Úvodná stránka › Diskusné Fóra › INÉ › Recepty › Huby z lesa
- Toto téma obsahuje 17 odpovedí, 1 hlas, a bola naposledny upravená 03.03.2024/10:27 od .
-
AutorPríspevky
-
24/10/2020 o 11:22 #46190
Koľko razy sa vám stalo, že idete z lesa a nič mäsové nenesiete? To je realita. Ale – môžete priniesť huby – či tie obyčajné, alebo aj hríby. V lese aj na lúkach nás ako lampáše potešia bedle – ľahko sa hľadajú, lebo samé sa ponúkajú – a sú naozaj výborné – aj pre začiatočníka kuchára – ja ich milujem v klasickom trojobale ( múka-vajíčko-prézle) – ako klasické rezne, či šnicle – chutia báječne – aj s chlebom a tatárkou. Prestal som ich jesť len osmažené na oleji – na divoko, na prírodno – nie že by boli zlé – naopak – vždy som sa ich doslova nadžgal – a boli plné oleja – dva dni som nevládal ani jesť, ani robiť – katastrofálne prežratý – tak som sa ich vzdal. A čo je ešte jeden famózny recept z bedlí – je Držková ( falošná držková, držková z bedlí – nájdete spústu receptov..), kde bedle natrhané či nakrájané na prúžky nahradia držky – všetko ostatné robíte ako pri normálnej držkovej…tak to je druhé neskutočne chutné objemové žrádlo, ktorého sa nedá dojesť…tak vystríham – prežeriete sa. Ja vždy…Takže – bedle nájdete, aj keď nechcete..ak sa tak stane – ponúkam vám zopár receptov, ktoré sú aj jednoduché a aj chutné a sú podobne žravé, ako všetko z bedlí: Bedly na másle s kmínem
Takže – trošku opakovania – dvojvidejko – aj s kmínom plus s Nivou, či Gorgonzolou
Bedly na kmíně, bedly s omáčkou z modrého sýra
24/10/2020 o 11:26 #46191Nedá mi, aby som vám neponúkol maškrtu ozajstnú – hádam by mohla byť aj v téme Pieseň divočiny – tatarák z bedlí – mňááám – toto urobíte (či ukážete doma) a budete hrdina z lesa. Možno si viacej zásluh urobíte týmto, ako hocijakou divinou. A budú za vami kričať – ak pôjdete do lesa – ako moja babka vždy za mnou – a dones huby! Takže „kabela sitofka mosela byť ve vačku“. Tatarský biftek z bedlí jaký jste ještě nejedli
24/10/2020 o 11:29 #46192Iste sa stane, že ak rastú – je ich toľko, že človek sa prežerie…a má dosť. Ale čo s tým zbytkom? Škoda vyrúcit takú dobrotu – tak sa duševne nachystajte, že už dobre natlačení si ich – v dobrej náladičke – uchováte takto: Zavařené bedle
24/10/2020 o 11:36 #46193Bedľa v trojobale = bedľové rezne: Bedlí řízky
24/10/2020 o 11:40 #46194Bedľa je zdravé jedlo – aj pre celiatika – môžno sa tento recept zíde v budúcnosti:…a varí zase chlap…Klasiku – vyprážané bedle robí väčšina hubárov. Bedle sa ale dajú pripraviť aj inak. Skúste zapečené bedle s plnkou. Recept z húb je prirodzene bez lepku, prinášame ho v rámci videokanála celiatik v kuchyni.
Plnené bedle sezónny recept z húb
29/09/2021 o 05:19 #47631Začneme tým jednoduchým – huby – akékoľvek – s cesnakom. Huby s cesnakom # 97
…aj s bielym vínom: Garlic Mushrooms
29/09/2021 o 05:23 #47632(akékoľvek) huby s krémovou omáčkou: Creamy Mushroom Sauce Recipe
s cesnakovým maslom a cibuľou – črevná sprcha s očistením krvi od cholesterolu: Garlic Butter Mushrooms & Onions
29/09/2021 o 05:26 #47633Jesenné lesy sú plné húb – tak si naberte: Sauteed Mushrooms and Onions
A s hriankami? Mňamka…Garlic Mushrooms and Onions – Side Dish or Over Steak – PoorMansGourmet
29/09/2021 o 05:31 #47634Azerbajdžanský recept na cesnakové huby – na otvorenom ohni – ako hlavné jedlo, či príloha: Absolútne vynikajúci recept na cesnakové huby! Jednoduchý a lacný recept!
