Úvodná stránka › Diskusné Fóra › Z B R A N E › Bez zbrojného preukazu › Vzduchovky
- Toto téma obsahuje 912 odpovedí, 77 hlasov, a bola naposledny upravená 16.03.2018/19:00 od .
-
AutorPríspevky
-
24/05/2008 o 19:41 #316424/05/2008 o 19:45 #3165
zdravím ťa Kubo 630. Potrebujem to na Hammerli Hunter Force (z Merkurie) s pevnou hlavňou a s dolným náťahom. Na náťahovú páku sa to uchytiť nedá, ale na konci hlavne, pod muškou, je asi 1,5 cm kúsok pevne spojený s hlavňou a tam by to šlo. Ja som Hammerli kúpil asi pred 2 mesiacmi a moc sa mi nechce vÅ•tať do predpažbia nejaký úchyt kvôli možnej strate záruky.
24/05/2008 o 20:23 #3166Ahoj zalezi kolko musiš dať za Slavku a kolko za Gamo a jak su stare a čo maju za sebou no a čo ja viem tak slavie sa vyrabaju v čine a vraj im to riadne ubralo na kvalite lebo su aj dobre varky aj zle varky tato je mozno fajn, no ma len 220m/s čo je 12.1 J Gamo ma určite minymalne 14J a ak si ochotny niečo si priplatiť kup si Hammerli 900 maš ju aj s puškohladom 6×42 ja som snim spokojny. Opytaj sa Hekeho ako je snou spokojny.
25/05/2008 o 05:25 #3167heke napísal:
…Na náťahovú páku sa to uchytiť nedá, ale na konci hlavne, pod muškou, je asi 1,5 cm kúsok pevne spojený s hlavňou a tam by to šlo. Ja som Hammerli kúpil asi pred 2 mesiacmi a moc sa mi nechce vÅ•tať do predpažbia nejaký úchyt kvôli možnej strate záruky.
asi najjednoduchsie riesenie je:
pozri si v danom eshope ake su podmienky posielania na Slovensko
http://www.paintballshop.cz/zbozi/5563-nc-star-universal-barrel-bipod
maju tam este jeden co sa da tiez uchytit za hlaven http://www.paintballshop.cz/zbozi/5591-barrel-bipodale kedze viem ako su ludia zgrlavy :blush: co sa penazi tyka, kupis skor tento bazmek z plastu
http://www.catus.sk/airsoft/index.php?modul=tovar&id=402&PHPSESSID=3lhij2tavg2kj7qfieu9bbaii1vyhladanie dvojnozky trvalo asi 30 sek po zadani slov dvojnozka a hlaven do googlu…
25/05/2008 o 11:44 #3168No neviem, k ustiu hlavne by som ziaden nosny prvok nedaval. snazil by som sa to posunut co najblizsie k predpazbiu. Uz len kvoli vyvazenosti.
2gafo:Jednoznacne S63425/05/2008 o 11:49 #3169No, akosi sa mi nezdá, že by sa Slávie vyrábali v Číne, no ale…
Teraz k tým cenám, Slávia 634 je 3 mesačná za cca 3300,-Sk,
Gamo 440 je zhruba pol ročná a je za cca do 4000,-Sk. Ak sa mi zdá, tak Gamo je talianska značka, takže neviem neviem, lebo z Talianska som moc dobrého nevidel.25/05/2008 o 12:27 #31702tomcat : viem o tejto stránke, aj o týchto bipodoch – prvý odkaz čo si uviedol, tak tento kúsok nemajú už dlhšiu dobu a druhý odkaz sa mi celkom pozdáva, ale s dopravou na Slovensko som na 2.000,-SKK – preto som písal tú otázku na bipod, či náhodou nie je niečo na Slovensku, čo sa mi nepodarilo nájsť. A tá posledná plastová vec za 290,-SKK, to asi nie, nevidel som to naživo, ale nemám pocit, že to je na niečo dobré.
Aj tak dík, za tvoju snahu.25/05/2008 o 15:20 #3171Ahoj Kubo, takže vravíš, že by si volil radšej S634. Tiež sa prikláňam k tejto variante, ale myslím, že Gamo 440-ka má väčšiu úsťovú rýchlosť. Nadruhej strane je škrtená na cca 230 m/s.
