Úvodná stránka › Diskusné Fóra › INÉ › Recepty › Recepty z jedného hrnca
- Toto téma obsahuje 23 odpovedí, 1 hlas, a bola naposledny upravená 04.09.2021/23:44 od .
-
AutorPríspevky
-
14/03/2019 o 21:14 #43421
Ragú z diviaka – rýchle a jednoduché na chatu, posedenie, či na poľovačke
14/03/2019 o 21:16 #43422Hovädzie na divoko – dá sa z vysokej, daniela, srnčieho – všetko je to použiteľné.
Neskúšal som presne toto z muflóna, ale asi to nebude zlé.
14/03/2019 o 21:20 #43423Ak je kvalitné mäsko – toto je zábava robiť. Z hocičoho. Dokonalá súhra chutí.
A príloha? S chlebom, horčicou, uhorkami, alma paprikami – aj len takými aj plnenými kapustou, s kápiou…fantázii sa medze nekladú – ja obľubujem kvasenú kapustu.
29/03/2019 o 07:47 #43583Ľahký a rýchly recept – napr. na jarnú brigádu v revíri, ale aj na dlhší pobyt v prírode – napr. s kadetmi – základy prípravy jedla – výcvik a zásady rozkladania ohňa v prírode – vyčistenie horľavého okolo ohniska, rozkladanie ohňa na ceste, na kameňoch, pri potoku. Vždy sa mi veľmi páčilo a tešil som sa, ako moji priatelia – starí poľovníci na Kráľovej Holi vždy rozložili malý ohníček na ceste – zvážnici tam, kde cez cestu pretekala vodička – potôčik , keď sme sa čakali – hoci len na 10 min a už opekali slaninku a chleba, a zajedali žeruchou z potoka. Dokonalé…a nebolo treba opakovať bezpečnosť – boli z Horskej služby, ale hlavne – mali zdravý dedinský sedliacky rozum. Tento recept je dobrý v tom, že všetko zaberie málo miesta v bágli. Do jednej panvice dovnútra sa zmestí jedlo na dva dni. Kto chce cibuľu – pribalí aj tú.
Žrádlo ATOM jeho složení velice jednoduché ŠPEK, SEKANÁ A PLATKOVÝ SÝR. Netreba ani soliť – soľ je v každej súčasti toho receptu.
https://www.youtube.com/watch?v=ix92MP4lSs0
14/04/2019 o 23:36 #43606Zajac po poľovnícky – jednoduché – podľa nás asi trošku naopak – cibuľa až potom – ale hodné vyskúšania. Najmä aj preto, lebo tých jednoduchých receptov na zajaca nie je veľa. Vyzerá to použiteľné aj na strešného zajaca – králika. Tak, ako aj na všelijaké mäso, čo je k dispozícii. Namiesto varených zemiakov by som skúsil chlieb, alebo aj kukuričné wrapy, čo sa celkom dobre nosí v hatyžáku.
https://www.youtube.com/watch?v=VfZgAyy3c_c
19/04/2019 o 09:06 #43621Dobré „objemové krmivo“ – jednoduché a rýchle, urobiteľné v kotlíku, či hrnci pre viacerých, príp. v ešuse pre seba – výborné na záver brigády, tiež na šporáku v chate bez elektriny. Tu sú párkové klobásy – či klobásové párky – dobre sa to nosí v ruksaku, aj ostatné súčasti sa dajú ponosiť a nerozbiť. Toto dokáže ukuchtiť aj elév varenia – dobré na učenie mladých na prípravu potravy, lebo mladí dnes variť veľmi nevedia, pritom príprava potravy je základ prežitia v prírode.
(ochutené) Zemiaky po poľovnícky
https://www.youtube.com/watch?v=QWkF6g7eXN4
08/05/2019 o 22:32 #43825Zase jedna balada z jedného hrnca: Kurča po poľovnícky – jednoduché aj pre učňa.
https://www.youtube.com/watch?v=9AgSBjAxWnE
07/06/2019 o 09:59 #43922Kus dobrého BIO mäsa – kvôli tomu poľujeme. A ako by to bolo – neochutnať, čo sme si ulovili? A ako na to? Dve dobré a JASNÉ videjká, ktoré sa dajú urobiť aj v prírode na dobrej pahrebe či na plechu, či na kuse dráteného plota, či v hrnci, či na panvici.
