Úvodná stránka › Diskusné Fóra › Z B R A N E › Bez zbrojného preukazu › Vzduchovky
- Toto téma obsahuje 912 odpovedí, 77 hlasov, a bola naposledny upravená 16.03.2018/19:00 od .
-
AutorPríspevky
-
20/10/2008 o 12:20 #5085
No, ja som tú vzduchovku kupoval v kamennom obchode, ale spodok pažby som si nevšimol, až doma. Kupoval som dosť narýchlo, v sobotu, tesne pred záverečnou. :S
Tie fľaky sú zatečená farba.20/10/2008 o 12:29 #5086To si urobil chybu,
pri kúpi vzduchovky si treba dopredu naštudovať nejakú tú literatúru a najlepšie skúsenosti a výpovede ludí na fórach tu i na českých. Česi majú lepšie fóra i viac skúseností.
S tou reklamáciou sa rozhodni ty, či si počkáš, lebo až také hrozné to zase nieje a šikkovné ruky urobia všetko.
Len pozor, zabudol som upozorniť akýmkoľvek zásahom do telesa vzduchovky strácaš nároky na reklamu, ja som išiel aj napriek tomu do toho a nemrzí ma. A keby sa mi niečo pokazilo, opravím si to sám, no kedže je problém z náhradnými dielmi na hatsany, večšinou si to musíš urobiť doma sám.20/10/2008 o 13:30 #5087Vzduchovku Hatsan 80 4.5mm som mal aj ja a bol som spokojny s origo strunov to malo slušny vykon asi 16-18J len odhad a presnosť bola fajn na 75m som robil rozptyl na širku do 8cm v tej dobe som ešte nemal kvalitnu montaž a optiku. Teraz už kvalitne montaže a optiku mám http://www.sniper-sr.eu . A aky rozptyl maš ty stou 5.5mm napriklad na 30m daj terče do temy nastrel terčov ja preferujem 5.5mm.
20/10/2008 o 14:00 #5089No tak to celkom slušný rozptyl, to si strielal na 75 m? Pokial si to mal 16 až 18 Joule,porušil si zákon. Pozor na to, a u nás by ti ho v takom výkon nepredali max 15-16J. Kaliber 5,5 aj ja preferujem, má to svoje výhody i nevýhody, hovorí sa že diabolka v tejto ráži je ťažšia a preto aj stabilnešia na poveternostné vplyvy. Skutočnosťou je, že má večší ranivý účinok.
Nevýhodou je to, že u nás je povolených 15J, teda vzduchovka v tomto kalibri može mať rýchlosť diabolo okolo 165 m/s. čoje dosť málo oproti 4,5 s rýchlosťou 240 m/s.
Presnosť som si velmi nemeral, nemam teraz čas robiť presnejší nástrel na terč. Ja skor strielam len tak na prkna alebo na určitý bod. Ked niečo budem mať pošlem.Vzduchovka v kalibri by bola najlepšia v kalibri 5,5 s rýchlosťou aspon 240 m/s, no to by už bolo nad zákon alebo nákup na zbroják.
Skúšali ste už pet tunning odporučujem? Tichší chod a mazivo sa nedostáva do piestovej komory.
20/10/2008 o 14:33 #5091Pre kb55:
ta botka to je asi choroba vsetkych hatsanov, mal som v rukach asi 8 ks a vsetky boli podobne. K tej pazbe, taku istu mam na 60S. Podpazbie trosku vysoke na moj vkus, ale striela sa snim dobre.
Skoda, terce zahadzujem nemam sem co dat, zatial som s nim nestrielal dalej ako 25m, ale s oporou v pohode dosiahnem rozptyl 3-3,5cm. Strelivo pouzivam od Gama Promagnum, TS18 a ceske Standard. Na 20m nieje problem z promagnumom prestrelit 22mm dosku, Ts18 ako ktora, tie maju dost velke klesanie a aj vecsi rozptyl. Standard o cosi vyssia pesnost, ale su meksie, ine som zatial neskusal. Hatsanko je bez uprav.
Gamo Cf20, optika Bushnell 3-9×32, origos dvojdielna montaz, najlepsie strelivo do nej Sport Levice HOBBY, sedia jej najlepsie, na 30m bez problemov rozptyl 2,5cm, ked sa zadari tak aj pod 2cm. Priebojnost Gamo Promagnum Penetration 10m – 25mm doska, 15m Gamo Rocket pozinkovany plech o hrubke 0,6mm (zvod na dazdovu vodu), 8 m Rocket plechovy 200 litrovy sud od oleja, nie kazda, ale vecsina prejde, ale iba gulicka olovo nie.