Pre núdzový prípad mám ešte v „zálohe“ S630 vo výbornom stave za dobrú cenu, ale zase je slabučká. Čo ty na to? Dá sa s ňou skoliť napr. nejaký hlodavec? Díky vopred za radu.25/05/2008 o 17:11 #3172s630 na hlodavce? na ake? pokany? mysi? na mys bude stacit bez problemov. potkan potrebuje tak zrhuba 6J na bezpecne usmretenie. ak chces, aby neodbehol a ostal na mieste, treba strielat do hlavy alebo na krk. v podstate by ho zabila asi aj slabsia vzduchovka, ale urcite po zasahu utecie a bude zdochynat pomaly niekde v ukryte. co je 1.neeticke, 2.neprakticke, najma v miestach, kde ti zalezi na tom, aby ti nejaka mrtvolka nehnila dva tyzdne. zo skusenosti maju tieto S630 okolo 8-10 J nove (opravte ma, ak sa mylim), takze na tych 20 m to na potkana staci. na hlodavce nie je ani tak potrebna velka sila, skor presnost a velky kaliber, ideal by bol 6.35, ale taka vzduchovka sa u nas tazko zhana a navyse lietala by strasnym oblukom…
25/05/2008 o 18:12 #3173Ďakujem za tvoj názor, Raduzs.
25/05/2008 o 23:08 #3174Ahoj Radusz.
Vidim že ty aj Kubo tu mate najlepšie nazory a skusenosti, neznižujem ani kvalitu ostatnych na tomto fore:) .Chcel by som sa opytať na tvoj nazor na CZ 200 S. Chcel by som niečo legalne na tercovu strelbu aj na hubenie drobnych skodcov – tulave macky, potkany. Mam zaujem iba o kaliber 5,5, nakoľko už jednu mam, ale pružinovu. Presnosť nič moc, na 15 m rozptyl 5 cm, spodny naťah, usťova okolo 213m/s s optikou.
Ide mi hlavne o presnosť a silu zaroveň. Chcel som AIR ARMS S 410 5,5 mm, ale najbližšie sa dovaža do Polska a tam je od 17 do 46 Joule.Nemam problem zainvestovať, poraď niečo súce. Onedlho bude aj zbrojak, ale nechcem malokalibrovku, radšej poriadnu vetrovku.Dik26/05/2008 o 00:14 #31752gafo: Slavia S634 je povodne Ceskej vyroby, neskor sa vyroba presunula na Slovensko(myslim ze do povazskej bystrice, ak nie tak ma opravte) a prave tu nastali urcite potiaze s kvalitativnou vyrovnanostou jednotlivych serii. Myslim ze odislo par kusov bez tesneni piestu a voditka piestu. Po par reklamaciach sa vyroba opet presuva do Ceska. V buducnosti sa uvazuje aj o presunuti vyroby do Ciny. Papierovo dava S634 240m/s, realnych je nieco kolo 210-220m/s. Presnost ako normalna slavia, cize viacmenej dostacujuca k drobnemu lovu pokial si strelec zvykne na typicke chovanie vykonnej piestovej vzduchvoky. Oproti Hatsanu je to aj tak este podstatne lepsie.(S634 ma piest o vahe asi 170gramov, Hatsan 55S ma 300 gramov takze si viete predstavit co znamena v praxi zakon akcie a reakcie) Zacinal som so Slaviou 630 a mozem povedat ze ak sa to bralo zodpovedne, cize strelec bral do uvahy rozptyl ktory je schopny s danou zostavou dosiahnut a urcil si vzdialenost za ktorou uz vystrel neriskoval tak bola pravdepodobnost uspesneho zasahu velmi, velmi vysoka a v podstate islo o cistu pracu. A
mylsim ze prave toto my s raduzsom presadzujeme.
