• Toto téma obsahuje 912 odpovedí, 77 hlasov, a bola naposledny upravená 16.03.2018/19:00 od .
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 181 až 195 (z celkového počtu 913 )
  • Autor
      @kubo-630

raduzs;)
      cista pravda, nieto co dodat. Iba ak ze ja mam s tou strelbou potkanov trochu ine skusenosti. Mam kal.177 a ak trafim do oblasti hrudnika, na ,,lopatku“ tak okamzity exitus bez akehokolvek pohybu, maximalne nejake sklbanie. A to pouzivam strelivo s polgulatou hlavou. Pri love nieje najlepsie ked strela ostane v tele, idealny scenar je keby strela urobila priestrel ale na druhej strane tela by uz iba vypadla, cize odovzdala maximum energie a vytvorila dve miesta odkial hrozi vykrvacanie. Ale to plati hlavne pri love normalej polovnej zvery, ale skodce od toho nebudu velmi daleko.

2gafo: Tak nestrielana S630 za 1000,- je vynikajuca kupa. Ja som predal svoju S630 rok vyroby 1978 za 2000,- a mylsim ze som kupujuceho urcite neosmeidil. Ale bola po tuningu optickom i mechanickom a s optikou. Cena komisnych slavii sa pohybuje od 1600 do 2000sk podla stavu.

Slavia 630 sa da upravit na vyssi vykon, no aj tak to nebude nic extremne. Dostanes sa na uroven nejakych 10J a bude s tym trocha roboty a dalsie investicie. Aj tak sa nedostanes na uroven S634 a to nespominam nastavitelnu spust a ergonomiu pazby u S634. Volba je iba na tebe, ale ak to ma byt na ucely ake spominas a mas tych 3300,-korun tak by som bral tu 634ku.
      Kazdy sveho stesti strujcem.

Kubo akym sposobom dostaneš z Hatsana 20 až 24J lebo čo som sa dozvedel original struna da max 19J ako dosiahneš tie ostatne ja mam Hatsan 80 okrem inych vzduchoviek.

Yozuri ak nemaš problem investovať kup si radšej Air Arms s 410 aj Raduzs povedal ze je to kvalitnejšia vetrovka a maš tam hned večši zasobnik vzduchu 235cm3 a mame ju mať aj mi na http://www.merkuria.net a ak ťi to nesuri radšej počkaj bude stať asi 22000 bukova pažba. Za CZ200S daš asi 12500sk + asi 2000 alebo 3000sk za večši zasobnik vzduchu povodnych 120cm3 večši 185cm3 tieto udaje niesu uplne presne a ešte zasobnik 3000sk ktori je u AA samozrejmosťou takze asi 18000sk menej vystrelov , nižšia trieda, vzhlad a nekupuješ si to na rok ale na stalo moj nazor rozhodnisa a pored sa z Raduzsom.

@kubo-630

Hatsany 55,60,70,75,80 maju piest s priemerom 27mm a natah piestu 96mm. Z toho vyplyva funkcni objem valca 55cm3. Slavia ma 30cm3, Hunter 49cm3. Vzduchovka je stroj ako kazdy iny a pracuje s urcitou ucinnostou. Koeficient u vzduchoviek sa pohybuje
        okolo 0,3az0,5 podla pruziny, raze, dlzky hlavne atd. 20J je beznych, jeden poliak to mal natunene az na 23,5J ale pri tomto vykone ta vzduchovka dlho nevydrzi. Vsetko sa riesi zakazkovymi exportnymi pruzinami.

@yozuri

Uvidime co este a ako bude. Ak budem robiť ten zbrojak tak by som si potom cez Vas objednal Air Arms S410 Xtra 5,5, kde sa da nastaviť usťova energia od 17 do 46 joule. Maju ich aj na polskej stranke http://www.militaria.pl ale do polska sa mi moc nechce.
          Chcem urcite nieco poriadneho, ved to zase az tak nehori. A inak cz a air arms spolu uzko spolupracuju, niektore produkty maju rovnake, len s inym oznacenim.Preto ma napadlo ci by dokazali vyrobit CZ 200 S s moznostou regulacie ustovej energie viac ako 16 joule a s vacsim zasobnikom na vzduch a na diabolky.
          Zatial mi zo zbrojovky neodpisali, tak uvidime.
          Air ARMS mi dokazu doniest aj do ciech, tak uvidime kto bude mat lepsiu cenu a servis 🙂 U vas ma zaujal aj ten Logun do 50 joule, ale ta vyzaz nic moc. Ak bude treba viem kam sa mam obratiť.
          Ozaj, ktory Lubos ty si? Nemas nahodou inicialy L.Š?

Nie moje su L.G. ale mame Brocock Hanter a ta moze mať asi 40J max a keby nepoznam Air Arms už ju mam doma je pekna kvalitna a pri 30J snou šef robi rozptyl na 70m 2cm ale neviem ake pouziva diabolo.