Bavte sa krásou jednoduchosti – čo dodať?…pán kuchár, ktorý vie o čom hovorí.
https://www.youtube.com/watch?v=oWLDLoHM4Xc
A toto je úplne super – rozdelenie masa (mias) a jeho vhodnosť na steaky:
https://www.youtube.com/watch?v=19HZqCALepw
09/08/2019 o 19:51 #44064Jednoduché – ale chutné a svieže objemové krmivo na poľovnícku brigádu uklohnené v jednom hrnci hoci aj pocestným trubadúrom z úplne základných a lacných surovín. Fotorecept – v podstate ako prívarok, alebo hustá polievka, ktorú zvládne aj poleno.
https://www.svetvomne.sk/recept/dusena-kapusta-s-bravcovymi-parkami
24/10/2019 o 18:13 #44538Zase niečo k poľovníckej brigáde – dá sa urobiť doma a na brigáde zohriať na pahrebe. Nie je to finančne náročné a celkom žravé. Len treba vyskúšať.
<h1 class=“title style-scope ytd-video-primary-info-renderer“>BBQ buřty na černém pivu</h1>
https://www.youtube.com/watch?v=r2vqxg33i_E27/10/2019 o 07:29 #44552Tak – čo už môže byť jednoduchšie na spracovanie mäsa z diviny? Či na loveckej chate – či na brigádu – či na spoločnú poľovku pre kamošov – či doma pre rodinu? V takejto jednoduchosti je krása – a toto iste zláka k vareniu aj tých, čo doteraz ešte nevarili. Toto je recept ako pre mladé gazdinky a samostatne žijúcich mládencov. Dokonalé…
<h1 class=“title style-scope ytd-video-primary-info-renderer“>Ražniči na plech – Domácí rychlovka</h1>
https://www.youtube.com/watch?v=hpY2jjgXRsA27/10/2019 o 07:39 #44553Toto je možno ešte jednoduchšia varianta toho vrchnejšieho receptu – ale je tu troška obmena – namiesto vody čierne pivo – čo môže niekomu viacej vyhovovať – chuťovo – lebo o alkohol nejde – ten sa odparí úplne prvý…a tiež trochu menej zeleniny – teda menej vody v pekáči plus ten alobal – a pečenie na nízkej teplote a dlho – mne sa to tiež páči. Stále platí – v jednoduchosti je krása…
<h1 class=“title style-scope ytd-video-primary-info-renderer“>Bravčové výpečky na čiernom pive</h1>
https://www.youtube.com/watch?v=z92PSDKLsAY30/10/2019 o 21:50 #44562Pre záujemcov o dobré varenie – základné informácie o všeobecne známych, ale niekedy nepoznaných jedlách a o ich rozdieloch. Zdroj internet.
Ragú je silné, korenisté dusené jedlo z hovädzieho alebo bravčového mäsa, no pripraviť sa dá aj z hydiny, diviny či rýb. Mäso sa však zásadne varí v hustej omáčke, ktorá má bohatú chuť a môže alebo aj nemusí obsahovať zeleninu.
Na soté sa hodia všetky druhy mäsa (okrem rybacieho), pričom je vždy pokrájané na tenké rezančeky.
<b>Tokáň</b> je tradičné maďarské jedlo a jeho podstatou je mäso pokrájané na širšie rezančeky. Kým soté sa nezvykne zahusťovať, alebo len minimálne, tokáň sa zahusťuje smotanou, rozmiešanou s trochou múky.
Rozdiel medzi perkeltom a paprikášom je zdanlivo jednoduchý. Obe jedlá sa dajú pripraviť z akéhokoľvek mäsa a majú rovnaký, paprikovo-paradajkový základ. Paprikáš sa však pred dovarením zahusťuje múkou rozmiešanou v sladkej alebo kyslej smotane.
https://prima.iprima.cz/iprima/prostreno/sms-soutez/jaky-je-rozdil-mezi-ragu-sote
http://madari.sk/magazin/gastromoda/gulas-a-jeho-pribuzni-perkelt-tokan-paprikas
http://madari.sk/magazin/gastromoda/gulas-a-madarsky-kovboj
07/12/2019 o 07:18 #44684Vyprážané fašírky z mletého už nerobím, toto je stokrát lepšie: Mäso stačí zamiešať s kyslou smotanou, cibuľou a o 10 minút máte obed ako lusk
https://tojenapad.dobrenoviny.sk/vynikajuci-recept-na-stavnate-masove-placky/
02/02/2020 o 07:15 #44899A skončila poľovnícka sezóna, začínajú brigády. Jedni v revíri, druhí pri hrnci. Toto je recept priamo z mäsa – urobiteľný rovno v revíri priamo na brigáde – dovezie s kotlina, alebo stačí kotlík nad ohňom. Recept je z minima súčastí – mäso, zemiaky ( vďaka amerika), cibuľa, olej či masť – ja masť! – soľ a korenie, petržlenova vňať na ozdobu. Autorka hovorí, že recept je jej mamy – a od mamy to býva jednoduché a dobré. Zemiaky po Sibírsky:
<h1 class=“title style-scope ytd-video-primary-info-renderer“>Картошка по Сибирски. МАМИН РЕЦЕПТ</h1>
https://www.youtube.com/watch?v=AOirSKsgRDA -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.