaly v kazdej teme do ktorej zabrdne. Ci uz ide o nezmyslene porovnavania jeho naboja 8,5×63 s inymi, s ktorymi sa realne nemoze merat – a cuduj sa svete podla Reba ano :laugh: ….. dnes pokracuje nezmyslami ohladom noveho Merklu RX Helix….dobra komedia. (ide v podstate o to,ze v Isny u Blasera si s prepacenim nasrali do topanok, pretoze o RX Helix od Merkla je v Nemecku skutocne velky zaujem. A tak sa financni machri z holdingu,ktori vlastni Blaser, rozhodli, ze si nechaju na patentovom urade zaregistrovat pod ochrannu znacku nazov „Helix“…..v najblizsich sa to ma lamat,ci s tym ide Merkel na sud. No a mily vsehoexpert Reb tam na fore cosi brble o tom, ze Blaser to neurobil s umyslom poskodit Merkel.( Tu treba podotknut, ze Reb je dobre plateny autor PR clankov pre Blaser, to vsak strasne nerad pocuje a prska okolo seba.) Mozno je este dobre pre osvetlenie podotknut,ze holding, ktori vlastni Blaser pozostava z firiem Blaser Jagdwaffen, J.P.Sauer & Sohn a Mauser Jagdwaffen. Firmu Merkel uz niekolko rokov zase vlastni statna zbrojovka Caracal International zo Spojenych arabskych emiratov, http://www.caracal.ae . Aby som to dokoncil – tuto budu na Merkel si v Blaseri vymysleli na zaklade toho,ze Sauer 303 ma uzamykaciu hlavu zaveru, resp. je ozuby maju tvar spiral (helix). Na jednej strane je na zamyslenie, ze Merklaci si to lepsie nepodchytili, na strane druhej je to od Blaserakov trosku trapne, len priznali ake maju obavy z noveho merklackeho RX Helix…….dotiahnute ad absurdum, aj Audi by sa mohlo obut do Blasera, nakolko ak sa spravne pamatam tak AUDI R8 ako obchodna znacka bolo na trhu predsa len trosku skor ako Blaser R8…..ale to uz len pre pobavenie).

A pardon za OT, len ma to zaujalo….

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 16 až 20 (z celkového počtu 20 )
            • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.