Úvodná stránka › Diskusné Fóra › Z B R A N E › Bez zbrojného preukazu › Vzduchovky
- Toto téma obsahuje 912 odpovedí, 77 hlasov, a bola naposledny upravená 16.03.2018/19:00 od .
-
AutorPríspevky
-
03/09/2008 o 19:26 #4356
nesmies to hned brat takto to bolo len obrazne samozrejme ze je okolo toho niekolko zakonov
03/09/2008 o 21:04 #4358ferin napísal:
pozor páni, nevysvetlujte si pojem skodná zver a zákon po svojom! to ze sa moze lovit po cely rok neznamená, ze ju moze lovit kadekto s kadečím! skodnu moze loviť len polovník, takze sa necudujte ked vas niekto nacape pri “ love skodnej zveri“ a nasije vam pytliactvo a par rockov na tvrdo!
isteze s tebou suhlasim, dokonca vzduchovymi zbranami je zakazane polovat (vykonavat pravo polovnictva a lovit) aj polovnikovi, ale s trocou nadhladu ma vec aj druhu stranu a to tu, ze pokial teda lovit skodnu ma pravo, dokonca neviem ci aj nie povinnost, lovit len polovnik, tak preco to nikto siroko-daleko nerobi? aspon ja takeho polovnika nepoznam co by zobral malorazku s tym ze ide odpratat niekolko vran alebo nejake straky, povacsine sa stretavam s odpovedou ze to je skoda nabojov 🙁 Pokial bude v okoli mojho domu straka, tak ju odstrelim pekne v tichosti a zlikvidujem v popolnici 🙂 Tot moj nazor.
06/09/2008 o 18:05 #4385uplne s tebou suhlasim.
07/09/2008 o 19:56 #4394Ahoj Raduzsss maš ešte na predaj AA S410 .22 mam záujem daj vedieť.
08/09/2008 o 07:51 #4395na tom stretku bude aj nieco na meranie rychlosti? 🙂 (nie auta, ale diaboliek)
08/09/2008 o 10:41 #4396MyroLM napísal:
ferin napísal:
[quote]pozor páni, nevysvetlujte si pojem skodná zver a zákon po svojom! to ze sa moze lovit po cely rok neznamená, ze ju moze lovit kadekto s kadečím! skodnu moze loviť len polovník, takze sa necudujte ked vas niekto nacape pri “ love skodnej zveri“ a nasije vam pytliactvo a par rockov na tvrdo!isteze s tebou suhlasim, dokonca vzduchovymi zbranami je zakazane polovat (vykonavat pravo polovnictva a lovit) aj polovnikovi, ale s trocou nadhladu ma vec aj druhu stranu a to tu, ze pokial teda lovit skodnu ma pravo, dokonca neviem ci aj nie povinnost, lovit len polovnik, tak preco to nikto siroko-daleko nerobi? aspon ja takeho polovnika nepoznam co by zobral malorazku s tym ze ide odpratat niekolko vran alebo nejake straky, povacsine sa stretavam s odpovedou ze to je skoda nabojov 🙁 Pokial bude v okoli mojho domu straka, tak ju odstrelim pekne v tichosti a zlikvidujem v popolnici 🙂 Tot moj nazor.[/quote]
Miro to ze nepoznas takeho úpolovnika, je len a len tvoj problem.
Skodnu u nas lovime povinne !!!
Tento rok sme sa zamerali na lisky. Len v nasom PZ sme tento rok ulovili 35KS lisok ale este stale ich je vela. Vrany a straky sme uz dali do normalnych poctov. Netreba ziadne zviera vyhubit uplne. Treba len ich pocty drzat v patricnych mierach.S tym strielanim skodnej so vzduchovkami, naozaj opatrne. Zakon je jasny a nepovoluje to ! Nemozes porusovat zakon e este sa s tym aj verejne chvastat. Taketo fora su monitorovane a celkom lahko sa ti moze stat, ze ti pri dverach jedneho dna zazvonia dvaja chlapikovia s preukazom a ty pojdes vysvetlovat ako ze to porusujes zakon.
08/09/2008 o 11:58 #4397MyroLM napísal:
na tom stretku bude aj nieco na meranie rychlosti? 🙂 (nie auta, ale diaboliek)
doteraz vzdy bolo cim merat, teraz to este nie je iste, jeden majitel chrona tentoraz prist nemoze a ucast druheho majitela je ohrozena z dovodu rodinnej oslavy o ktorej este presne nevie ci sa uskutocni
08/09/2008 o 12:33 #4398Nazdar strielaci zo vzduchoviek,
prave som si kupil AA S410 Carabine cal 177, mam flasu bez manometra, je manometer na flasi nutny?08/09/2008 o 14:24 #4399ani nie, sice nebudes vediet aktualne kolko toho tam mas, ale to si odsledujes, daj si ju naplnit, a uvidis kolkokrat z toho tu vetrovku naplnis… takze potom si len budes kriedou robit ciarky kolko si toho dal a budes vediet na com si, ze kedy treba dat naplnit…
kupoval si z airgunbuyer.com ?