Potkana je mozne humanne usmrtit aj vystrelom z flusbroku do hlavy na vzdialenost 0,5m. So slaviou sa tato vzdialenost posuva na 15-20m a s vetrovkou mozno az za hranicu 40-45metrov. Takze si kazdy vie logicky predstavit ze kvalitnejsia zbran poskytne svojmu majitelovi viac prilezitosti na opodstatneny a ucinny vystrel.K Gamo 440 Hunter: Firma Gamo sidli v Spanielsku kde vyraba svoje vyrobky. Ak ta laka vydina vysokej ustovej rychlosti, tak na gamo by som sa s touto poziadavkou neobracal. Papierove hodnoty su vysoko nadhodnotene, udajnych 305m/s(.177) je nerealnych, v maxime to dava nejakych 280m/s. Skrtene verzie ktore sa predavaju bez ZP zdaleka nemaju kyzenych 250m/s, realne 200 az 220, cize si na urovni S634. O dostupnosti a tradicii hovoriacej v prospech Slavie nebudem ani hovorit. Gamo ma vynikajuco spraveny marketing, boli medzi prvymi zahranicnymi vykonnymi vzduchovkami na nasom trhu a tak sa dostali trochu do povedomia. Napr. Moj Hatsan ma vecsi objem valca a z toho plynuci vecsi maximalny dosiahnutelny vykon. Z hatsana sa da vyzmykat az 24J, moj frci na nejakych 12tipujem, nemam to ako odmerat, chystam sa prekopavku na 20J.
Uf rozpisal som sa, ale rad…26/05/2008 o 01:07 #3176No, to si sa teda rozpísal. Ale v pohode. Vidím, že si odborník. Takže moja ešte posledná úvaha pred kúpou. Tú S630 mám od rodinného známeho za myslím super cenu 1000,-Sk. Je nestrielaná, zhruba 200 rán, vyrobená okolo roku 1990 (uloženka). Tá S630 má 3 mesiace, nastrielaných asi 50 rán a je za cca 3300,-Sk. Tak, čo teraz?
P.S. Dala by sa tá 630-ka upraviť na vyšší výkon?
Díky ešte raz, Kubo.26/05/2008 o 11:36 #3177yozuri: mam obidve pusky, ktore spominas, CZ200S .177 aj AirArsmS410 .22. co ti mam napisat? obidve su presne a dobre B) na potkany su to idealne zbrane, mozno je ich aj skoda na taku pracu
AA410 je opakovacka uz od vyroby a k CZ200S som si dokupil 10-ranovy zasobnik. je to ale investicia, lebo nova CZ200 stoji okolo 12000Sk a zasobnik asi 3000… ale stoji to za to.
strielam hlodavce s oboma. vyhoda CZ200S je v tom, ze je lahucka ako pierko. ak das na nu maly puskohlad (napr. Delta 4×32), skoro ani nepocitis zmenu hmotnosti. a do 20 m je ten puskohlad uplne v pohode, na hlodavce sa aj tak striela skor do 10 m. nevyhoda je v tom, ze vzduchovy zasobnik ma dost maly objem a treba po 50-60 ranach napustat vzduch. ono sa to zda vela, ale ked prides niekam na smetisko, par ran potrebujes na nastrelenie optiky, nieco ide mimo, nieco ide na potkany a nieco na „rany z milosti“, lebo nie kazdy zasah je smrtelny… takze tych 50 vystrelov je prec, ani nevies ako, a musis ist do auta k bombe po vzduch. ale zato po dvoch hodinach nemas problem udrzat pusku v rukach, ako vravim, je uplne lahucka.