A niečo trošku iné – chlapskejšie: Mushroom pepper | pepper mushroom fry | foodie s |
10/10/2021 o 19:00 #47660A k jesennému počasiu patria ako huby – tak hríby a tiež – také POLIEVKY. Výborne chutia a krásne zahrejú. Zopár ich je fakt odskúšaných. Túto robievala moja babka – je úžasná! Jednoduchá a veľmi dobrá. A veľa petržlenovej vňate – a je to ozaj dobrota.
https://dobruchut.aktuality.sk/recept/9014/hlivova-polievka-na-posilnenie/
A teraz krémová dobrotka:
https://dobruchut.aktuality.sk/recept/9738/kremova-hubova-polievka/
10/10/2021 o 19:05 #47661Veľmi obľúbené sú BIELE hubové polievky – to je trošičku vyšší level polievky – chudobnejšia – teda skôr pôstnejšia je len z mlieka, maškrtnejšia je aj so smotanou – či kyslou alebo s 10% na varenie, alebo až so šľahačkovou smotanou 33%. Každá má inú chuť a každá je výborná! A dochucovať môžete od výmyslu sveta – a od vašeho maškrtného jazýčka.
https://tojenapad.dobrenoviny.sk/ta-chut-je-dokonale-lahodna/
https://varecha.pravda.sk/recepty/mliecna-hubova-polievka/26647-recept.html
10/10/2021 o 19:06 #4766210/10/2021 o 19:14 #47663A toto je tá jednoduchosť v praxi – Kulajda – videorecept. Toto dokáže každý! Jedlo drevorubačov, lesníkov, poľovníkov sedliakov – ale aj chudobných a bohatých rovnako. Staročeská kulajda, originál RECEPT
Tu s POHÁNKOVOU múkou – vývar môže byť aj bujón z kocky. Tento recept nie je tak dozdobený a dochutený – či kôprovou vňaťou, či petržlenovou vňaťou…či inou – čo oku chýba, ale je to dobrý návod ako uvariť – dozdobenie je už na vás: Ako pripraviť Kulajdu Deluxe
10/10/2021 o 19:23 #47664Jedna talianska polievočka s hubami ( tu šampióny kdekoľvek kúpiteľné) – samozrejme – ak talianske – tak aj s paradajkami ! a cesnakom s opečenou bagetkou, či chlebíkom – teda topinkou. Tu je kopa mrkvy – pre pánov radosť – a cesnak – výborné a zdravé! Talianska hubová polievka
K tejto polievke toto – cestovinové guličky môžete smelo nahradiť jačmennými krúpami – sú to tzv.geršle – a chutia veľmi zaujímavo. Dávajú sa aj do kapustnice. Ešte poznámka – ja by som dal aj 3x viac cibule – nebojte sa jej – je veľmi zdravá! Čistí cievy od cholesterolu – tak ako cesnak! Hubová polievka z čerstvých húb
14/02/2022 o 12:40 #48112A ideme aj na diviačinku – bravčové na hubách – aj toto je spracovanie orezov – mäsko na malé kocky. Dokonalá chuť, lebo malé kúsky mäska sú bezpečne prehriate v celom objeme a prejdú chuťou hubovej šťavy. Huby môžete dať z obchodu šampióny, alej aj hlivy, ale ak huby poznáte – výborné sú Plávky..teda ľudovo napr. holubičky, alebo Muchotrávky červenkasté – tiež srnky, kolovírky, masáka alebo červenky, tiež veľmi populárne ružovky. Tiež aj hríbovité, kozáky, na jeseň hromádky- podpňovky – michalky-václavky, alebo za prvých mrazíkov aj Strmuľky inoväťové, tiež pôvabnice či dvojfarebné, či fialové. Aby som nezabudol – kuriatka – či oranžové, ale aj čierne ( vyzerajú ako trúba ku starému gramafónu) – jedny z najzdravších húb – Lievik trubkovitý! A kto by nepoznal suchohríby – vštky možné druhy – od plstnatých, žabacie masliaky – až po žltomäsové. A kde rastú – aj masliaky – hoci s tými je viac roboty – stiahnuť blanu z klobúka..v tomto recepte krája suchohríby hnedé – teda záhorácke suchohríby: Vepřové na houbách / chutný oběd:
Vepřové maso na houbách – skvělý recept na výbornou omáčku
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.