Venujem sa strelbe z podstatne vecsim cal. na 50m v stoji bez opory v pohode rozptyl pod 14cm a to na klasicke otvorene mieridla.20/10/2008 o 15:37 #5093kb55 napísal:
Fogas11 napísal:
[quote]A tie sroby nemusis lakovat aj ked to je tiez riesenie ale staci tam dat proti smykovu podlozku 😉A to v Hatsane nevedia, že tam patrí protišmyková podložka?:S[/quote]
no neviem mozno ale podla toho co pises dalej je to nejaka vadova vzduchovka ta pazba sa mi nejak naramne podoba na nejaku slaviu:dry:20/10/2008 o 16:26 #5095No ta pažba nevyzerá perfektne. Ale páni v hatsane sa stým nehrajú. Ved musí te si aj porovnať tú cenu, za to nemôžete chcieť super pažbu.
botky sú tiež o ničom, je to iba kus tvrdej gumy, ktorá nemá velmi tlmiaci účinok. Tak preto pri výkonnejších hatsanoch to dostatočne udrie do pleca. Tú moju predtým kamarát(polovník) prirovnal k springfieldu, no už som to vyriešil a spetný ráz nieje hrozný.
Ja mám osobne plastovú pažbu, nevyzerá tak zle, no nebola pre zmenu vyvážená. Teraz chcem nejakú kvalitnejšiu drevenú, už mám aj návrh a materiál, len sa treba do toho pustit.20/10/2008 o 16:33 #5097drakonaut napísal:
A ktomu Hämmerli Hunter Force 750 neviem či to je až tak kvalitné. Hovoria tam o švajčiarskej kvalite, ale je to aj tak vyrobené v číne. Čínania dnes urobia a napodobnia všetko. Čo sa tej optiky hammerli týka až tak by som jeje neveril, večšinou to čo dávajú v sete zo vzduchovkou nieje tak kvalitne, ako by malo byt. Skor to tam davajú preto aby nalákali ludí, že to kúpia komplet za super cenu.
Ja som mojho hatsana 75 kúpil za super cenu 2600 Sk, otiku mam teraz za 4000 Sk a montáž 550 Sk a som spokojný. No do samotnej vzduchovky som investoval viacej, do pružiny som vložil vodítko, plastnové vodítko vymenený zamám kovové, vymenil som tesnenie v hlavni, bo to bolo nekvalitné. Stálo ma to dosť času a peňazíz ale teraz som spokojný. Už len nejaký kompenzátor a je to ok.
Keďže si predtým používal lovku, mohol si sa pozriet na nejakú Pcp Air arms, CZ 200 no tie su podstatne drahšie. Najlepšia alternatíva ak chceš len tak rekreačne a presne strielat ja Qb 78(cena okolo 3100 Sk), síce je na CO2 ale z niekolkými úpravami je to super. A kvalita je tiež dobrá. Podla mna pomer výkon -cena- kvalita super.ja mam hammerli ale 900 combo a som maximalne spokojny
20/10/2008 o 21:27 #5099Takto vyzeral môj Hatsan 55S po cca 60 výstreloch. Pažba nevydržala otrasy pri streľbe a príčinou asi bola uvoľnená skrutka. Podobne to vyzerá aj na druhej strane. Pušku som vrátil, na moje prekvapenie majiteľ obchodu nerobil žiadne problémy. Pôvodne som chcel vymeniť za Hatsan 70 alebo 80 s plastovou pažbou, ale keď sa naskytla možnosť vrátenia peňazí, tak som ju využil. Po tejto skúsenosti by som už do Hatsana asi nešiel. Možnože vyššie modely sú na tom lepšie, ale kvalita u tohoto výrobcu ma dosť sklamala.
20/10/2008 o 22:00 #5100skus staru dobru slaviu?;-)
24/10/2008 o 22:12 #5129ano slavia je najlepsia stara osvedcena kvalita sila neni bohvieco no a kedze mam slaviu len 2 tyzdne ale strielal so z nej aj viackrat ta sila sa neda nejako natrvalo zosilnit??? a pocul som nieco o pieste a pruzine ale nevydrzi mi tato uprava len docasne?
24/10/2008 o 22:20 #5130thomas32 napísal:
ano slavia je najlepsia stara osvedcena kvalita sila neni bohvieco no a kedze mam slaviu len 2 tyzdne ale strielal so z nej aj viackrat ta sila sa neda nejako natrvalo zosilnit??? a pocul som nieco o pieste a pruzine ale nevydrzi mi tato uprava len docasne?
lahky piest v kombinacii s hydraulickym alebo pneumatickym tesnenim zo silikonu a dobre vymedzena pruzina podlozkami dokazu urobit solidne divy 😉
24/10/2008 o 22:42 #5132jj a este ked to dobre niecim namazes tak to ide paradne ozaj skusal tu niekto ten silonovy piest ?
25/10/2008 o 03:33 #5136piest by som urcite nezlahcoval… fyzika nepusti… zakon akcie reakcie… a podobne zakladne veci…
25/10/2008 o 07:14 #5137tomcat napísal:
piest by som urcite nezlahcoval… fyzika nepusti… zakon akcie reakcie… a podobne zakladne veci…
no nemas celkom pravdu, lahky piest = mala zotrvacnost = rychlejsie naberanie pohybovej energie po stlaceni spuste 🙂 mam to otestovane (vsak aj v 634 je tesnenie z plastu a v tej mojej bol original cely piest lahucky, teraz mam este lahsi zo silonu)
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.