• Toto téma obsahuje 156 odpovedí, 25 hlasov, a bola naposledny upravená 20.03.2019/10:39 od .
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 61 až 75 (z celkového počtu 157 )
  • Autor

pardon naopak

Vidiš to ma nenapadlo vyskušam no teraz riešim moju novu 222 ku

@sailormoon81

ahoj,
      kukal som na nete nejake strely a bolo pri nich, ze potrebuju minimalne 1×10 twist barel. Je to nejake tocenie vyvrtu hlavne? Viete to niekto blizsie objasnit? Ako zistim aky ,,twist“ ma moja puska?:blink: Mam CZ 55O 308W.

@mafian2

Ak si dobre pamätám, tak CZ550-308WIN má twist barrel 1:12

@sailormoon81

…rozhodujem sa nad kúpou striel, barnes TTSX, Berger VLD, Nosler acubond, alebo sierra gameking. Chcel by som hlavne vyskúšať tie TTSX,len sa neviem rozhodnúť pre váhu. Či 168gr. alebo 180 gr. Čo by ste poradili? Chcel by som ostať pri rovnakej vahe, pri roznych strelách.

@lovec

Pre 308W. by som osobne volil radsej 168grs.

@sailormoon81

neviete niekto, kto v SR predava barnesa ak vobec? Som inac volal tomu chlapikovi do zelenca. Chcel som sa opytat na tu slavnu strelu KJG, tak ze do 308W ma akurat 8 gramove. Ak ste niekto prebijali KJG,tak ake gramaze? Neviem ale 8 gr. sa mi zda na vitalnejsiu zver trocha malo, ci je ta strela fakt taka dobra? Urcite musia robit aj ine vahy

@volodo

Nemusíš sa obávať tých 8gr KJG v 308čke som strieľal minulú sezónu. Je to špičková strela. Ak máš obavy z jej váhy, tak sa pozri sem:

Barnes zoženieš aj v NR u Fraňa. (Federal)

@sailormoon81

vyzera to zaujimavo. Poloval si s tym? Co to robilo zo zverou, hlavne s tou vitalnejsou? S priestrelom zrejme problem nebol. Ta cierna kukla to je cele polymer? Robia aj ine vahy?

@volodo

Vždy priestrel, aj vitálnejšia zver. Daniel, diviak…
                    Zver zostala buď na mieste, alebo len pár krokov od nástrelu. Pokiaľ viem, tak do 308win sa robí len 8gr.
                    Tá čierna špička je nejaký polymer…

Ak ťa zaujala KJG, pozri si túto stránku:

http://lutz-moeller-jagd.de/7,62-mm/308-Win.htm

@sailormoon81

zlozil si tym aj nejakeho jelena? Ako to zobral ten? Vyzera to byt dobra strela mozno sa k nej niekedy dostanem. Akurat som si vsimol ze ta spicka je dost velka v porovnani s barnesom. A neviem KJG asi nema vpredu dutinku, ze?

@volodo

Jeleňa ešte nie – poľujem len relatívne krátko a na jeleňa som ešte nemal šťastie.

KJG má vpredu dutinku a v nej je vložená tá čierna polymerová špička.

@sailormoon81

na tej stránke píše chlapík, že strelil nejakú srnku (pricket) na 50m a odbehla 75m niekde do hustia a musel ho dohladat so psom, tak asi vsetko neostava v ohni. Ale inac ta strela aj tak vypada fajn.

@mirec35

sailormoon81 napísal:

na tej stránke píše chlapík, že strelil nejakú srnku (pricket) na 50m a odbehla 75m niekde do hustia a musel ho dohladat so psom, tak asi vsetko neostava v ohni. Ale inac ta strela aj tak vypada fajn.

Keď zle trafíš, tak ti nepomôže ani žiadne zázračné strelivo.:laugh: :laugh: :laugh:

@sailormoon81

No tak toto sú moje prvé nástrelkys mojou CZ 550lux v 308w @100m, dole 40,5 gr AA2460, strela 165 gr. hornady interbond, dlžka 72,5mm a vyššie to isté ale 39,5 gr. prachu

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 61 až 75 (z celkového počtu 157 )
                            • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.