• Toto téma obsahuje 4 odpovede, 4 hlasy, a bola naposledny upravená 14.01.2010/23:36 od .
Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor

prosím, podelte sa o skúsenosti so strelivom do zbrane kalibru 6,5 x 55. Ďakujem

@lovec

Pokial mas moznost, zozen si bud original Lapua (problematicke), alebo si daj prebit so strelou Lapua Mega 10,1g. Kamaratov otec s tym poluje na srnciu (zriedkavo), vysoku,a tiez na diviakov a pochvaluje si. Ako ucinky, tak aj poskodenie. Samozrejme zakladom jeho uspechov je spravne umiestnenie zasahu.

Okrem toho je velmi zaujimavou moznostou napr. fabricke strelivo Norma so strelou Nosler Partition.

@spider

Čau Zala
        kamoš používa prebíjané strelivo.Strela nosler BT,má strelené od srnca po vysokú.Zatial spokojnosť.

@mirik

Ja mam sice viac kalibrov,ale toto je moja srdcovka. polujem s nou aktivne,strelil som srnciu,diviaciu[ i tazke kusy ]a taktiez vysoku. strielam od normy strelu vulkan 10.1 gram a vermi uplne bez problemov. Bez podlievania,zver po rane neodbieha a ak aj tak cca do 30 metrov.predtym som strielal oryxy,ale az tak sa mi nevideli, i ked niekto moze mat iny nazor. Tazko v tomto radit ,zalezi aj na co chces prevazne polovat. Ale SaB radsej nekupuj,kvalita strely je podpriemerna. P.S. vulkan na lahsiu zver[skodna,srncia,prasa atd.] posobi prevazne ako celoplast,nerozbija,prestreluje,ale energiu odovzdava vynimocne:) . Tolko moj nazor.

Ďakujem za názor.;)

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
        • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.