Dnes ráno som sa zastavil kúpiť nejaké diabolo a zbadal som, že majú Hatsan 80 za 2560,-. Predavačka tvrdila, že dáva 235m/s. Čo hovoríte na pomer cena-výkon? Lepšie ako Slavie? A ako je to so servisom Hatsanov. Vopred dík za každú radu.

@yozuri

No veď uvidiime ako sa nakoniec rozhodnem, zatiaľ u mňa vyhrava ta AIR ARMS 5,5 s regulaciou od 17 do 46 joule : http://www.militaria.pl/air_arms/wiatrowka_air_arms_s410_xtra_hi-power_(wersja_buk)_p3493.xml?cat=557 Nechcem nič slabšieho ani upravovaneho a škrteneho.
            Nebudem už špekulovať, ako si predtym napisal je to už puška na cely život.

Sprevne rozhodnuťie yozuri.

Ja ju mam za tu cenu sa asi neda kupiť nič lepšie ma trochu tvrdšiu spušť ale da sa to. A vykon je mozno realny ale asi skoro v kazdej predajni ťi predaju aj origo strunu sktorou ťi to da 275m/s a stoji asi 150sk bud ťi to aj vymenia alebo to zvladneš sam.

@kubo-630

Hatsan 80 je mechanicky totozny s H55s ktory mam aj ja. Cosi som tu uz o nom pisal, tak si to precitaj ak chces alebo ak mas na mysli nieco konkretne tak napis co chces vediet. Neviem ci to robi iba orechova pazba ale moj Hafan stal 3400,-

Zdravím všetkých! Chcel by som radu. Chystám sa kúpiť si vzduchovku, mám už aj vybranú Gamo CFX ROYAL, páči sa mi, parametre ma celkom dobré, len som počul, že to pákové naťahovanie je trochu problematické. Ak máte niekto skúsenosti s týmto typom a značkou, rád privítam vaše rady a skúsenosti. Vraj aj vkladanie diabolky nie je najlepšie. Ďakujem za Vaše postrehy.

@kubo-630

Pokial viem, tak z pomedzi vsetkych modelov od Gama je CFX asi najlepsia volba. Osobnu skusenost zial nemam. Ako u vsetkych vykonnych vzduchoviek
                danej cenovej kategorie by som predpokladal prasknutie pruziny po nejakych 1500-2000 vystreloch. Gamo je dost v povedomi, ale ak sa o tejto znacke zmienite medzi ostrielanejsimi ludmi tak prave chvalu na jej adresu nehovoria. Ak ju mas vybranu, tak potom uz nieje co riesit.

Len Neviem, prečo je H80 lacnejší skoro o 2 000,- ako S634. Dokonca je o niečo rýchlejší. Začínam mať v tom chaos. A čo ten servis Hatsanov?
                Dočkal by som sa prípade potreby nejakej súčiastky?

@kubo-630

V tom je ten hacik. Nieje servisne pokrytie. Do slavie zozenies vsetko, co nemaju na preeajni tak objednas. Na hatsana som chcel origo pruzinu, nemaju. TAk aspon tu do 15J, nemaju. V podstate od jej kupy zhanam hlaven z Hatsanu 60, cize 55-kova hlaven v kal.22 Lenze nemaju a ked predavajuci, moj znami volal priamo na sklad tak mu povedali ze maju akurat piest, ale naco by mi bol. Pruzina tam pasuje ako z S634 tak aj z Gamo Hunter 440. Momentalne mam objednanu exportnu pruzinu do Huntera, tak to tam narvem a uvidim co sa bude diat. Mam to stastie ze mam celkom slusne vybavenu dielnu a dokazem si viac-menej svojpomocne urobit skoro vsetko pocnuc pazbou konciac sustruzenim piestu. Hatsana som kupoval preto ze to je dobry zaklad pre tuning vsemozneho druhu, no ak nemas nejake technicke zazemie tak by som ako prvu vzduchovku volil Slaviu uz len z titulu jej jednoduchosti(mozno trochu aj zastaralosti, ale to by vyznelo zle) a dostupnosti nahradnych dielov pomaly aj v supermarkete.
                  Volba je tazka, kedysi tu bola len Slavia, tak si sa rozhodol medzi S630 ty vecsi borci mali S631(mne sa zda 630-ka elegantnejsia a lepsie mi sedi v ruke. Momentalne dokoncujem uplne novu pazbu na S630 v klasickom style s decentnymi upravami tvarov robenu mne na mieru, to bude chutovka) , k tomu diabolo standard a bolo vymalovane. Dnes je trh otvoreny a neznalemu je tazko sa zorientovat. Ale na to su tieto fora. A ked zacnes laborovat s tym neprebernym mnozstvom streliva potom uvidis kolko zaludnosti skryva obycajna vzduchovka. Este k tomu vyber optiky a o zabavu je postarane. Len tak mimochodom, Slavie mauju
                  nestandardnu 13mm rybinu, tak pozor na to.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 181 až 195 (z celkového počtu 913 )
                • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.