09/09/2008 o 09:11 #4404hospodar50 napísal:
MyroLM napísal:
[quote]ferin napísal:
[quote]pozor páni, nevysvetlujte si pojem skodná zver a zákon po svojom! to ze sa moze lovit po cely rok neznamená, ze ju moze lovit kadekto s kadečím! skodnu moze loviť len polovník, takze sa necudujte ked vas niekto nacape pri “ love skodnej zveri“ a nasije vam pytliactvo a par rockov na tvrdo!isteze s tebou suhlasim, dokonca vzduchovymi zbranami je zakazane polovat (vykonavat pravo polovnictva a lovit) aj polovnikovi, ale s trocou nadhladu ma vec aj druhu stranu a to tu, ze pokial teda lovit skodnu ma pravo, dokonca neviem ci aj nie povinnost, lovit len polovnik, tak preco to nikto siroko-daleko nerobi? aspon ja takeho polovnika nepoznam co by zobral malorazku s tym ze ide odpratat niekolko vran alebo nejake straky, povacsine sa stretavam s odpovedou ze to je skoda nabojov 🙁 Pokial bude v okoli mojho domu straka, tak ju odstrelim pekne v tichosti a zlikvidujem v popolnici 🙂 Tot moj nazor.[/quote]
Miro to ze nepoznas takeho úpolovnika, je len a len tvoj problem.
Skodnu u nas lovime povinne !!!
Tento rok sme sa zamerali na lisky. Len v nasom PZ sme tento rok ulovili 35KS lisok ale este stale ich je vela. Vrany a straky sme uz dali do normalnych poctov. Netreba ziadne zviera vyhubit uplne. Treba len ich pocty drzat v patricnych mierach.S tym strielanim skodnej so vzduchovkami, naozaj opatrne. Zakon je jasny a nepovoluje to ! Nemozes porusovat zakon e este sa s tym aj verejne chvastat. Taketo fora su monitorovane a celkom lahko sa ti moze stat, ze ti pri dverach jedneho dna zazvonia dvaja chlapikovia s preukazom a ty pojdes vysvetlovat ako ze to porusujes zakon.[/quote]
ako som pisal, vsetko co je tu napisane je pravda, ja s tym plne suhlasim, nikto sa tu s nicim nechvasta, ja som len vyjadroval moj nazor na vec kedze situacia tu v okoli je taka aka je, ale od toho predsa verejne diskusne fora su, aby si ludia vymienali nazory a diskutovali k danej veci. osobne mam rad ludi ako ty, ktori maju jasny nazor na vec a vedia o com pisu. len by som bol rad keby boli vsetci ako ty (predpokladam ze si polovnik), co bohuzial je skor vynimka ako pravidlo.
09/09/2008 o 09:13 #4405tomcat napísal:
MyroLM napísal:
[quote]na tom stretku bude aj nieco na meranie rychlosti? 🙂 (nie auta, ale diaboliek)doteraz vzdy bolo cim merat, teraz to este nie je iste, jeden majitel chrona tentoraz prist nemoze a ucast druheho majitela je ohrozena z dovodu rodinnej oslavy o ktorej este presne nevie ci sa uskutocni[/quote]
no hlavne nech vyjde pocasie 🙂 lebo ak bude prsat to nebude ziadna slava
09/09/2008 o 10:37 #4406tak sa bude strielat na zahrade z pristresku, je tam cca 20m palebny perimeter 🙂 ale pocasie vyjde doteraz kazde stretko vyslo
09/09/2008 o 14:53 #4409ano, trosku im to trva, este stale ju nemam, ale flasu naplnenu uz mam, .rad sa podelim o skusenosti. Co sa tyka BARu, napisal som vsetkym dealerom na stranke AA, no iba BAR mi to vedel poslat, neviem preco.
09/09/2008 o 15:36 #4410v anglicku je divny zakon na vzduchovky, neposlu ti to domov ani ked budes priamo v UK, poslu to do tebou zvoleneho obchodu so zbranami a tam si to musis ist vyzdvihnut a zaregistrovat…
BAR je jediny obchod ktory je schopny posielat aj mimo UK, zvysok obchodov si to ulahcuje a nekomunikuju s vonkajsim svetom
tie dodacie doby su tam normalne, hlavne pokial u nich nakupujes prvy krat, potom sa skratia na cca 1-2 tyzdne v zavislosti co objednavas09/09/2008 o 16:57 #4413Chcel by som ist naten zraz do RS, len mi to mierne koliduje s rodinnou oslavou, no zastrielat si, alebo sa rozviest, vtedy uz urcite budem mat svoju anglicku karabinu, cital som od teba vsetko co si pisal o vzduchovkach, mas prehlad, este tam je jeden RadusZ alebo tak nejako sa vola , chcel som od neho kupit AA, akurat ju daval o 25% drahsie ako v BAR a ja som povolanim nakupca, to by mi cest nedovolila.
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.