• Toto téma obsahuje 86 odpovedí, 13 hlasov, a bola naposledny upravená 04.12.2009/17:05 od .
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 61 až 75 (z celkového počtu 87 )
  • Autor
      @tomcat

a je na to dovod? myslim ze nie, vzduchovka splnuje zakonom povoleny limit… a hlavne aku pruzinu tam chces dat? odkial? existuje len 1 originalna
      je jasne ze nic ti nebrani skusit tam napchat pruzinu trebars z gama alebo inej vzduchovky… ale to uz sa rutis do nestastia

@dionyz

a ako je to s ostatnými značkami vzduchoviek gamo, hatsan, ked píšu o kalibri 22 vyšie usťové rýchlosti? ako sa zmestia do povoleného limitu 15-16J Tým pádom by mali mať rovnaké úsťovky ako slávia 634 cal.22 alebo sa mýlim?

@tomcat

to co ti povie predajca je len polovicna pravda, bud ta klame, nerozumie sa tomu co predava a veri tym blabolom z reklamnych plagatov alebo nepozna zakon, pripadne ho vedome porusuje

akonahle by to v kalibri 5,5mm (0,22) presiahlo ustovu rychlost 175m/s bolo by nad 15J a teda na zbrojak… predajca ti velmi rad povie aku mozes z toho dostat maximalnu teoreticku rychlost/vykon v idealnych podmienkach, ale ak by to naozaj taky vykon malo, tak porusuje zakon ze ti to predava bez zbrojaku
          skus ho pri kupe poziadat nech ti vystavi potvrdenie ze to ma naozaj ten vykon co ti hovori, garantujem ti ze ti ho neda… bol by proti sebe, lebo:
          1. klame ta, a teda by si mohol kedykolvek odstupit od kupnej zmluvy, pripadne ho mohol pohnat pred sud…
          2. podpisal by to ze ti predava daco bez zbrojaku na co sa zbrojak vztahuje
          cize by v kazdom pripade na seba plietol bic

nie nemylis sa, aby sa to zmestilo do limitu bude to mat taku ustovku ako ta slavia…

@dionyz

Vďaka za pomoc,takže niet čo riešiť pri ponuke ostatných výrobcov, zoženiem si hlaven cal.22 a má to isté, má však 634 cal.22 skutočne tých 175m/s alebo tiež odrbávajú na výkone?

@tomcat

tak to neviem, osobne som z toho nikdy nestrielal a nemeral to, ale nebal by som sa ze by to malo menej

@fogas11

poradte ako najlepsie odlahcit piest (nie moc) chcem aby to malo stale nejaku hmotnost teda aj neky doraz na ten vzduch v usti ale aby to rychlejsie pustilo piest

@jerem555

chce to sústruh a skúseného sústružníka

@z3l3nac

Fogas ako si predstavujes ho odlahcit? Podla mna treba dat spravit novy piest z lahkeho a pevneho materialu(dural alebo ine zliatiny)

@mk13

Ale ked to odlahcis, stratis silu pri konci drahy, ked uz pruzina straca silu a piest sa ti viac odrazi od vzduchoveho vankusa. Myslim ze to tu niekde popisoval tomcat. Ja by som to najprv skusil zatazit. Ked chces za kazdu cenu odlahcovat, skus ci sa ti podari navrtat diery do piestu, videl som to na nejakom fore, len uz neviem kde. Skusim pohladat. Odporucam ti ten piest najprv odvazit, aby si vedel kolko z neho zoberies.

@z3l3nac

Mk13 ma pravdu,odvaz ho,dobre by bolo keby si mal 1 tazsi a 1 lahsi piest a potom porovnat. Aby sa vyriesilo ci ho treba zavazit al odlahcit:silly:

@mk13

No aha nasiel som to, hadam ma majitel fotky nepototo..:woohoo: . Je to z ineho forka…

@z3l3nac

A nevyjadril sa ci mu to striela lepsie al horsie?

@fogas11

dural je moc lahky a rychlo sa opotrebuva este ma napadlo ten konec piestu je dost dlhy keby som z neho trochu urezal samozrejme len tu trubku

@mk13

Pisal tam, ze vykon o cosi poklesol, ale spatny naraz je citelne slabsi. Je to S630. No ale dalsi hned po nom pisal ze po tej istej uprave sa mu zvysil vykon. tak neviem……Osobna skusenost je opacna, zatazit piest (viacej kope), ale z rozumom, ked to prezenies nema to zmysel, iba to bude kopat ako kôn, presnost je fuc a vzdusa ti pri vystrele ide vyskocit z ruk….

Fogas: najprv by som skusil do piestu zavazie, tak 15g, potom mozes skusat uberat na vahe

@tomcat

nech do piesta skusi ako zavazie pouzit podlozky…

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 61 až 75 (z celkového počtu 87 )
                                • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.