AA410 je trochu ina kava. velky vzduchovy zasobnik garantuje okolo 110 vystrelov (aj viac, ak nehladis na konzistenciu). prebijanie je o cosi pohodlnejsie, a puska sa tak nejak celkovo lepsie drzi. problem je v hmotnosti, vazi 2,7kg+puskohlad, no a po niekolkych hodinach na smetisku, kde si nemozes nikde ani na chvilu sadnut (hygiena…), ti ruky poriadne otazievaju. ale zato mas pocit, ze drzis v rukach poriadnu zbran:)
no a potom su tu vyhody/nevyhody oboch kalibrov: v zasade treba pouzivat strelivo s plochou alebo dutou hlavickou, lebo minimalizuje moznost priestrelu. aj 15 J z .22 je dostatocna sila, aby diabolka s okruhlou hlavickou potkana zboku durch prestrelila, comu sa treba vyhnut. ranivy kanal je potom prilis uzky a sposobene zranenie prilis male na to, aby potkan zdochol hned, a prilis velke na to, aby sa z toho nejak dostal. preto su lepsie plocho/dutohlave diabolky, ktore sa po naraze znacne deformuju. rozdiel .177/.22 po zasahu je viditelny, aj ked velmi zalezi, kam trafis. z mojej skusenosti, .22 RWS Super-H-Point pri zasahu do oblasti krku/hlavy = takmer okamzita smrt, nasleduje maximalne par salt, krutenie chvostom, a hotovo. s .177 je to skoro to iste, zasah do hlavy je vzdy smrtelny. rozdiely sa prejavia skor po zasahu do oblasti srdca, tam .177 nie je taka ucinna a rychla a potkan sa odplazi. .22 je na tom lepsie. nevyhodou .22 je vascia balisticka krivka, takze pri strelbe nad tych 15-20 m treba posuvat zamerny bod a je vascia pravdepodobnost, ze minies, nez pri .177, ktora leti omnoho rovnejsie.
spominal si silu a presnost, k tomu poviem len tolko, ze davam prednost presnosti pred silou. nad 15J sa po prve dostavas do konfliktu so zakonom, a po druhe, na tieto ucely je to zbytocne. ani pri .22, ktora leti vacsim oblukom, nemas problem nepretrzite zasahovat ciel, ak dobre poznas pusku a optiku a mas cosi nastrielane. navyse, cim vacsia energia, tym skor ciel proste prestrelis. a to rozhodne nepotrebujes. preto si myslim, ze casto staci mozno aj 10J vzduchovka, ktora sa mi do 20m zda idealna.
k presnosti este tolko, ze minulu sobotu som cely den stravil strelbou na 50m z AA410 .22, obluk bol sice strasny, ale zato vrchnaciky od mineralky lietali do vzduchu jeden za druhym, mam na to kopu svedkov. samozrejme, ze vela ran islo vedla, ale podozrievam z toho skor optiku. pri mne strielal chalan s CZ200S .177, a v nicom nezaostaval. ked nefuka, zmestim sa vo vzduchovkovom terci na 50 m do rozptylu 4 cm 5 ranami. kto chce, nech ide na gunshop.cz, a tam na fore najde par tercikov. pokial ide o presnost, bud uplne bez obav, obe pusky by splnili tvoje predstavy o presnosti nad ocakavania.
takze tak. este by som ta upozornil, ze tie tulave macky by som radsej vynechal. nech je ako chce, z hladiska zakona je to pytliactvo, a navyse nevies, komu ta macka patri, aj keby vyzerala zanedbane. okrem toho ti o ucinnosti vetroviek na takuto vacsiu skodnu asi nikto nic nebude vediet povedat, lebo to proste nikto nerobi alebo sa s tym neprizna. mam sice informacie, ze .177 pri 15J bolo dost na jednu tulavu macku:) (nie z vlastnej skusenosti), ale aj tak ti to neradim. urcite bude lepsia malokalibrovka a rozhodne polovnicky listok. dufam, ze som ti pomohol sa trochu zorientovat.
26/05/2008 o 23:50 #3181raduzs: Dik za odpoveď, vyzera to tak ze kupim tu cz200s a kaliber 4,5 kedze 5,5 uz maam, aj ked len pruzinovu.Mam tam optiku NCStar 4x 30 a celkom v pohode. A ku tym mackaam asi tolko ze to je u mna na dome a chovaam postove holuby, pretekam s nimi a na sidlisku su premnozene macky a robia mi skody.Taky spickovy holub v chove ma hodnotu niekolko tisic korun, takze ked nejaka dostane chut tak pojde lovit do vecnyych lovist bez ohladu na to ci to je trestne alebo nie
Alebo mam radsej napustit plot elektrikou?:) Srandujem.
Nevies este ci nahodou nie je mozne objednat si na cz vacsi zasobnik na vzduch?Zda sa mi, že som to niekde videl.Dik a želam vela uspechov -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.